icon

Ukončenie materskej, výpoveď v práci a nástup do novej práce.

laura164
17. okt 2019

Ahojte, prosím viete mi poradiť? V septembri 2020 mi končí rodičovská a v práci by som chcela dať výpoveď. Pracujem tam od 1.11.2014. Dá sa dať výpoveď tak, že mi bude výpovedná plynúť, keď budem na rodičovskej a nemusím to odrobiť? Ďakujem 🙂

liz_lemon
17. okt 2019

da

mogaa
17. okt 2019

@laura164 Treba si podať Dohodu o skončení PP s dátumom od kedy končí PP....Môžeš ju podať kludne 2mesiace dopredu aby s tebou nerátali na nástup....ak máš nárok na dovolenku - tak sa skús dohodnúť na preplatení....Ak nebudeš mať novú prácu, tak si to vybav tak aby si získala max.výšku podpory...

fokuska
17. okt 2019

@mogaa Len dodam, ze nemusi to byt dohoda. Je to jedna z moznosti, ale ak zamestnavatel na dohodu nepristupi, tak treba podat vypoved tak, aby vypovedna doba skoncila vtedy ked aj RD.

evittam
17. okt 2019

@fokuska No len tam treba riešiť inak ak chce aj max.podporu.😉

yonce
17. okt 2019

@laura164 da sa to ukoncit aj s dohodou o ukonceni zamestnania k danemu datumu alebo daj vypoved tak aby dvojmesacna vypovedna lehota koncila datumom kedy aj RD 🙂

evittam
17. okt 2019

@yonce To sa neda-teda dať výpoveď tak aby koncila RD vtedy kedy PP-teda jedine ze ma dieta 3roky na konci daného mesiaca-co je vacsinou malo pravdepodobné ale samozrejme nie nemožné.

fokuska
17. okt 2019

@evittam Jasne, ak chce max. podporu tak to treba tak dohodnut.
Ale v nadpise pise, ze nastup do novej prace, tak som nemyslela ze pojde na UP.
A mogaa pisala "treba si podat dohodu", tak som len chcela poopravit, ze su dve moznosti - dohoda alebo vypoved.

draik
17. okt 2019

@fokuska
Lenže pri výpovedi sa nedá načasovať ukončenie PP na koniec RD, ak RD nekončí na konci mesiaca.

fokuska
17. okt 2019

@draik Ano, PP skonci na konci mesiaca.

laura164
autor
17. okt 2019

Práveže na úrad ísť nechcem, prácu si nájdem inú. Na dohodu zamestnávateľ nepristúpi, tak ju musím teda podať v júni. RD mi končí 10.9, ale plánujem ísť od 1.9 do práce (teda ak si ju nájdem 😄). Lebo nechcem robiť 12tky, nočné, sviatky, víkendy a zamestnávateľ ma na ranné 8 nedá, lebo tam chcú robiť všetci a je tam plnka 😕

fokuska
17. okt 2019

@laura164 Tak vypoved stihnut podat do konca juna. Jul a august bude vypovedna. PP skonci 31.8. a od 1.9. mozes nastupit inde.