icon

Upratovačka v základnéj škole

6. jan 2023

Pekny vecer prajem.Pracujem na polovicny uväzok od 6 - 10hod.Plus chcem zobrat este pracu upratovacky v skole.Pracuje sa tam od 12 do 20hod.Prosim tie ktore upratuju v skole je to narocna praca? Hlavne co ma zaujima ako je to cez jarne,letne a zimne prazdniny.Ste doma alebo upratujete v skole nieco co sa pocas bezneho roka nestiha? Velmi pekne dakujem.

diaszoky
20. jan 2023

Ano pracovala tak
Znamena to zle prerozdelenie aj mysme zastupovali za kolegynu ale aby som padala od unavy by som klamala

autor
Autor odpoveď zmazal
diaszoky
20. jan 2023

Ano rozumiem tak uz len hladat novu pracu nech si tahaju oni drzim palce

guiseppinka
20. jan 2023

Na zaciatku je to masaker, ale da sa to. Pisem, ze mama pracuje v skole od 2002... Ma 60 a zvlada to... A to teraz ako dosla po marodke, tak sa u nich pomenilo dost, je unavena aj ona, ale je to tym, ze bola vyse roka doma... Neboj sa, telo si zvykne na pracu...

autor
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
21. jan 2023

Ona 8 hodin neupratuje vkuse... Ved mas aj prestavku a upratovala kose, pretrela lavice, umyla triedu a koniec, dalsia trieda... Este praveze cakala na to, kedy skonci druzina, aby mohla ist upratat triedy z prveho stupna... Horsie bolo leto, ked mala dovolenku a potom zacala umyvat okna... To bola prve dni unavena... Ale zase ona je riadny makac

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
21. jan 2023

@guiseppinka Odkaž maminke že ju obdivujem 👍 uz tam asi vydrži do dôchodku že ano?

guiseppinka
21. jan 2023

No ved aj mama tak robi, najskor jedalen a potom idu na triedy... No uz tam chce ostat, kde pojde. A kazdy den vas riaditelka isto nekontroluje... Ako fakt na zaciatku to je zaberak, ale treba si zvyknut... Drzim prsty

autor
22. jan 2023

@guiseppinka Ďakujem 😊

autor
Autor odpoveď zmazal
akvi
2. feb 2023

Napíšem ti takto - mám v škole odrobenych pár rokov ako učiteľka a viem, ako sme my mali večný problém s upratovackami. Tie naše to proste flakali ale bolo nereálne ich vymeniť, nik by tú prácu nerobil, resp riaditeľ vravel, že tie, čo máme teraz, su ešte najlepšie, aké sme mali. Oni upratovali štýlom čo je mokré, to je čisté. Ja napríklad som si triedu s deťmi upratovala sama a podľa mňa by to tak malo byť, triedy by si mali upratovať deti, aj keď chápem, že to by sa asi viacerým rodičom ani učiteľom nepáčilo. My sme raz do týždňa utreli s deťmi prach, povysavali koberec aj všetky " skryté" miesta. Upratovačka už len stiahla mopom dlážku. Paradoxne, tie deti triedu upratovali veľmi rady, priam sa bili, kto ide vysávať 😅😂 Mali sme to hotové za 15 minút, pretože 25 detí utrelo prach za chvíľku. Na tvojom mieste si prácu ulahcim napríklad tým, že ozaj utierať prach 2x do týždňa netreba, ani každý deň vymetať rohy. Rozdelila by som si na každý deň nejaké triedy a utierala každý deň v inej. V ostané dni prebehla očami, či nie je niekde niečo rozliate, rozsypane a utrela len to. Inak nechápem, prečo nemôžeš mať svoj mop. Normálne by som si ho doniesla, akože čo ti spravia? Veď môžu byť radi, že nenicis erarny. 🙄

guiseppinka
2. feb 2023

Neviem kolko tried ma teraz mama, ale nieco jek pridali. Budem s nou az v sobotu, tak sa jej mozem spytat, ale mozem povedat, ze kedysi tiez upratovacky flakali upratovanie... Lavice neutierali kazdy den. Mama triedy nezameta sa mi zda, ale ide rovno na mokro. Umyje umyvadlo, prach z okna, vysype kos a umyje zem. Ale popytam sa jej a napisem

