icon

V práci nám budú meniť okná a my musíme cez víkend upratovať

31. aug 2020

Dievčatá, na jeseň nám budú v práci meniť okná a chcú aby sme my zamestnankyne celý víkend upratovali. A nebudeme to mať zaplatené, dostaneme maximálne stravny lístok. Môžem odmietnuť prísť do práce? Podľa riaditeľa sa máme obetovať.

evica01
11. sep 2020

@dee01 ano chodi

autor
11. sep 2020

@evica01 keď si zalozim živnosť, teba zamestnam. Rada pracuješ zadarmo cez víkendy, tak sa vždy niečo nájde, neboj.

sasa1310
11. sep 2020

šéfovi odporúčam prečítať a naštudovať bezpečnosť pri práci. Inak si koleduje o riadny prúser.

dee01
11. sep 2020

@evica01 to určite 😂😂😂, už to vidím, možno za nejaké naturalie

evica01
11. sep 2020

Nie nie. Napisala som 1 vikend. Zle citas.

gab1sol
11. sep 2020

Mňa by zaujímalo len jedno. Tie okná budú meniť kedy? Cez víkend? Cez týždeň? Počas, či mimo tvojej pracovnej doby?

aylinn
11. sep 2020

@dee01 tak Vám možno sliepky a nám ktorí by pomohli , zamestnanci s väčšími odmenami 😂😂👌🏼 A tie okna nedáva robiť pre svoju sefovsku prdel ale pre zamestnancov tiež. A keď sa každý zamestnanec vie nazrat do sýtosti a ožrať na firemnom večierku mal by vedieť aj pomôcť kolektívu 😁👌 načo bude šéf platiť upratovaciu službu keď to môže ochotným pripočítať k odmenam??

dee01
11. sep 2020

@aylinn snívaj dalej, čo nemáš na papieri, nie je isté, či dostaneš

evica01
Odpoveď bola odstránená
autor
11. sep 2020

@gab1sol okná začnú meniť v piatok na obed a do pondelka má byť všetko tip top

autor
11. sep 2020

@aylinn
@dee01 že odmeny 😂😂😂 nedostali sme ani v lete lebo korona

aylinn
11. sep 2020

Tak neviem kde pracuješ nečitala som komenty ale väčšinou to chodí tak že každá práca navyše je odmenená, a keď nie hneď a možno nie finančne tak určite si tým neuskodis jedine prilepsis 🙂

trema
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
11. sep 2020

@aylinn práca navyše, ktorú máš v pracovnej náplni. A to je rozdiel. Nemôžeš vykonávať inú prácu. U nás nemôžeme vykonávať nič navyše mimo našej náplni, kvôli bezpečnosti práci. Stačí, že sa mu tam niekomu niečo stane a bude mať šéf, čo robiť s inšpekciou práce

gab1sol
11. sep 2020

A keď firma nabehne v piatok na obed, vy budete pri ich práci naďalej vykonávať tú svoju?

dee01
11. sep 2020

@aylinn ano, prihodia jej 20€ ku koncoročný odmenám, bože ženy ja som robila v obdobnej firme, nie operátorku, viem, ako to chodí, vy ste naozaj také hlupe?
@evica01 od teba primitivnejšej niet, obleč sa rýchlo a utekaj umyvať okna zadarmo. život je krátky, tak sa poponáhľaj

autor
11. sep 2020

@gab1sol áno do 15 svoju prácu a potom môžeme začať makať. Budú meniť do večera

poopsie
11. sep 2020

@aylinn ty si nieže nečítala diskusiu, ani úvodný príspevok..

aylinn
11. sep 2020

@poopsie nevyryvaj😍

autor
11. sep 2020

@aylinn nám povedali, že sa máme obetovať a nedostaneme za to ani euro

aylinn
11. sep 2020

A kolegyne idu?

autor
11. sep 2020

@aylinn áno, poza chrbát nadávajú ale idú

nikyball
11. sep 2020

@evica01 mohla by si ísť namiesto autorky upratať a napísať nám ako bolo super 🤦
Určite firma má aj na upratovaciu firmu , nedaj sa autorka a pýtaj si.

aylinn
11. sep 2020

Tak sa snimi dohodni že poviete šéfovi že nejdete nikto. Aby si zas nebola jediná čo nepojde lebo určite aj kolegyne budú rozprávať potom a robiť zlo 😂 že si nedošla a oni museli

dee01
11. sep 2020

pozri tu ti už poradili baby, čo môžeš urobiť, ako to má byť. pokiaľ sa nedohodnete, aby vám to zaplatil atd ,tak pojdeš zadarmo, teda podľa niektorých za možno bezvýznamne plus a podobné hluposti. Musíte sa všetky dohodnuť, tak je to najlepšie, poprípadne budeš sa ozývať ty...tak budeš za čiernu ovcu a to asi nechceš...hoci, ja by som sa ozvala, ale to je môj subjektivny nazor, v takejto firme, čo šef chce dobročinné práce od zamestnancov, by som nerobila...a nevadilo by mi, keby som o prácu prišla 😀

sisaka
11. sep 2020

Ja žasnem, že je tu vôbec o tomto debata. Zakladateľka ak nie je upratovačka a nemá v naplní prace upratovanie, tak nemá čo upratovať + práca nadčas a počas víkendu musí byt riadne zaplatená aj s patričnými príplatkami a nie za pán boh zaplať a gastráč. Prikaz nastúpiť za takýchto podmienok cez víkend do prace by som si nechala poslať písomne, nech mám dôkaz a hneď by bol zaslaný k inšpektorátu prace. Byt niekde zamestnaný neznamená byt otrokom zamestnávateľa a bezvýhradne plniť jeho príkazy, aj keby som ten deň nemala nič na pláne a chcela byt cely deň v posteli nikoho do toho nič nie je, s voľným časom si nakladam ako ja chcem a ak zamestnavatel chce, aby som pre neho niečo vo voľnom čase spravila ma to byt ohodnotené a nie v rozpore s pracovnou zmluvou a zákonníkom prace

dee01
11. sep 2020

@sisaka napísla si to tak ako to je, vidíš, akí sú tí ľudia zaostalí a nevzdelaní.

poopsie
11. sep 2020

@dee01 tá osoba, s ktorou sme komunikovali mi pripomenula zákazníkov môjho manžela.. Je grafický dizajnér a jeho práca nás živí, no niektorí čo ho oslovili mali pocit, že žijeme zo vzduchu a on sa len tak hrá celé dni za počítačom, a keď to nedostali zadarmo tak to vlastne ani nechceli, že veď si to spravia vo worde...

dee01
11. sep 2020

@poopsie hmm no, ona možno žije niekde v garzonke, je rada, že má na rožok, hoci do práce chodí...toto je bohužiaľ krutá realita...

tncka
11. sep 2020

Ja by som sla pomoct. Neubudne zo mna a pokial je clovek zdravy a vladze preco nie... Uz len preto,ze raz mozem aj ja nieco od zam.potrebovat,bud odist skor pre dieta do skoly,alebo sa nieco vazne udeje,alebo len tak si odbehnut na urad nieco vybavit a dobre padne ked privrie ocko a pusti ma si to v prac.dobe vybavit. Zas vybafnut na nho ze a zaplatis mi to? By mi bolo vrcholne blbe. Plati mi za ine veci a aj nadstandard,pomocou by som sa ja nejak odmenila jemu. Zaklad su dobre vztahy