V kase chýbajú peniaze. Kto je podľa vás v práve?
@kavasmliekom Ona nevie, či jej sedeli, lebo ich nerátala...
@mandarinka555 no ale kolegyňa nemala prevziať bez počítania. Chyba je u oboch, ale prvá môže povedať, že jej peniaze sedeli. Druhá už nie.
Myslím že chýba je pri jednej aj druhej takže každá po 10 e a máte poriešene . A ponaučenie do budúcna
Robíš s kasou a peniazmi a nevieš, čo je to vklad? To naozaj? Ako teda ráno zapíšeš do systému, že máš v kase 100€ , aby ti sedela v systéme tržba a suma, ktorú si mala v kase? Ja som robila v malej lekárni, kde som bola sama laborantka na svoju kasu a každý večer a ráno som si ju spočítala. Však kolegyňa, ktorá robila ráno a večer sama si mohla rozmeniť u mňa a pomýliť sa.
@kavasmliekom Ani prvá nemôže povedať, že jej sedeli, lebo ich nerátala...
@lalenka33 ja neviem asi máme premakaný systém ale toto som nikdy neriešila ono to je proste v systéme ja len ráno prídem a rovno robím nič neriešim s peniazmi a večer odvediem peniaze okrem teda 100€ to je zostatok v kase a odvod zbytok… to je vsetko 😅
Napoly,tvoja chyba ze si neprepocitavala.Nemas teda dokaz len dohady.
Tiež nechápem jak mohlo chybat 20€ a nikto si to nevšimol ráno. Veď to už na pohľad musí byť viditelne, že je tam menej ako by malo. Inak… tých 100€ čo tam nechávate to sa volá vklad 🥲 a manko si rozdeľte. Obidve ste si neprepočítali, obidve ste mohli urobiť chybu aj keď ani jedna “nemáte ten pocit”.
Každá 10€ bez debaty. Ty si spravila chybu, že si neprepocitala večer, ona rovnakú chybu rano. Zodpovedné ste obe
Ano, presne tak. Rano sa zaevideie vklad (spravidla kazdy den rovnaka suma), prepocita sa, ci hotovost zodpoveda vkladu a zacne sa predavat. Na konci smeny sa spravi uzavierka a vyber hotovosti. Prepocita sa utrzena hotovost, trzba sa fyzicky vyberie a v pokladni ostane suma, (ta pravidelna), ktora sa bude vkladat rano. Zanedbanie tychto povinnost ma na triku ten, kto to zanedbal (v tomto prípade jedna i druha). Kto si neplni povinnosti, znasa nasledky. A ak sa uz stane, lepsie je zaplatit a mlcat. Ja, ako zamestnavatel, by som najprv napomenula, pri opakovani ukoncila pracovny pomer. Peniaze su hakliva vec.
V kase nechavate 100 eur a zvyšok odkladať niekde do trezora? Lebo ak si to neratala tak ako si vedela, že tam nechavas 100eur?
@nelka93 jednoducho tak že pri uzávierke som dala zostatok 100 a odvod zvyšok a naratala som len ten zvyšok do obálky

Tak ak ste si ani jedna kasu neprepocitali (ty vecer a ona rano) tak asi je to u vas zalozene na dovere a teda by som isla na polovicu s kolegynou, po 10€ kazda. A nastastie je to 10€, nie viac a mate obidve ponaucenie ☺️