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
akvi
2. feb 2023

Neboj sa, skryté kamery v triedach určite nie sú. Ak, tak viditeľné, ale ja osobne nepoznám školu, ktorá by mala vnútri kamery, keď, tak vonku, prípadne na chodbách. A nemysli si, že riaditeľ má čas každý deň prechádzať triedy a kontrolovať čistotu. Skôr sa zvyknú sťažovať učitelia, ak je niečo zanedbané. U nás napríklad bola večná téma telocvičňa, nakoľko tam keď sa deti váľajú po zemi, tak vidno, že je prach a to by v telocvični byť nemalo, tak je jasné, že sa všetci sťažovali. Aleto, či utries parapety raz alebo 2x, to je proste somarina. Utries vtedy, keď treba, keď sa rozleje voda, alebo niekto tam namrvi niečo a raz za čas prach, ale fakt by som si ťažkú hlavu z toho nerobila. Upratovanie nemá byť o tom, aby "sa spravilo", ale aby bolo čisto. Veď aj doma človek upratuje vtedy, keď treba.

guiseppinka
2. feb 2023

Kolko sa toho nahovorilo... V triedach kamery isto nie su, to si nemoze dovolit riaditel, lebo by to mohlo byt vyhodnotene ako sikana zamestnancov... Rob si po svojom, najdi si vlastne tempo, vlastny styl... Dolezite je, aby bolo cisto... Ale je zaujimave, ze sa u vas upratovacky striedaju. U nas to je skor bitka o to miesto... A zeny su tam ozaj do dochodku

autor
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
4. feb 2023

No okolo 50tky su tam vsetky zeny... Ale napr jedalen ma 1 a ta si ju riesi... S mamou som este nebola kvoli cestam...

guiseppinka
5. feb 2023

Ahoj, tak mama vravi, ze nekontroluje ich nikto. A upratuje si svoj rajon podla seba...

autor
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
5. feb 2023

Akoze je tam hospodarka, pod ktoru upratovacky spadaju a ktora by mala kontrolovat. Ale realne, ona ma tiez svoju robotu, konci skor ako upratovacky a zacina neskor ako skolnicka... Takze max ak je velky bordel, tak sa stazuju ucitelia... Alebo ked ide po skole, tak si vsima ako to tam vyzera... Ale denne nekontroluje urcite...

autor
Autor odpoveď zmazal
cacianka
12. apr 2023

Super si sa rozbehla a skvalitnila si si prácu

guiseppinka
12. apr 2023

Parada, drzim palce, nech sa dari aj nadalej😉

jaga18
12. apr 2023

Úžasné 👏 posledný rok - dva dookola čítam,, ako nič nejde, nedá sa, vláda nedovolí, covid nedovolí... Konečne niekto ukázal, že všetko sa dá, miesto sťažností sa chopi príležitosti a darí sa mu. Gratulujem a prajem všetko dobré

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
cacianka
12. apr 2023

Ja som upratovala pár mesiacov v škole. Ale už dávno a mopy ešte ani neboli.
Len handra a smetak. Handru namočiť a namotat na smetak. Odmotat, vyprať, vyzmychat a zas namotat. Všetko ručne. A tie handry boli otraaaaas, umeliny.
Po rokoch som upratovala v práci, to už boli handry lepšie, také tie farebné, nastrihala som uprostred dierku a navliekla cez rúčku na smetak, a poďho mokrou handrou chodbu stierať. Čo je mokré to je čisté 🫠, to bolo nahrubo, s obyčajnou jarou, ale potom som umyla ešte raz s voňavým ajaxom . Na konci týždňa som po oprati handru namočila do vody so savom, dezinfikovalo a vyčistilo od fľakov.

guiseppinka
12. apr 2023

Poviem ti pravdu, ze vobec netusim, lebo popravde v skole som nebola nejake 3 roky... Ako bola korona, tak sa nesmelo chodit do skoly ani poobede. Ale pokukam, ved to je fajn aj na doma😉