icon

V práci sa cítim ako čierna ovca

2. nov 2025

Ahojte. Chcela by som od vás vedieť, či je normálne že sa nesnažím zapadnúť alebo nie.
Jednoducho tam chodím len kvôli peniazom. Nerobim nič navyše - jednak sú to v našej práci dobrovoľné aktivity a vždy má kto komu pomôcť. Čo je dobrovoľne, to proste nerobím. V práci sa bavím len so "svojimi" ľuďmi. Nepchám sa nikomu do zadku, ani vedeniu, ako to tam robí väčšina. S každým sa snažím riešiť len pracovné veci, akonáhle niekto chce riešiť niečo osobnejšie, utnem to. Odbijú dve hodiny a ja som prvá, čo odchádzam. Medzitým, čo tam ostatní ešte náruživo kecajú medzi sebou s každým, koho stretnú pri odchádzaní. Pritom je to práca, kde sa to dá úplne v pohode v pracovnom čase. Taktiež sa vyhýbam všetkým akciám, posedeniam, výletom. Býva to tak zhruba štyrikrát za rok.
Len mi príde, že sa tam všetci idú roztrhať len preto, aby sa zapáčili. A pritom to platené samozrejme nie je.
Len som človek, ako každý iný, ktorý trávi veľa času v práci. A chcem tráviť veľa času aj so svojimi zalubami, rodinou, ... Zarábam čosi nad 800€ a jednoducho sa tam nechcem roztrhať pre toľko málo peňazí, ak nemusím. Lebo zaplatené za to nemám. Čo si o tom myslíte?

Strana
z3
sono2
4. nov 2025
@jana_eyre_2

my sme v práci veľký kolektív a sú medzi nami aj takí, ktorí sú ako ty.. a ja neviem či som divná, ale mne to príde úplne normálne.. každý je iný - niekto je druznejsi, niekto zase nie.. v živote by ma nenapadlo toto niekomu vyčítať.. ja som rada, že sme dobry kolektív ale podľa mňa sme ním preto, lebo neriesime a nesudime ľudí ktorí o ten kolektív až tak nestoja.. do práce primárne všetci chodíme najmä kvôli peniazom a dobré vzťahy sú bonus.. ak ten bonus niekto nechce je to úplne jeho vec a fakt sa čudujem aj príspevkom v diskusii.. asi som fakt divná, že v tomto nevidím nič čo by mohlo kolektívu prekážať..

@jana_eyre_2 presne vidím to úplne rovnako. Neni nič horšie ako sa až príliš na pracovisku kamarátit. Raz som videla dobre video na facebooku a tam to bolo pekne povedané. V práci nemáme kamarátov ale kolegov. Každý tam je za seba, každý má iné priority. Jednému stačí urobiť hocijako iný to urobí zodpovedne. Škoda, že nevieme, čo zakladateľka robí. V každom prípade, s tebou súhlasím.

mamadievcatiek
4. nov 2025

Možno si len introvert. A čo sa týka súkromia, súkromné veci si nechávaj pre seba. Keď tak len niečo málo zo súkromia, také základné veci ako či si vydatá, či máš deti atď... Ale nič podrobnejšie.Ale dá sa komunikovať aj o iných veciach a byť milá, pozitívna to je len plus.

barbara9456
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_561dd3 veď toto 🙂 ja milujem byť sama. Vtedy mi je najlepšie. Najradšej by som si našla prácu kde by som bola sama

@anonym_autor 🙂 ja som jeden čas pracovala aj ako chyžná v jednom hoteli, tam som robila sama, ale kontaktu s ľudmi sa úplne vyhnuť nedá 🤣 ale zase s recepčnou iba vecne, kedy kto príde a odíde... Na debatky nebol čas. To bola v tomto smere super práca. Len či by ťa niečo také bavilo 🙂

mamadievcatiek
4. nov 2025
@anonym_cf5634

@anonym_autor za 800 eur by mohli byť radi, že do tej práce vôbec prídem. Kľudne buď taká, akou si, nie je nutné robiť to, čo oastatní. Ja idem pár krát do roka s najbližšími kolegami na kávu, alebo na večeru, ale ničoho iného, čo sa organizuje mimo pracovný čas, sa nezúčastňujem, môj voľná čas chcem tráviť podľa seba. Nikto s tým roky nemá problém, je nás takých viac

