icon

Vhodná práca na pokrytie prázdnin s deťmi

13. jún 2024

Ahojte, po 6 rokov RD od septembra môžem ísť pracovať. Momentálne si hľadám prácu už takto dopredu.
Kamarátka mi radí aby som išla do škôlky/školy robiť na kuchyňu, že by som bola všetky prázdniny doma s deťmi. Nech nie som sprostá a rozmýšľam že sa to oplatí, lebo x prázdnin počas celého školského roka a čo by som stresovala kedy kto bude doma s deťmi. Že takto by som mala stále voľno keď budú mať deti. Ako chápem bolo by to rozumné riešenie.
Lenže čo som pozerala v okolí nikde neberu na tie miesta, všetko je obsadené. Kamarátka hovorí že ženy sa tam držia zubami-nechtami.
Iné čo som našla voľné prac.miesta všetko je na smeny a to si neviem predstaviť ako voziť deti ráno a poobede pre ne.
Poraďte ako ste riešili prácu po deťoch?

Strana
z3
fairyy
18. jún 2024

skusala by som aj korporaty a hladat pracu tam...stale viac z nich ma benefit denny tabor tyzden-dva pocas prazdnin...aj obce zvyknu mat a zvysok brat dovolenku na striedacku s manzelom

vanilka83
18. jún 2024

Preco práve do jedálne????máš na to školu?prax?lebo tam tiež nemôže robiť človek, ktorý nikdy nikde nevaril okrem domácnosti...chceš chodiť do práce na 5tu ráno?je to strašná makačka,ja som pracovala v kuchyni školskej a bol to horor hlavne v týchto teplých dňoch. Stačí si dnes urobiť kurz a môžeš ísť do detských jaslí robiť normálne vychovavatelku.

matkahelka
18. jún 2024

@oli18 rozpisovala som to preto, ze si mi napisala, ze nemozem mat prehlad o kazdej z tych zien a ze sa nemam dat vysmiat. a mimochodom, este som si spomenula- viem aj o stvrtej skole, kde to tak funguje, tam, kam chodi na ZS moja dcera. matka jej spoluziaka, kym boli na 1stupni ZS tiez vyslovene ucelovo kvoli prazdninam pracovala v skolskej kuchyni, pretoze syna nemala v lete s kym nechat. pracu zmenila az 2-3 roky dozadu, co su deti uz velke a samostatne. jedna vec je zakon, ina realita. v realite tam ani mesiac ani 2 mesiace tie zeny v kuchyni v lete nemaju co robit a tak ako tu bolo spomenute, ist do prace vypit kavu a posediet tam 2 hodiny, to je uplne ok, takuto "pracu" dokaze matka vykonavat aj s detmi.

stvura
18. jún 2024

@fairyy niekde vyssie pisala ze ma zakladne vzdelanie bez jazyka, takze korporat asi nie je pre nu 🙂. Okrem toho robim v korporate, mas mylnu predstavu co to znamena, asi si v korporate nerobila - ziadne take ze 8,5h a padla, marketingove a ekonomicke fici v casoch kedy treba - jasne, vedia si to vybrat ako volno ale pre matku ktora ma striktne deti od do v skolke/skole a vyzdvihuje ich iba ona to nie je. Korporat co nemusi dobrovolne nezaplati - takze zabudni na tabor ci nejake ocrky s deckami (bonus ti pada akonahle by si vycerpala zakonnom dane dni, na vyplatenie bonusu musis byt pod nimi 🙂).
Autorka, vidim to najidealnejsie v Lidli/Tescu cisto manualna praca, prip. v nejakom obchode za pokladnou (drogeria, zeleziarstvo), najidelanejsie od 8mej do 16tej, prip. by som na tvojom mieste zvazovala podanie inzeratu na upratovanie/zehlenie. Sama si zostavis zoznam klientov a rozvrhnes cas. Znama takto "ficala" a bola spokojna so zarobkom

fairyy
18. jún 2024

@stvura robim v korporatoch 11 rokov...moj manzel tiez...brat 9 rokov...moja mama 15 rokov... svokra 20 rokov... kazdy bol nieco ine od robim za pasom cez IT, ekonomicke firmy az po upratovaciu sluzbu...kazdy mal takyto benefit niekde sa len doplacalo niekde bolo dokonca zadarmo 😊

autor
18. jún 2024

@fairyy V korporáte čo konkrétne robiť?
@vanilka83 Už som sa bola pýtať do pár škôl, robí sa od 7 do 15 alebo 15,30 a nemusím mať prax. Ony ma zaucia.
@matkahelka Áno aj ja som to tak počula od kamarátky, že celé leto sú doma a týždeň pred začiatkom školského roka chodia akože upratovať, ale to spravia zachvilu dajú si kávičku podebatuju a to je celé.
@stvura Lenže v obchode sa robia aj víkendy.

