Upratovačka - žena po materskej
Čaute ženy, aký máte názor na ženu,ktorá sa po materskej zamestná ako upratovačka dajme tomu v škôlke alebo v škole?Vec sa má tak,že sa mi naskytla takáto práca,je to blízko,aj výplata je fajn,aj pracovný čas.Robite niektorá takéto niečo?
@saxana000 v školských jedálňach zarobia minimálku a počas prázdnin pracujú...dovolenky majú toľko, koľko v iných profesiách
Ja mám prac.čas cca 7:15-14:00/15:00 + hodinku- dve neskôr večer a cez víkendy, dovolenka 45 dní, 1000€ v čistom mám, stíham aj prácu, aj dve deti, aj domácnosť.
Aký názor mám? Že žena robí to čo môže aby sklbila prácu a rodinu..
Ja som kedysi robila účtovníčku.. za 9r vseliako zameranej práce, som už mala aj nejakú kariéru za sebou.. potom som mala 10r pauzu pri deťoch.. nastúpila som na pozíciu, kde je fyzická práca ktorú by možno tiež niekto považoval za menej, avšak mne sa to veľmi páči.. mám super pracovný čas, dokážem skĺbiť deti, domácnosť, nemusím chodiť na OCR pretože sa dobre vieme vymeniť s mužom vďaka môjmu pracovnému času.. je to.spolocnost kde môžem aj kariérne rásť a tak sa veľmi teším že som tam a je tam aj budúcnosť keď deti podrastu.. práca teda možno taká, že iná by to nerobila ale ja som strašne rada že som tam.. až mi je divné že mi to takto vyšlo.. 😁 preto nerieš čo ako na teba pozerá, hoci chapem že niekedy to vie trápiť.. ale dôležité je aby si ty bola spokojná a aby nikto nestradal ani doma..
Aj ja som si tym presla, len s tym rozdielom, ze byvame vo svajciarsku…sme sa stahovali,ked som bola tehotna s druhym synom… pokial som nemala deti, som robila v TMobile ako asistentka riaditeľa..skolu mam len gympel…tu v Ch som rada, ze po toľkých rokoch som zacala tento rok upratovat v jednej firme… celkom fajn praca, zatial na 30percent, viac sa neda..je tam čisto, kolektív velmi fajn a casom uvidim… ale ked sa ma niekto spýta, kde robim, uprimne, hanbím sa… viem presne co myslis…tato praca je podceňovaná, v podstate aj ja mam dojem, ze to robia len nevzdelaní ludia atd… co je chyba a teda….pracujem a pracujem aj sama na sebe… a manzel hovori, ze je to zaciatok a ze ma to snad nakopne k niečomu viac…asi aj štúdiu..lebo tu sa inak neuchytim… robim od polky septembra a zacinam byt spokojna… uz som sa zapracovala a firma je čistá, su tam sami inžinieri..ziadna fabrika… tam by toho upratovania mohlo byt viac…na tvojom mieste to rozhodne skusim… v podstate by si robila pre deticky a to je krasne… vyskusaj 🙂
Mám VŠ a de facto robím upratovačku. 🤷 A?
@simonka22s toto som si aj ja myslela…. Este som zabudla napisat, ze som zacala pocas prazdnin vzdy tyzde upratovat skolu a zistila som, ze ono to nie je taka špinavá praca ako sa zda… mozno niekde v spitali alebo nejakej firme, kde je vela robotníkov a robia nejaku taku pracu,kde sa vela pospinia tie priestory… ale v skolke.. to musi byt radost… mne sa aj v skole pacilo, len zatal nemaju pre m
@mamadievcatiek nie vsade. Nase upratovacky robia uplne inak, ako pises a nie su vyrobene.
Ak ti to pomôže, u nás v dedine je pomaly bitka o takéto zamestnanie. Či už ide o upratovačku v škole alebo v skolke. Viem, že keď hľadali upratovačku do skoly tak veľmi veľa žien mali o to záujem. Ten pracovný čas je výborný. Urcite neváhaj keď sa ti to núka.
@aurora33 U nás je pracovný čas 6:00-8:00 a potom 11:00-17:00. Takže prac.čas pri malých deťoch o ničom.