V akej práce ste sa našli?
Baby, poradte nejaku prijemnu pracu, v com ste sa nasli, co Vas bavi? V mojom odbore som nenasla uplatnenie a neviem co nove si vybrat. Dakujem
@miamie proste nas prestal naplnat zivot v zlatej klietke a povedali sme si, ze ideme prec a radsej zit skromne a "vesmir nam ukazaze cestu". A ukazal. Aj mne aj muzovi. Obom nam priniesol prace, ktore nas naplnaju.
@kopytko03 bolo to vseobecne, ale aj osobne. Po tom co som zazila ja nemam rada mnaucanie, ze "teraz potrebujem zarabat". Je to blbost a hovori za nas zivotny standard, ktory sme si nastavili a nemienime znizit. Ani za cenu vlastneho stastia. Ked sme sli z korporatu, manzel mal vysoku poziciu a vela jeho kolegov mu tvrdilo, ze mu zavidi to rozhodnutie. Jeden to velmi pekne zhrnul. "Aj ja by som rad siel radsej opravovat stare auta, ale to vies, zena by mi neodpustila, keby si nemohla kazde dva mesiace kupit kabelku LV a deti by museli byt v public school." Preto som tak cynicka, ked mi niekto vravi, ze raz chce robit nieco ine, ked "nebude musiet zarabat". Nemusis ani teraz, ale chces. Lebo ti to vyhovuje.
Prepac, ak sa ta nieco dotklo. Ja si nedavam filter ani v realnom zivote a tu na internete je to uplne fuk co si napisem. Kazdy si aj tak ide svoj pribeh a pre mna toto je len zabijanie casu a bavenie sa niekde medzi zhrievanim vecere a nakladanim umyvacky.
@krisbar pravdive, smutne. Mas velky zivotny rozhlad.
Ja som presla od povodne kancelarskej prace do skolky a zakotvila na jaslickaroch. Posledny rok som mala iba babatka od 9 mes do 2 rokov cca. Niekto by povedal, ze je to psycho, ale ja to mam velmi rada. Teraz pojdem na matersku, Takze oddych a iba 1 dieta v skupine 😂 Nepracujem na sk, ale to hlavne kvoli tomu, ze sa mi stal osudnym moj uzasny chlap a tak som zakotvila v Rakusku. Praca ma naplna, sice mam vysoku skolu, ale velmi rada prebalujem aj plienky a proste piplem tie male kralicky. Niekto jasle prezyva basa ( lebo aj na wc je tazko ist ) a pre niekoho je to raj. Vzdy ked som doma tak posobim ako taka nastylovana pipina a ked som v praci tak som ta mamickovska verzia. No a mozem nosit legitimne trika hello kitty do roboty a aj sponky s tym motivom 😂
Som psychologicka a robim poradenstvo hlavne osobne,online a cez telefon.pre mna idealne,lebo mam flexi dobu,home-office a aj ta praca je krasna a naplnajuca.
Ucim v romskej osade, narocne ale krasne povolanie. Ale asi nie pre kazdeho 🙂
@luccija perfektne!!!
Po MD som si našla prácu v obchode s oblečením. V mojom najobľúbenejšom obchode. Každému som vravela, že som šťastná, že to je moja práca snov. Doma sa mi všetci čudovali, že práca snov a predavačka... Aj kamarát sa mi čudoval, že mám na viac a ze to hádam nemyslím vážne, že chcem byť predavačka. Ale baby! Ja som tam naozaj šťastná. Každý deň sa teším na kolegov, kolegyne. Všetci sú úplne super, hrozne sme si sadli, manažérka a zástupkyňa sa stali mojimi kamarátkami. Keď nie sme v práci tak si nonstop píšeme cez messenger, voláme si... Prosto tu prácu a tých ľudí milujem! A teraz keď je corona tak sa neviem dočkať kedy konečne zas pôjdeme do práce. Nie je to kvôli platu, lebo ten dostávame aj tak, ale tí ľudia mi tak strašne chýbajú... Pri nikom som sa tak nenasmiala ako v práci :D takže áno, aj práca predavačky môže byť super.
.
Ucenie Yogi😋
@luccija A čo je smutné na tom, že niektoré ženy majú aj iný zmysel života ako starostlivosť o dieťa? Ja zas nechápem, ako ľahko sa niektoré ženy kvôli deťom vzdajú všetkého, čo život ponúka. Mať dieťa je fajn, ale podľa mňa by to nemala byť alfa - omega celého života ženy. A ak chce žena pracovať, nech bez výčitiek ide, na také prípady sú tu práve jasle a v nich ženy, ktoré to s deťmi baví.
