icon

V práci ma neprijali do kolektívu

retep00
6. okt 2020

Dobrý podvečer, potrebujem poradiť alebo skôr vyžalovať sa. Ocitli ste sa niekedy v situácii, že vás v práci neprijali do kolektívu? Tento rok som začal pracovať ako asistent učiteľa. Nechcel som mať hneď zo začiatku veľké nároky, bol som rád, že som si našiel prácu, no zo strany zamestnávateľa som dostal iba inštrukcie, do ktorej triedy mám ísť a to je asi tak všetko. Asi po 2 týždňoch som čakal, že dostanem aspoň 1 stoličku v zborovni, kde by som si mohol zložiť osobné veci, no zborovňu som dodnes ani nevidel. Keď idem na wc, svoju tašku si musím brať so sebou, keďže si osobné veci ako peňaženku nechcem nechávať pri deťoch, ktoré sú tam bez prestávky bez dozoru, veď človek nikdy nevie, sú to deti, aby mi niečo z tašky nezobrali. Zo strany kolegov cítim od prvého dňa akési pohrdanie mnou.. a tie krivé pohľady, tak už len kvôli nim sa cítim zle a strácam motiváciu tam chodiť. Moja snaha zaradiť sa medzi nich mi nevyšla. Bývam vždy zhovorčivý, no vždy keď sa niečo opýtam tak dostanem iba jednoslovnú odpoveď. Snažil som sa medzi kolegov zapadnúť, no skrátka ma k sebe nechcú prijať. Moje jediné útočisko je trieda, v ktorej som s deťmi celý môj pracovný čas (5h), zatiaľ čo kolegovia si popíjajú kávu v zborovni. Včera mali dokonca posedenie na Deň učiteľov a mne ani nedali vedieť, že sa niečo také koná. Učitelia sú tam väčšinou o dosť starší ako ja, takže aj to môže byť dôvodom, prečo ma k sebe neprijali, to ja už neviem. Dosť ma to trápi a neviem, ako medzi nich zapadnúť, cítim sa ako ďalší, nechcený žiak a môj sen o tom, stať sa učiteľom sa mi každým dňom rozpadá! Máte niekto skúsenosť ako sa s tým vyrovnať, poprípade zmeniť to?

Strana
z6
kivisale
Autor odpoveď zmazal
kivisale
Odpoveď bola odstránená
kivisale
Odpoveď bola odstránená
enya00
Odpoveď bola odstránená
kivisale
Odpoveď bola odstránená
kivisale
Odpoveď bola odstránená
retep00
autor
Autor odpoveď zmazal
retep00
autor
Odpoveď bola odstránená
kivisale
Odpoveď bola odstránená
retep00
autor
Odpoveď bola odstránená
kivisale
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
8. okt 2020

@trema Aha vidim chybu... no, trapas... uz budem ticho.

jaroslava12345
Autor odpoveď zmazal
janulik2008
8. okt 2020

@kivisale ono ide o to že nie každý je v prvej robote hŕ ... a ja napr od školy mám že rešpekt pred napr ako trz nadriadeným 🙂 v druhej robote som bola ako tak oťukaná a som si povedala že skúsim viac komunikovať a klaplo to ...

kivisale
Autor odpoveď zmazal
kivisale
Autor odpoveď zmazal
kivisale
Odpoveď bola odstránená
enya00
9. okt 2020

@retep00 uplne trefne napisane

elly23
9. okt 2020

@retep00 Držím palce. Nenechaj sa rozhodiť. Ja som napríklad po VŠ nastúpila do pekárne, lebo som si nevedela nájsť prácu. Od začiatku ma kolegyne ignorovali, smiali sa za chrbtom. Všetci boli proti mne. Ale ja som skôr introvert a teda, mne to vôbec neprekážalo. Neskôr som si našla spriaznené duše. Ber to ako výzvu, ako skúšku svojej osobnosti ;). Mňa sa dokonca neskôr zastal aj vedúci a sa to upokojilo. Rozhodne som si viac rozumela s mužmi ako so ženami. Rob si svoju prácu a bude dobre ;). Táto práca je poslanie a robíme to pre deti

