Môžu ma vyradiť z úradu práce, ak odmietnem ponuku?
Som vedená na urade,bola som na pohovore jednalo sa o prácu ktorú som si našla sama,ak ju odmietnem môžu ma vyradiť?
ak si si ju nasla sama, nieje dovod, aby UP nieco voci tebe riesil, lebo ani nevedia, ze si tam bola.
Ak ta poslu oni, ist musis, ale pokial je to somarina, staci na pohovore povedat nerealne poziadavky, oni ta sami nebudu chciet.
Nemôžu. Vyradiť môžu len za nespoluprácu s úradom. Ak ťa na pohovor neposlali z úradu, ani nevedia, že si bola na pohovore.
@anonym_758f7b no len ja som potom bola na kontakte a pani si automaticky do tej odporučenky napisala že jej prinesiem zmluvu...takže dúfam že keď jej poviem teraz že nakoniec nedošlo k podpisu zmluvy tak to bude v poriadku,hľadam si aktivne prácu,ale bližšie toto by som mala hodinu na dochádzanie
Zrejme sa ťa bude pýtať na dôvod nepodpísania. Čiže odmietnutie z tvojej strany by som moc nespomínala.
Zrejme sa ťa bude pýtať na dôvod nepodpísania. Čiže odmietnutie z tvojej strany by som moc nespomínala.
@domka222 takže ani v prípade ak som si tu prácu našla sama?
@anonym_autor Tak povieš, že ti dali podmienky také, ktoré pre neboli prijateľné. Však to zase neznamená, že keď si na úrade práce, tak musíš zobrať hneď prvú robotu.
@domka222 takže ani v prípade ak som si tu prácu našla sama?
@anonym_autor naco si jej vesala na nos, ze si bola na pohovore. A pani je tiez nejaka proakcna... Kde zobrala, ze mas hned doniest zmluvu, kto povedal, ze si ta vobec oni vyberu?
Ked si najdes sama, a budes chodit po pohovoroch - cus ako voska pod chrastou.
Pani dones maximalne kopiu mailu alebo reakcie na profesii, ze si niekam poslala zivotopis.
Potvrdenie, ze si niekde bola, nos iba v pripade, ze tam ta posle ona.
Ked zmluvu mat nebudes, povies, ze ti iba volali, ze si vybrali ineho kandidata.
O tom, ze si to nechcela ty ani necekni.
@anonym_758f7b no len ja som potom bola na kontakte a pani si automaticky do tej odporučenky napisala že jej prinesiem zmluvu...takže dúfam že keď jej poviem teraz že nakoniec nedošlo k podpisu zmluvy tak to bude v poriadku,hľadam si aktivne prácu,ale bližšie toto by som mala hodinu na dochádzanie
@anonym_autor v budúcnosti odporúčam rozmýšľať vopred. Išla si na pohovor do práce, kde by si musela dochádzať hodinu, kvôli tomu si to odmietla. Ak ti vadí hodina dochádzania, vôbec si nemala na pohovor ísť. A už vôbec si nemala pohovor spomínať na úrade práce, zvlášť ak bolo vopred jasné, že tu prácu odmietneš kvôli cestovaniu. Mimo toho, pracovníčke úradu nemusíš komunikovať, že ideš na nejaký pohovor, ktorý riešiš po vlastnej osi. Hoci nie som zástanca klamania, nateraz jej povedz, že vybrali niekoho iného.
@anonym_autor v budúcnosti odporúčam rozmýšľať vopred. Išla si na pohovor do práce, kde by si musela dochádzať hodinu, kvôli tomu si to odmietla. Ak ti vadí hodina dochádzania, vôbec si nemala na pohovor ísť. A už vôbec si nemala pohovor spomínať na úrade práce, zvlášť ak bolo vopred jasné, že tu prácu odmietneš kvôli cestovaniu. Mimo toho, pracovníčke úradu nemusíš komunikovať, že ideš na nejaký pohovor, ktorý riešiš po vlastnej osi. Hoci nie som zástanca klamania, nateraz jej povedz, že vybrali niekoho iného.
@melanta ona si to ale nebude overovať nahodou?
@melanta ona si to ale nebude overovať nahodou?
@anonym_autor Ona nemôže zavolať do firmy a spýtať sa, ako dopadla tá a tá osoba na pohovore. To sú dôverné informácie, firmy to nemôžu poskytovať tretej strane, ani keby to bol úrad práce. Jedine, že by obsadzovali pozíciu cez úrad práce.
Tak by mohol ktokoľvek zavolať, že je z úradu práce a bude sa pýtať na výsledky tvojho pohovoru.
Jednoducho povieš, že ste sa nedohodli. A nabudúce hovor až keď máš istotu.
@anonym_autor Ak by ťa oni poslali z úradu. Tak nemôžeš odmietnuť pracovnú ponuku a musíš ísť na pohovor.
Keď si išla sama z vlastnej iniciatívy tak by ťa nemali vyradiť.
To viem len z vlastných skúseností, môžem sa aj mýliť.
A oni realne volaju firmam, ktore mame na tych potvrdenkach, ze si hladame pracu? Mate niekto skusenost?
ja som zase pocula, ze ak odmietnes ponuku, ktoru ti najdu oni, tak ta vyradit z evidencie mozu. po novom to takto vraj je, no ak si si pracu nasla sama a rozhodla si sa, ze ju nevezmes, tak potom sa to na to asi nevztahuje, neviem. nie som si ista, toto si treba fakt pozistovat.
ja som zase pocula, ze ak odmietnes ponuku, ktoru ti najdu oni, tak ta vyradit z evidencie mozu. po novom to takto vraj je, no ak si si pracu nasla sama a rozhodla si sa, ze ju nevezmes, tak potom sa to na to asi nevztahuje, neviem. nie som si ista, toto si treba fakt pozistovat.
@erikamamo to nie je po novom, to platí roky, že nemožno odmietnuť ísť na pohovor ani neprijať ponuku, ktorú poskytne úrad. Na autorku sa toto ale nevzťahuje, keďže nejde o ponuku, ktorú dostala z úradu práce. Autorka už odpovede dostala.
Ak si ju našla sama tak nie .Ak by ti našiel úrad práce a odmietnes ju môžu ťa vyradiť

Nemôžu. Vyradiť môžu len za nespoluprácu s úradom. Ak ťa na pohovor neposlali z úradu, ani nevedia, že si bola na pohovore.