mareka49
18. jún 2024

@vanilka83 to je prosím aký kurz na robenie vychovávateľky v jasliach?

stvura
18. jún 2024

@fairyy tak to mas nejaky uzasny korporat, lebo ja som momentalne v tretom a ani jeden mi nikdy neponukol nic kde by mi vysli v ustrety s detmi ci tabormi ci nejakym sponzorstvom (moje deti su vsetky sportovo zdatne) - mmt, chvilku ked som bola vyslana na pol roka do Viedne som mohla vyuzit skolku pre deti tam, inac nikdy nic. Este i blby den rodiny som nemohla vyuzit v mojom terajsom korporate lebo osobne som nemohla prist (bola som mimo a chcela som tam poslat otca so synmi) a bolo treba "odprezentovat" rodinu. Inac pises ze sa doplacalo v minulom case - aj u nas dakedy (10r dozadu) bola moznost ist na lyzovacku a podobne, no od Korony uz nie je nic. Akoze NIC.
autorka, ako v ktorom obchode, treba len obehat hadam muz by kazdu druhu sobotu dal ak by si robila v drogerii povedzme, nie?

fairyy
18. jún 2024

@stvura u nas sa po covide normalne vratili k tomu modelu ako bolo pred, ale doplacame si na den tusim 5 eur ... moja mama zas maju zadarmo, ale tiez sa vratili po covide do normalu...kamoska je zas v dalsom.korporate na call centre a tiez maju denne tabory s doplacanim....neviem mozno to je preto, ze som vo vacsom.meste, tak vymyslaju benefity pre zamestnancov

fairyy
18. jún 2024

autorka naozaj ti neviem povedat ake mas korporaty v mieste svojho bydliska a co sa da v nich robit a ake maju benefity, skus profesiu pozriet

vanilka83
20. jún 2024

@mareka49 na učiteľku v jasliach stačí urobiť kurz,google vám isto poradí kde co ako

domca2705
20. jún 2024

@vanilka83 Opatrovateľka detí. Robia sa kurzy v rôznych mestách, deti vekovo do tých 2,5 až tri roky. Normálne chodíš na prednášky, potom máš prax v jaslickach a na záver test plus ústna skúška.

vanilka83
20. jún 2024

@domca2705 ja som sa ale na to nepýtala,to pani vyssie

domca2705
20. jún 2024

@vanilka83 nevadí 😏

hope07
20. jún 2024

@mareka49
@autor
Baby na tie jasle pozor, u nas v BA byvaju jasle zavrete iba 1 mesiac, bud jul alebo august, strieda sa to a uz boli aj roky, ked boli v niektorych MC otvorene oba mesiace. Takze aj toto si treba overit, ze ako je to u vas…

nikulincek
27. jún 2024

@syslik81 no ked máš jedno dieťa dá sa tábor /opatrovateľka. Ale keď máš viac deti a más na celé leto mať tábor opatrovateľku. Tak ťa to vide viac ako tvoja mesačná výplata.Teraz som to riešila tiež a musela som dať výpoveď,bo neviem si vykrit leto.Tak hold tiež budem hľadať ,kde je leto viac menej voľné. Tiež ma len do školstva ťahá,no inde neviem kde. Kde by bolo viac voľna cez leto. @autorka veľa šťastia. skús škôlku ako ti radia. Aj keď za minimálny plat,ale budeš mať aspoň viac menej prázdniny vyriešené.

stormie
27. jún 2024

Praca s neobemdzenym home officom a flexi pracovnou dobou - pri skolkarovi tazko nieco spravis ale pri skolakovi sa uz da

lulistek
27. jún 2024

Popravde mne veľmi pomohol home office s deťmi. Po dvoch materských som šla do prace a bum po 3 mesiacoch korona a všetko sa zavrelo. Bol to záhul. Ale pomohlo mi to, keďže mi pomáha mamina a manžel, ostatná rodina sa nezaujímala. Mamina práca a manžel tiež , postupne sme si zvykli a som vďačná že mám tu možnosť to zladiť.

Strana
z3