Ja som si pracu ktora ma bavi nasla uplne nahodne. Mam ukoncenu vysoku skolu,promovala som uz s bruskom,lebo tak sme to chceli,chcela som babatko cim skor. Po materskej bola ale nulova sanca a najma v nasom malom meste si najst pracu v odbore,ktory som studovala. Nahodne sa stalo,ze manzelova teta,ktora ma kvetinarstvo mala nehodu,zrazilo ju auto a bola v nemocke a kedze bolo pred Vianocami a ona komplet plny obchod dekoracii,kopec penazi v tom,tak ma poziadala,ci by som k nej nesla robit. Tak som sla a bolo to uzasne. Robila som rozne viamocne vence,ikebany,aranzmany a pod. Kytice som vtedy este nerobila,ona bola v nemocke asi tyzden a potom bola PN mala nalomeny hrudnik tak nevladala robit ale kytice si chodila viazat. Bola som tam vtedy asi dva mesiace. Potom ked uz bola ok,tak som sla na obecny urad robit prax cez urad prace a co cert nechcel,tak asi po 2 mesoacoch si znova ta pani zlomila ruku,spadla na lade,koncom februara. Bola aj na operacii a polroka mala ruku v prdeli. Tak som tu prax okamzite ukoncila a znova som sla k nej,kedze zas bola v dohlade jarna sezona ako je teraz,muskatiky,letnicky,stromceky a pod. Kedze mala tu ruku nepouzitelnu,naucila ma robit aj kytice. Baby a prekvapivo mne to slo. Vela vela som vtedy sledovala youtube videa,pinterest,instagram,ucila som sa o kvetoch,bylinkach,do noci som studovala,zbierala inspiracie a pod. Bolo to super!! Potom sa uzdravila a ja som si neskor nasla pracu v inom kvetinarstve,kde som doteraz. Znova ako taky zastuo ale dlhodobo. Pani co to kvetinarstvo kde som teraz,dostala rakovinu,neskor zomrela a obchod zdedila jej dcera,ktora ale planovala otehotniet a najpv teda si opatrovala tu mamicku,potom robit nechcela a potom otehotnela. Takze kym si vychova dietatko,a chcela by aj dve,tak budem zrejme tam a potom sa uvidi. Ktovie,mozno sa hecnem a raz si otvorim svoje. Stale sa ucim,chcem aby zakaznici mali relevantne info o rastlinkach,ktore kupuju,stale po veceroch lustrujem pinterest a vyrabam vselico. Velmi ma to bavi. Keby som mala este o par ecok viac na hodinu tak by to aj bola praca snov 😀😀😀 akurat moja mama je z toho taka,ze naco som sa trapila s vysokou skolou a tak,ked ju nepouzivam,ale tak ja jej stale hovorim,ze mam 30,do 64 ci dokedy sa robi,ju hadam este niekedy pouzijem. A mozog mi nezakrnieva,stale sa musim ucit a mat prehlad,viem o kvetoch,rastlinach,hnojivach. Je ale pravda,ze ja, som to asi v sebe mala odjakziva,vzdy som bola kreativna,od skolky az po koniec strednej som 14rokov chodila na vytvarnu,stale som nieco kumstovala aj doma,rada som pomahala aj mame v zahrade,mala som vzdy sklony k dizajnu,k umeniu,k peknym veciam. Takze niekedy ta praca snov pride aj necakane,bez hladania,treba mat oci otvorene a nebat sa aj vyziev. Ja som si urobila aj dobre meno s tymi kyticami a vencekami u nas a nechtiac som aj tej prvej kvetinarke,muzovej tete strhla par zakaznikov na moje prace. Ale nehneva sa vobec za to,stale spolupracujeme,spolu chodime na tovar atd..
Ja som vyštudovala VŠ ekonomického smeru a momentálne pracujem v marketingovej agentúre (organizovanie rôznych eventov), pre mňa smer, kde som si myslela, že nikdy pracovať nebudem-som introvert, práca je to dosť stresujúca a hlavne je stále o komunikácií/stretávaní s novými ľuďmi ale je to pre mňa vždy každodenná výzva (pochopí asi len introvert :D), no aj napriek tomu ma baví, uvidíme čo prinesie budúcnosť...
