Upratovačka v základnéj škole
Pekny vecer prajem.Pracujem na polovicny uväzok od 6 - 10hod.Plus chcem zobrat este pracu upratovacky v skole.Pracuje sa tam od 12 do 20hod.Prosim tie ktore upratuju v skole je to narocna praca? Hlavne co ma zaujima ako je to cez jarne,letne a zimne prazdniny.Ste doma alebo upratujete v skole nieco co sa pocas bezneho roka nestiha? Velmi pekne dakujem.
Čo je mokré, to som umyla na 1.x, potom 2. Umývanie bolo na topku, nezametala som, išla hrubá špina a prach, potom do cistúcka a voňavo. Aby som sa nemusela toľko zohynat a zmychat.
Robím v nemocnici, baby majú vozíky ale topky to veru nie sú.
€
Ja som upratovala pred viac ako 10 rokmi, aj cca 15, takže vtedy som nemala také možnosti. Robila som svoju odbornú prácu a potom po hlavnom pracovnom čase som upratala. Lebo to nemal kto robiť, nikomu sa neoplatilo chodiť na 1 hodinu večer ani platiť a organizovať upratovanie počas prevádzky. Len to spomínam, ako sa ťažko robilo oproti dnešným možnostiam.
V školách je určite obmedzený rozpočet. Ale zas, kupuje sa priebežne všetko - čistiace prostriedky, mopy,... Ak si dajú upratovačky požiadavku, mohli by im vyhovieť. Podľa mňa ich nadriadení nemajú ani šajnu o možnostiach mopov,... Nepoužívajú ich, nevedia porovnať, objednajú 1. na rane... Manželov bývalý kolega za študentských čias si zarábal v Nemecku upratovaním. Keď sa vrátil, robil poradcu celému okoliu, vysvetľoval, čo je vhodné/nevhodné, s rodinou chodil kupovať... Pre mňa je tiež tvoje vysvetľovanie španielska dedina, keďže nemám predstavu, čo všetko v obchodoch je. Veď preto je každú chvíľu otázka na fórach, ktorý výrobok odporúčate?
Mne to nerobilo problém, pracovala som 30r v kultúre(knižnice), tričko,tepláky a ideš. Upratovala som chvíľu aj u nás v paneláku, 2 vchody po 8 poschodí, plus prízemie a suterén/pivnice.
Nie som z cukru, žena z dediny si vie poradiť.
Upratuje sa aj cez leto komplet celá škola...okná..každá má svoj rajon..a jarné a jesenné na deň dva sa ide tiež do školy...
Veľmi Ti fandím! Keď som čítala Tvoje predchádzajúce príspevky pomyslela som si, že táto baba je taká šikovná, raz bude mať svoju firmu. A hľa! ... dnes si to potvrdila! Nech sa Ti darí! - nielen v práci, ale i rodinnom živote! 🙂
Upratovačky v našej škole majú aj vozicky, aj mopy, aj šéfka hľadí na to, aby mali vhodné pracovné náradie. Takže závisí, ako vždy, od ľudí.
Super sa čítali tvoje posledné príspevky, veľmi inšpirujúce. Ja ťa obdivujem a vlastne každého manuálne pracujúceho človeka. Ako študentka som robila jeden deň v Lidli - dokladala som tovar a mala som tak dosť, že som radšej išla naspäť do školy. 😂 Držím ti veľmi palce, nech sa ti darí. Je skvelé, že sem píšeš aj s odstupom času. 🙂
Ahojte prispejem ja trochu ak to.niekomu pomôže...
Robim upratovačku vo škôlke druhy rok...poviem vám,kto si to neskúsil na vlastnej koži nikdy nepochopi aká to je drina....a hlavne nezaplatená....je to smutné ale nikto to neriesi....
Ja ked som nastupila tiez som nasla len obycajne vedro s handrou ktora ani nesaje vodu...slo ma uz doslova vykotit z toho systému tak som si nejak vybojovala mop Vileda....no mam.ten XL...a idem.prist o ruky lebo je extremne tazky ....to zohiňanie sa kazdy den ku všetkému dava riadne zabrat ,necítim si chrbát uz vlastne som sa tam aj dorobila 2 mesiace som marodila mam.2 vyskocene platnicky 1 vysunuta...mala som uz termín na operaciu ale bolesti presli tak.sme to odlozili...Neviem dokedy zvladnem tuto robotu je to fakt o držku...je toho proste veľa....robím akk upratovačka sama a dakedy idem.domov s vyplazenym jazykom....robim na 6.5 hodin...
Prace upratovačky si vacsina ľudí necenni a je braná ako samozrejmosť...žiaľ....
Mna tam.drzi len to ze to mam v mieste svojho bydliska a do roboty mam.ani nie 3 minuty cesty...
Budem rada ak sa podelia aj dalsie pani upratovačky😉
Mňa zaujala iba jedna vec, robíte upratovačku väčšinou poobede a kto je potom s vašimi deťmi, keď ste na ne vraj sama.
Môžte prosím dať link na to vedro s kolieskami a odľahčený mop? Ďakujem
Ja som začala upratovať v škole a tu ešte stále umývame podlahu s dreveným mopom a na ňom dve handry. 🙈
@5katarina7 pre pána!
@5katarina7 Zdravym.Ja som nastupila teraz na zaskos do skoly.no tiez sa upratuje este s tymi tazkymi drevenymi metlami a obycajnymi handrami,ktore kazdych 5 minut padaju.Nebola by to taka zla praca,keby pomocky boli lepsie.mate nejaky specialny system na upevnenie handry?ja som spravila do nej dieru a sup,po dvoch triedach to bolo na zahodenie.dakujem
Ahoj
Ja by som chcela upratovanie na hodiny
Ďakujem
@autorka so záujmom som si prečítala všetky tvoje príspevky. Priznám sa, že som ti veľmi fandila, myslela som, že naozaj budeš mat svoju firmu so svojimi ľuďmi. Ja som upratovala ako brigádu popri práci istý čas autodielnu. Vydržala som to 3 mesiace. Majitel chcel mať všetko dokonale upratané, poumyvane zdviháky od oleja, všetko tam bolo tak špinavé a mastné. Keby šlo len o recepciu, kuchynku a sociálky tak v pohode, ale tam boli aj dielne, stroje a všetko. Chodila som tam síce raz do týždňa, ale 3 dni som nevládala vstať z postele. Mopy samozrejme ručne zmykanie, zohynať, vysavať, strašne to bolo. Teraz tiež manuálne pracujem, po rokoch práce v kancelárii som sa zamestnala manuálne. Zo začiatku to bolo dosť ťažké si zvyknúť, ale už sa to lepší. Teraz som bola dokonca 2 týždne chorá a už som sa tešila do prace. Som zvedavá kde si nájdeš prácu, živnosť ides zrušiť? Si veľmi šikovná.