@anonym_cf5634 800€ zarábajú predavačky, upratovačky a pod.A tieto profesie sú potrebné.Plus treba brať do úvahy aj kraj.Nezarabaju všetci toľko ako v hlavnom meste.

blackcat8885
4. nov 2025
@mamadievcatiek

@anonym_cf5634 800€ zarábajú predavačky, upratovačky a pod.A tieto profesie sú potrebné.Plus treba brať do úvahy aj kraj.Nezarabaju všetci toľko ako v hlavnom meste.

@mamadievcatiek som predavačka v Trebišove a nemám ani 800

evansova
8. nov 2025

Vieš ty čo, moja? Nebuď čiernou obcou, úkonci pracovný pomer tak rýchlo ako sa dá.
Vydychnes si, a ešte viac si vydýchnu tvoji kolegovia, lebo mať takúto kolegyňu nikoho neteší.
Len si nemyslí, že ak si nájdeš prácu s vysnívaným platom, nebudeš čiernou ovcou. Keď som čítala, že zo zásady nikomu nepomôžes, vstali mi vlasy na hlave. Neprajem ti nic zle, ale dozicila by som ti, aby si potrebovala pomoc a každý by sa k tebe obrátil chrbtom.
Karma je zdarma, dušička.

anonym_813c9a
8. nov 2025
@jana_eyre_2

my sme v práci veľký kolektív a sú medzi nami aj takí, ktorí sú ako ty.. a ja neviem či som divná, ale mne to príde úplne normálne.. každý je iný - niekto je druznejsi, niekto zase nie.. v živote by ma nenapadlo toto niekomu vyčítať.. ja som rada, že sme dobry kolektív ale podľa mňa sme ním preto, lebo neriesime a nesudime ľudí ktorí o ten kolektív až tak nestoja.. do práce primárne všetci chodíme najmä kvôli peniazom a dobré vzťahy sú bonus.. ak ten bonus niekto nechce je to úplne jeho vec a fakt sa čudujem aj príspevkom v diskusii.. asi som fakt divná, že v tomto nevidím nič čo by mohlo kolektívu prekážať..

@jana_eyre_2 a kde robis? Robis manualne?

jana_eyre_2
Autor odpoveď zmazal
lauricka
8. nov 2025

@anonym_autor veď každý ako to.citi, tak nech robí. Ak nechceš mať bližšie vzťahy a nepotrebuješ, aby si ťa oni všímali a mali radi, tak načo sa siliť. Skús sa obzerať po lepšej práci, kde budeš spokojnejšia, možno príde dáka príležitosť.

margotka17
8. nov 2025

@anonym_autor čižeeee, ak by si zarábala v práci viac, vtedy by si už kecala s každým a neutekala domov? Svoje osobné veci nemusíš s nimi preberať, ale také bežné je myslím si, že v kolektíve normálne. Nevravím, že tam máš ostávať pol hodinu dlhšie či hodinu.

margotka17
8. nov 2025
@blackcat8885

@mamadievcatiek som predavačka v Trebišove a nemám ani 800

@blackcat8885 vieš koľko je takých predavaciek s takým platom na SK? No a všetci sa rozprávajú v práci, všetci si v prípade potreby pomôžu. Ja ak treba, viem pomôcť aj náhodnému okolo iducemu v prípade potreby a vôbec ma to neobťažuje. Skús zmeniť prácu, dovzdelat sa ( netuším, aké máš vzdelanie ) a nájsť si niečo viac platené. Držím ti palceky 👍.