@bublinkai
Tak napriklad, ked vidis, ze sa ludia okolo trapia s nejakym problemom, nevedia ako ro spravit, alebo nikto nevie, preco to nefunguje a mne uz v hlave idu kolieska, ako by sa to dalo - malokedy sa stava, ze by moje riesenie nevyslo. Fakt viem v oblasti, s ktorou robim vyriesit veci, co ini nevedia. Nikdy sa nevzdavam, proste nad tym sedim, kym to nevyriesim. Mozno ako zena, mam iny pohlad ;)
Okrem toho sa posuvam sa dalej, na vyssiu poziciu, mam pod sebou viac ludi a vacsiu zodpovednost. Bolo to tak v kazdej firme, kde som robila, vzdy som postupovala a pritom som po nicom takom nikdy netuzila 🙂
Vzdy, ked dostanem ulohu, mam ju nacas. Ludia, ktori mi ju zadaju vedia, ze to, co dodam, je podla ich predstav. Su prekvapeni, ked to na prvykrat je presne tak, ako si to zelaju.
Verím ti že to máš ťažké, rozhodnúť sa ako začať...Tiež často uvažujem vo iné by som chcela robiť no nič ma nenapadá 😂 Ja mám doktorát v stavbarine. Som kvalitarka no niekedy som z toho na prášky. Milión papierovačiek čo ma hrozne nebaví. Takisto je tam hrozne vela odborných veci ktoré musím ovládať a striehnuť čo sa na ktorej stavbe robí. Tisíckrát som sa na to chcela vykašľať, lebo veľakrát som spravila chyby keďže som to nikdy nerobila. Aj som rozmýšľala že aj predavačka by ma viacej bavila no táto praca má pre mňa aj veľa výhod. Môžem vykryť keď sú deti choré, mám veľmi ustretoveho šéfa, super kolegynu aj kolektív. Byvam aj v teréne čiže chvalabohu nie som len v kancli... Tak som si povedala že kým som tam tak sa nevzdám. Spravím všetko preto aby som sa posúvala ďalej a robila veci čo najlepšie. A čím dlhšie som tam tým ma to viac baví... Takže netreba vždy zavrhnúť niečo čo nás nebaví. Najprv treba spraviť maximum a potom sa rozhodnúť či to za to stojí ...
Ja mam skoncenu elektrotechnicku priemyslovku v odbore TIS, ale v živote som to nerobila, po skončení skoly som nastupila do PANASONICu za vyrobny pas a milovala som tu pracu. Po 10 rokoch vsak cela firma skoncila, takze aj ja. Tak som mala 2 deticky a pred 1,5 rokom som nastúpila u nas do predajne coop a milujem tu prácu nadovšetko. Teším sa do nej kazdy deň, stale nieco nové, iní ľudia, super kolegyne a najlepšia veduca na svete
Ja by som chcela mat vlastnu krčmu. Pre niekoho nepochopitelné, pre mna naplnenie. Ano sklbit 3 deti, rodinu a krcmu bude narocne, no ina praca ma nenaplna. Robila som sekretarku, uctovnicku, veducu predajne, predavacku.. ..
Toto je tak tema na hladkanie si svojho ega pre komentujuce.. preto ti ani nebudem pisat co robim. Ak ta to nahodou naozaj zaujima, napis mi spravu, mozeme si popisat.. porozmyslaj ake máš zaluby, ako rada travis voľny cas.. a svoju pracu prisposob tomu... Okrem toho bol tu nazor "byt panou sama sebe"... Ja mam opacny nazor, panou sama sebe si presne vtedy, ked si niekde zamestnana a odsedis si to niekde od 9-17, popijes kávičku, precitas internet, potelefonujes a poklebetis s kolegami... Ked robis sama na seba, obyčajne mas panov ovela viac, tvojich klientov.. kazdy tvoj klient je tvoj pan a musis robit ovela viac aby si naplnila ich očakávania.. no aj ziskat mozes ovela viac.. všetko zavisi od toho, co naplna teba a co ma hodnotu pre teba. Kazdy clovek je iny.
@sivana09 preco takto podozrievavo?..myslim,ze je fajn,ked sa navzajom pozdielame,hlavne pre inspiraciu.mna napriklad viacere prispevky zaujali..to je take koucovanie zadarmo,vies?😀😀
@moniikka Ty musíš byť šťastný človek. Milovala si prácu za pásom a teraz miluješ nadovšetko prácu predavačky v obchode. 👍
Ja osobne si myslím, že mám super prácu - som geodetka a fakt ma to baví, určite by som nemenila za žiadnu inú prácu. Ale nikdy by som nepovedala, že tú prácu milujem a už vôbec nie nadovšetko. Proste je to práca. Keby som nemusela, tak tam nechodím.

@miamie ja si tiež nemyslím že to bolo v zlom, len ma chybne zaškatulkovala 🙂 @krisbar