Upratovačka - žena po materskej
Čaute ženy, aký máte názor na ženu,ktorá sa po materskej zamestná ako upratovačka dajme tomu v škôlke alebo v škole?Vec sa má tak,že sa mi naskytla takáto práca,je to blízko,aj výplata je fajn,aj pracovný čas.Robite niektorá takéto niečo?
Tiež nerozumiem, aký je rozdiel medzi prácou upratovačky a inou prácou? Ak sa niekto po materskej zamestná v akomkoľvek odvetví je to žiaduce a ok. Pytala by si sa, aj keby sa po materskej zamestnala ako IT čkárka? Nie je rozdiel medzi upratovačkou, IT čkarkou, predavačkou, poštarkou a ktorymkoľvek iným zamestnaním.
je to blízko, výplata aj pracovný čas sú fajn, no aj tak váhaš, lebo je to "len" upratovačka a obávaš sa, čo si pomyslia ľudia... možno by som prehodnotila vlastný názor na rôzne povolania a ľudí, ktorí ich vykonávajú
Nie nie,práve naopak,ja som nadšená z toho,že by som tam mohla ísť.Skor moje okolie to vníma rozpačito
@hipuska mne toto konkrétne mama znechucovala,koľko to len išlo
No tak ale asi zavisi od vasej predchadzajucej pozicie, od vaseho karierneho zamerania, co ste vystudovala atd atd. Ako my mozme vediet ci je pre vas ok praca upratovacky ? Ak ste predtym robili riaditelku, no tak to bude asi dost divne. Ak ste predtym robili upratovacku alebo nepracovala vobec, no tak je to ok praca na navrat po materskej. A tiez nie je upratovacka ako upratovacka - ak je to napriklad v skolke, tak to je myslim fajn praca. Ale ak upratovacka dajme tomu v nemocnici, tak to uz je ina fuska.
tak v tom prípade sa vykašli na okolie a ich názory... upratovačka je rovnako hodnotné povolanie, ako každé iné, ktoré človek vykonáva svedomito.
@evita_g díky,to som asi potrebovala počuť 🤩
Mama Ta nebude zivit🙂hlavne nech to nie je daleko, neprecestujes nebudes mat stresy zamknes a mas pokoj
Ak si predtým robila nejakú manažérku.... tak je to trosku divne. Ale tvoja vec, tvoje rozhodnutie.
@lienka.7 nie,manazerku nie,kozmeticku,ale to sa nedá,je to časovo náročné
Normalna praca 🤷♀️ Ja som kancelarska krysa. Po RD rozmyslam, ze tiez sa spytam u nas v skolke ci im netreba upratovacku 😆 do kancla sa mi nechce. A teda neprislo by mi to divne, ani keby si predtym robila manazerku 🤷♀️ Zivot nam do cesty stavia rozne vyzvy a situacie… cize za mna fajn. A nazor okolia mam ja osobne vies kde…. A poriadne hlboko 😂
Pozri každá podľa svojich schopností... Ostatné ťa nemusí zaujímať
Smelo do toho, ostatných nerieš, tebe musí práca vyhovovať
Poznam 4 baby co robia v skolke v kuchyni a kazda stastna jak blcha..robia iba doobeda vikendy volno prazdniny vyriesene.aj plat celkom slusny robota nie tazka o miesto sa neboja.mozi tam byt aj do dochodku.este si aj nieco malo domov donesu..dve slobodne si chodia privyrabat este po vikendoch a vecer upratovat.. za ziadnu pracu sa netreba hambit.ono je pekne povedat niekomu napriklad som bytova dizajnerka mam.svoj biznis a realne mat jedneho klienta tyzdenne a po odpocitani nakladov byt v zisku 350 eur.ale priznat sa ze robim upratovacku alebo kucharku a.zarobim 700 je uz hamba pre niekoho..pritom ine zeny by brali hned.
@elizabet173 v mestskej skolke nie skole. ano podla mna slusny su zeny co.robia za pasom vikendy sviatky nocne zrobene jak kone a zarobia o 50.eur viac jak tetula v skolke lebo nesplnia mesacnu normu.. takze podla.mna za tu robotu je to fajn vyplata
A.520 nema teda ani jedna to mi mozes verit..tych 150 este prihod minimalne..
@elizabet173 a kolko sa da usetrit doma na jedle pri tejto robote o tom tiez asi pisat nemusim..
Neviem co riesis plat lokalita ti vyhovuju tak preco potrebujes nazor...uz len to ze chces pracovat je plus a je jedno co..ja pred otehotnenim som mavala aj nocne a casovo by ma to ovplivnovala takze mozno ze aj ja sa u nas v skolke alebo skole tak zamestnam..ale to ma este 3roky cas😁
@mamadievcatiek ranná smena je do 14:30 a poobedna končí 16:30
Je to o aktuálnych prioritách. Nie všetko je o peniazoch. Dobrá pracovná doba, žiadne ďaleké cestovanie čiže ušetrené náklady a skôr môže na ocr upratovačka ako napr kucharka, žiadna práca na doma. Kým je dieťa malé je to výhodné .
Určite by som to zobrala. Na začiatok ideálne a časom sa uvidí. Plat je diskutabilný, ale ja hovorím, že človek nemôže mať aj dobrý plat, aj byť doma a nenarobiť sa.. Nikde nie je dané, že tam budeš do dôchodku.
@elizabet173 ja teda neviem aky mas ty s muzom prijem ratam ale ze ste niekde inde ale tu realne pisu zeny ze im muzi zarobia tak okolo 800eur..teda 670 mi pride pre zenu po 3 rokoch materskej uplne v pohode..
Zostava kopa volneho casu a vikendy na privyrobenie alebo sa moze venovat detom a domacnosti a manzel moze trosku viac pracovat a zarobit..
Len tak fakt zo zvedavosti co je podla Teba slusny plat v tejto dobe?
V pohode, jasné, u nás na sídlisku presne maminy čo poznám z ihriska a teraz robia aj v škole, aj v škôlke. Nevidím na tom nič zlé, no a čo. Ja mám vš vzdelanie a prvý rok po 10-ročnej reťazovej materskej som balila balíky v sklade 😉.
@elizabet173 ja teda v mojom blizkom okoli nemamm jedinu zenu s 1000 eurovym platom a to teda nezijem v hladovej doline..povacsine su to vsetko baby na skratenych uvazkoch deti male v skolkach alebo na prvom stupni ktorym sa treba venovat.pripadne takto v skolkach alebo fabrikach na jednosmenkach alebo vikendovkach lebo priorita je logistika okolo deti a tie co zarobia viac su vavsinou otrokyne prace cas na deti ziadny riesia upratovacky a opatrovatelky a takisto aj chlapi...bohuzial doba je taka ze bud su doma peniaze alebo chlap nahanaju sa za peniazmi nevidia zenu nevidia deti.vztahy odu dolu vodou manzelstva sa rozpadaju .nie je teda rozumnejsie trochu sa uskromnit a zit kludne a spolu ako rodina?
Ano stat sa moze vselico to je pravda a vtedy by mal pomoct socialny system su davky vdovske sirotske a hlavne primarne rodina predsa..ale.to uz by bolo na inu diskusiu..
Takze.mila.autorka smelo.do.toho na zaciatok a pri malych detickach parada.ak sa naskytne nieco lepsie lahko robotu zmenis.

Nechápem prečo ťa zaujíma názor iných. A čo je zle na práci upratovačky?