icon

V práci prekladám ťažké nádoby a už nevládzem

1. okt 2023

Dobrý deň,pracujem v zamestnaní už stvrty kde prekladám nádoby cca 30-45kilove,.Uz som z toho celkom unavená,nebaví ma robota a nebaví ma ani naťahovať sa.Ale som blízko k synovi a bývame na dedine,zatiaľ nemám inú možnosť.Syn je ztp a potrebuje aby som bola na blízku.Ale teraz nám zamestnávateľ oznámil že tieto nádoby budeme budeme zrejme nosiť viac krát za deň/prekladať?Prosím vás ako postupovať?Ja už fakt nevládzem.Nechat prácu,keď peniaze potrebujeme,či sa sa vzpriecit?Alebo len "vydržať"?Dakujem

anjelicek26
1. okt 2023

Mozu zeny vobec dvihat 30-45 kilove veci?? Hladaj paralelne nieco ineho,peniaze treba,ale chrbat Mas Len jeden . Vypoved das,ked Budes mat novu zmluvu v ruke.

autor
Autor odpoveď zmazal
syslik81
1. okt 2023

a nieste tam 2 a viac..ak sa jedna o hrnce tak jedna jedno ucho a druha druhe a ak vrecia tak poziadat o vozik

elanor
1. okt 2023

tak pokial zo seba nechas robit otroka, navyse protizakonne, nuz...
BUd to budete riesit ci uz so zametnavatelom, aby sa dodrziaval zakonnik prace, alebo nahlasit na inspektorat prace, oni to uz zamestnavatelovi tiez vysvetlia, ked mu naparia pokutu. Ale s tym proste seknut, a poslat ich kade lahsie, + podat staznost na inspektorat prace. A hladit si slusnu pracu inde.

marcellka32
1. okt 2023

Mňa zaujíma čo to je: hrnce s jedlom, vrecia zemiakov alebo sudy s alkoholom? Od lekárov môžeš doniesť papier, že nesmieš nič ťažké dvíhať

lenuska9999
1. okt 2023

Ja vážne nerozumiem tomu, prečo ľudia na Slovensku nechávajú zo seba robiť otrokov a skákať si po hlave. Nie len v tejto konkrétnej situácii, ale poznám veľa ľudí , ktorí si takto nechávajú skákať od zamestnávateľa po hlave. Napr , že im neprepláca PN, dovolenku, nadčasy, núti pracovať cez sviatky, teraz ty píšeš , že dvíhaš takto ťažké veci... podľa mňa by sa mali ľudia vzoprieť a nahlásiť takéto chovanie. Lebo inak to len podporujú, ak to nenahlásia. A úprimne , predpokladám, že je to nejaká práca za minimálku bez vzdelania.. takých si nájdeš 10 na každom kroku.

larisa
2. okt 2023

Daj výpoveď. Veď pomocné práce nájdeš hocikde . Nie je normálne ,že žena dvíha ťažké veci. Určite si nájdeš niečo lepšie

pbra40
2. okt 2023

https://www.epi.sk/zz/2006-281
Snad som nasla dobre

melanta
2. okt 2023

Prikloním sa mojou otázkou k @lenuska9999 si dospelá a svojprávna? Ak áno, hlava mi neberie, prečo robíš zo seba mukla. Prečo necháš zamestnávateľa porušovať zákon. Ty ako žena nemôžeš ani raz denne prenášať čokoľvek, čo váži 30 a viac kíl. Takže zamestnávateľovi oznám, že od dnes budeš nosiť maximálne toľko, koľko hovorí zákon. Že nič ťažšie nedvihneš ani aby si to preniesla meter na vozík. Proste nie. Vyhodiť ťa za to nemôže. Ak to bude pre neho problém, daj podnet na inšpektorát práce. Ak to urobiť nechceš, tak píšeš úplne zbytočne. Ak zamestnávateľ takto porušuje zákon, tak iba preto, že má zamestnancov, ktorí dobrovoľne robia otrokov. Nič viac sa poradiť nedá.

liusa82
2. okt 2023

no neviem si toto predstaviť lebo ja sama mám tak do 45 kg váhy .Aby som ťahala dačo takéto.By ma na to zavalilo a zahlušilo.Radšej záchody umývať ako toto.Už by ma tam nebolo

valeria_h
2. okt 2023

Čooo? Je to nezákonné, to kde pracuješ?