icon

V pracovnej zmluve nie je uvedený výplatný termín

nd
21. feb 2023

Zdravím vás.... prosím vás je normálne, že v pracovnej zmluve nie je uvedený konkrétny deň - výplatný termín, ale len, že do 31ho v mesiaci? Tým pádom niekto má výplatu 10ho, niekto 25ho.....človek vôbec nevie kedy bude mať výplatu v priebehu mesiaca.... ďakujem za vaše názory, postrehy

tinkavvv
21. feb 2023

@nd ved termin tam mas. Do 31ho. Tak rataj vzdy s tym najneskorsim datumom a vybavene.

bohdana69
Odpoveď bola odstránená
viestta
21. feb 2023

@bohdana69 keď už tak odborovu organizáciu

nd
autor
21. feb 2023

@tinkavvv je nepríjemné že niekto má skôr niekto neskôr...príde mi to cirkus

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nd
autor
21. feb 2023

@elizabet173 áno ak máte 2 riešenia

konikkon
21. feb 2023

@nd áno je to úplne normálne. A ešte normálnejsie to je, ak si tu zmluvu podpísala. Čiže si s ňou súhlasila.

zobaka
21. feb 2023

s tym som sa stretla len raz, u jedneho vydrbaneho zivnostnika, ktorý nas zamestnancov okradal

tinkavvv
21. feb 2023

@nd tak teba zaujima, kedy pride tebe vyplata. Ostatnych riesit nemusis. Asi si zmluvu podpisala, tak si s podmienakmi suhlasila.

pribinak
21. feb 2023

Je to v súlade so zákonníkom prace. Zamestnávateľ má naozaj cas do konca mesiaca
Druha vec je, že to nie je seriózne voči zamestnancom

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anos18
21. feb 2023

@nd podľa mňa,či čakať na peniaze od 10-teho do 10-teho, je rovnako dlho ako čakať od 30-teho do 30 teho,nie?

zobaka
21. feb 2023

@anos18 v podstate ano, len ked clovek caka prvu vyplatu s takym debilnym datumom sa nacaka a ked ma niekto uvedene do a posiela hocijak, je to take, no nie velmi seriozne, vacsina zamestnani ma do 15 dna v mesiaci

anos18
21. feb 2023

@zobaka nuž,ale robí sa to väčšinou preto,lebo ak je na zmluve uvedený výplatny termín 30-teho,tak dovtedy má čas zamestnávateľ podať výkazy do poisťovní a zaslať peniaze.

pribinak
21. feb 2023

@anos18 nie, nie je to pre veľa ľudí uolne jedno
veľa bánk a inštitúcii má nastavené povinne platby k 15.dňu v mesiaci. Najmä pre nízko príjmové osoby to môže byt dosť problém

sigma510
21. feb 2023

Tiež mám v zmluve vyplatny termín najneskôr 25 deň v mesiaci. Výplata chodí ale 15. Keď to vychádza na víkend tak ako kedy, niekedy pred, niekedy po. Ak si takú zmluvu podpísala, tak si súhlasila.

tiezjedna
21. feb 2023

@bohdana69 🙄🤦‍♀️skus si najskôr naštudovať zákon

rony2255
Autor odpoveď zmazal
anesim
22. feb 2023

Aj muz ma v zmluve do konca mesiaca, vyplata mu takmer vzdy prisla 15.dna v mesiaci. Ja mam do 15.dna v zmluve a mavame vyplatu vacsinou okolo 10.

pribinak
22. feb 2023

@rony2255 to sa veľmi ľahko píše , ale ťažko realizuje keď máš nízky príjem
A nemáš veľmi na vyber na trhu prace

Čistá teória, nič viac

ivka225
22. feb 2023

Ber to tak, ze tvoj vyplatny termin je posledny den v mesiaci. A ak pridu peniaze skor, bude to iba prijemne prekvapenie.

loginexistuje
22. feb 2023

je to standardne ze sa dava do konca mesiaca a chodi do napr 10 teho (tak je to u nas