sandrasstini
8. nov 2025

Ak si s tym ty v pohode tak je vsetko v poriadku. Mozno si proste taka povaha, urobis co musis, sukromie si strazis. Nemyslim ze je to zle. Za mna si to nvm predstavit takto fungovat kazdy den. Ale ako hovorim ak si robis svoju pracu, nie si povinna s nikym riesit sukromie a ani nadcasovat a myslim ze vdaka tomuto spravaniu si aj kolegom ukradnuta. Robota je urobena vsetci su spokojni problem vyrieseny.

blackcat8885
8. nov 2025
@margotka17

@blackcat8885 vieš koľko je takých predavaciek s takým platom na SK? No a všetci sa rozprávajú v práci, všetci si v prípade potreby pomôžu. Ja ak treba, viem pomôcť aj náhodnému okolo iducemu v prípade potreby a vôbec ma to neobťažuje. Skús zmeniť prácu, dovzdelat sa ( netuším, aké máš vzdelanie ) a nájsť si niečo viac platené. Držím ti palceky 👍.

@margotka17 ďakujem tu na východe je malo práce ja som rada že mam dobru prác dobu a to je kvôli deťom viac ako peniaze momentálne. Mam vš Bc prácu meniť nechcem

margotka17
8. nov 2025
@blackcat8885

@margotka17 ďakujem tu na východe je malo práce ja som rada že mam dobru prác dobu a to je kvôli deťom viac ako peniaze momentálne. Mam vš Bc prácu meniť nechcem

@blackcat8885 áno, viem, žijem v susednom meste. Veď skús hľadať niečo iné, možno sa ti podarí.

bashkaxyz
8. nov 2025

Žeby na tom bolo niečo vyslovene zle?? nie je .... Ale uvedom si aj to že tam travis podstatnú časť dňa a výlety a Teambuildingu nie sú platené ale to je benefit firmy, ktorá zaplatí ten výlet, teambuilding, husacinu a čo ja viem čo este takže prakticky máš možnosť si užiť život a skúsiť niečo nové za cudzie ... Čo sa týka toho že sa nepchas šéfovi do prdele tak za mňa dobre robíš, za teba má hovoriť práca a nie análna speleologia - ak to máš tak že speleolog je dôležitejší ako pracant obzerala by som sa po niečom inom ... Ale ak budeš vyslovene odstavená z kolektívu či sa ti to páči alebo nie budeš medzi prvými ktorých firma piští ak sa nie o stane/zmeni

anonym_f19b24
8. nov 2025

@anonym_autor píšeš, že vždy ma kto komu pomôcť.Keby bol každý ako ty, tak nemá kto pomôcť😆.Nechces trávit v práci vela času a odchádzas o 14.Ty aj si čierna ovca pchať do zadku sa nemusíš, ani hovoriť príliš osobné veci, ale nejaká normálna socializácia by bola fajn.Ale rob ako cítiš, ak by si bola v inej práci tak ťa prepustia, lebo kolegialita, spolupráca je na niektorých oddeleniach dôležitá.Ved, keď si tak spokojná načo sen píšeš?Pre mňa si divná a z duše neznášam týchto podobných introvertov čo zazeraju, idu si svoje ani obraz ani zvuk.Kazdy čo pracuje má väčšinou rodinu, priateľov, psa a určite nemajú potrebu sedieť v práci o ďalšie 2 hodiny dlhšie.U nás takýchto ľudi vyhodili pri prvej príležitosti.Introvert nech sedí v múzeu, knižnici, v šatni v divadle

martin96321
8. nov 2025

@anonym_autor Takto budes prva na rade ak budu chciet niekoho vyhodit.......nieje vsetko len o peniazoch a uz vobec nie o pchani sa do zadku niekomu. Vzdy si najde pracu a pomoc skor ten co co sa aspon trochu socializuje,nez samotar.

martin96321
8. nov 2025

@anonym_autor Potom mozes povedat sefovi......to ze odchadzam prva to hned kazdy vykrici,ale posledna prichadzam to uz nikoho nezaujima😉

Strana
z3