j_anna
9. okt 2020

Ahoj, citala som takmer celu diskusiu a musim povedat, ze ma velmi zaujalo aky si na svoj vek rozumny a slusny..mrzi ma, ze si si zazil taketo neprijemne zaciatky v praci a samozrejme ti zelam, aby to bolo kazdym dnom lepsie. Je super, ze si nasiel uz aj jednu milu ucitelku, a mas si uz kam odlozit veci. Jednoznacne to povazujem za chybu vedenia, ze si nebol zoznameny s kolektivom a nebolo ti pridelene miesto..mozno maju vela prace, ale vzdy sa da najst niekto koho by poverili touto ulohou...ucitelia naozaj nie su zvyknuti na tuto poziciu asistenta a mozno ta beru ako hrozbu..kedze doteraz bola ucitelka na hodine sama a zrazu tam ma mat dospelu osobu, ktora ju pocuva..mozno citi taky tlak, akoby ju neustale niekto hodnotil..ktovie..problem moze byt aj generacny rozdiel..ale skor si myslim,ze problem je aj v tom, ze oni su ucitelia, maju vysoku skolu a ty si "len" asistent..tymto ta urcite nechcem urazit, a cenim si, ze niekto robi aj tuto pracu..ale..napadlo mi nieco ine..posobis ako mudry mlady muz, a mozno by bola skoda byt navzdy len asistent..predstav si ze, raz budes mat 40 rokov a budes robit asistenta nejakemu cerstvemu absolventovi 25 rocnemu..a mozes robit co len chces, a mozes mat omnoho viac skusenosti ako on, ale ty v tej triede budes vzdy len asistent (teda pokial sa casom nerozhodnes pre uplne inu pracu). Na tvojom mieste by som rok stravila na tejto pozicii, nadobudla skusenosti, zarobila nejake peniaze a buduci rok by som urcite isla na vysoku skolu..otvori sa ti tym omnoho viac moznosti, co sa tyka buducej prace, a z vlastnej skusenosti musim povedat, ze studium na vysokej skole je skvele obdobie, kedy clovek dostane este par rokov prilezitost uzit si mladost, dozriet, uvedomit si co od zivota chcem a co nie a urcite je to aj prilezitost spoznat super ludi..podla mna je to skoda, ze taky sikovny mlady muz uz v tomto veku musi byt medzi starymi nepriatelskymi ucitelmi, ktori si ho nevedia vazit. Drzim ti palce nech sa ti dari, a budem dufat, ze ked uz moja dcerka pojde do skoly, bude mat stastie na nejakeho rovnako mileho a mudreho pedagoga, lebo to je naozaj vzacnost.

medulienka81
9. okt 2020

@retep00 učitelia učia deti ako sa majú k sebe správať a sami nevedia začleniť nového kolegu. Pohŕdavy pohľad? Ísť za riaditeľom a pýtať si nejaký svoj kútik kde si ráno zlozis svoje veci. Keď to ich nenapadne musíš si pýtať. Neboj toto určite nie je na každej škole. Veľa síl.

mofi11
9. okt 2020

@kivisale toľko zla v jednej osobe som už dávno nevidela... Ak vôbec. A to tu bol daný nevinný príspevok s prosbou o radu. Nechápem ako je to vôbec možné... Prečítala som si všetky príspevky. Názor môže napísať každý, ale slušne. Bez urazania a osočovanie. Je jasné že niečo u Vás nie je v poriadku. A svedčia tomu aj Vaše reakcie v hodnoteniach. Treba vyhľadať odbornú pomoc a nie si to kompenzovať na každom jednom prispievateľovi. Prosím skúste sa zamyslieť...

retep00
autor
9. okt 2020

@j_anna úžasná odpoveď, ďakujem Vám veľmi pekne. Váš komentár som si prečítal dokonca 2 krát a dodali ste mi novú silu 🙂 som rozhodnutý na sebe pracovať aj naďalej a byť ešte lepším človekom, ako som teraz. A s tou VŠ mám rovnakú víziu, ako ste písali. Zarobiť si čo to a rozhodnúť sa, ktorým smerom chcem ísť.

retep00
autor
9. okt 2020

Ďakujem vám všetkým, nestiham odpísať každému osobitne. Každý názor si vážim rovnako, či už bol podaný milo alebo urážlivo. Pomohli ste mi a musím uznať, že väčšinou ste mali pravdu. Presne to som tu aj hladal, radu od skúsenych žien, ktoré toho už veľa preskákali a vedia toho omnoho viac ako ja "20 ročný". ❤ dakujem este raz

Strana
z6