icon

Vhodná práca na pokrytie prázdnin s deťmi

13. jún 2024

Ahojte, po 6 rokov RD od septembra môžem ísť pracovať. Momentálne si hľadám prácu už takto dopredu.
Kamarátka mi radí aby som išla do škôlky/školy robiť na kuchyňu, že by som bola všetky prázdniny doma s deťmi. Nech nie som sprostá a rozmýšľam že sa to oplatí, lebo x prázdnin počas celého školského roka a čo by som stresovala kedy kto bude doma s deťmi. Že takto by som mala stále voľno keď budú mať deti. Ako chápem bolo by to rozumné riešenie.
Lenže čo som pozerala v okolí nikde neberu na tie miesta, všetko je obsadené. Kamarátka hovorí že ženy sa tam držia zubami-nechtami.
Iné čo som našla voľné prac.miesta všetko je na smeny a to si neviem predstaviť ako voziť deti ráno a poobede pre ne.
Poraďte ako ste riešili prácu po deťoch?

estellas
13. jún 2024

@lenja123 Tak tam je to iné. Ja bývam v malom meste.

denkabemommy
13. jún 2024

Žiadna práca nie je taká.. musíš to vedieť vykryť. Mestské škôlky sú otvorené aj v lete, takže prázdniny nemajú, na zimné a jarné prázdniny si vystačíš s klasickou 25 dňovou dovolenkou.. 🙂 moje deti majú prázdniny len v auguste a ten jeden mesiac nie je problém zvládnuť s pomocou manžela, starých rodičov.

autor
13. jún 2024

@minutka Kamarátka mi hovorí že majú voľno zakaždým keď sú prázdniny. Len posledný augustový týždeň upratujú kuchyňu. Ale to asi môže byť v každej škole/škôlke ine.
@diewcatqoo Vzdelanie nic moc, mám len ucnovku.
@syslik81 Lenže tábory a opatrovateľku tiež treba zaplatiť a není to lacná záležitosť.
@mirkam3 Áno sama tam robila preto mi to radila. Len už má dospelé deti tak už nepotrebuje toľko voľna mať a našla si inú prácu. Ja vezmem hocičo len aby som mala voľno a bola doma keď budú aj deti. S pracou nemám skúsenosti, no naučila by som to. Veď kuchyni sa len vari.
@zuzinabila HO nemôžme robiť nemáme na to kvalifikáciu, babky nezáujem a tábory nie sú lacná záležitosť. Tak jedine nájsť si prácu aby som bola doma a deťmi cez všetky prázdniny.
@marcellka32 Keby sme sa prestriedali s manželom to je spolu 4 týždne a letné prázdniny majú 8 týždňov. Babky nemajú záujem o naše deti a opatrovateľku neviem, za ňu sa tiež platí a keď sa niečo stane. Tábory sú mega drahé.
@lenja123 Ja z okresu NZ
@ddaassuullaa Nie každá škôlka funguje cez leto, na dedinách určite nie.

zafir01
13. jún 2024

V Tom prípade ,keď vieš ,ako funguje miestna jedáleň ,chod do toho . Ženy tu píšu ,že musíš chodiť cez prázdniny a pod .ale keďže som sama vedúca bola , s povolením zriadovatela ,sme teda cez prázdniny šli na jeden deň ,urobili si či mali ,a ďalej by sme tam len sedeli a pozerali do prázdna . Ak vieš ,že to tak funguje , tak sa nepýtaj na názor druhých , a choď do toho .

syslik81
13. jún 2024

Ci mas neplatene volno alebo zarobis viac a odlozis si pocas roka nevyjde ta to rovnako? Hlavne nemusis stresovat ..

lujza123
13. jún 2024

U nás v meste sa dali prázdniny vykrit škôlkami, polka mala prázdniny v júli a druha polka v auguste takže vedeli vziat dieťa do niektorej zo škôlok.
V škole zas mali denný tábor, tak isto aj mesto a aj cirkev niečo organizovali, nebolo to až také drahé ako tábory s ubytovaním.
Týžden sme každoročne boli dohodnuté 3 maminy s 3 detmi ze každá si zobrala 2 - 3 dni volna a mala všetky decká u seba. To bolo celkom fajn, jeden rok sme takto poriesili cele 2 týždne a stalo ma to 3 dni volna

Čiže dá sa to aj takto. Dôležité je aby ta práca bavila, niekam ta posúvala a čosi si aj zarobila . Nesustred sa len na to voľno počas prázdnin, to získaš naozaj málokde. V kuchyni môžeš skúsiť ak ta vezmú tak super, ale nemusia.

Ono je to tazke po toľkých rokoch doma sa vrátiť do prace, ked vlastne nevieš kde začať a co robit, ale neboj niečo sa najde

marcellka32
13. jún 2024

Ak myslíš, že vo veľkej kuchyni sa LEN varí, tak nemáš ani len predstavu o tejto práci, je to náročná práca

minutka
13. jún 2024

Zo zakona nemaju tolko dovolenky aby pokryli vsetky prazdniny. Jedine zeby to nejak čachrovali s riaditelkou nelegalne. Ale poviem ti ze u nas je stale volne miesto pre kucharku. Asi to nie je az take terno. Pozeraj si stranku edujobs. Tam su prace iba do skolstva

oli18
13. jún 2024

Stale tocis svoje. Pochop, ze nepedagogicky pracovnik v skolstve ma len tolko dovolenky, ako kazdy iny podla Zakonnika prace. Mimo dovolenky do roboty prist musis, je len na riaditelovi, kolko hodin denne v case prazdnin ti stanovi odrobit. Ci 8, ci napr. 6, ci 4, ci menej.

matkahelka
17. jún 2024

Ja teda len cumim, co tu citam, ze kucharky/pomocne sily v kuchyni chodia cele leto do prace. poznam 3 zeny pracujuce v tejto oblasti v 3 roznych velkych kosickych sidliskovych ZS a kazda z nich je doma cele leto mimo prveho a posledneho prazdninoveho tyzdna. a v tejto oblasti pracuju prave kvoli tomu volnu, pretoze okrem pedagogov a kucharok v skole nema nikto v lete tolko volna. jedna z tych zien ma ekonomicku VS, ale prave kvoli prazdninam sa po retazovej materskej do povodnej prace uz nevratila.

raffaella
17. jún 2024

Jedna vec je robiť tak, aby si vykryla prázdniny a druhá vec je nízky zárobok. A nízky zárobok = nízke odvody = nízke dôchodkové sporenie a takisto podpora v nezamestnanosti a nemocenské dávky.
Skôr by som šla robiť hoci aj Lidl, Kaufland a podobné kvôli vyššej mzde. Prázdniny musia vykryť všetci rodičia, niektorí ľahšie a niektorí ťažšie. Ale radšej by som pozerala na mzdu, pretože dlhodobo zarábať minimálnu mzdu alebo mať celkovo slabý príjem je nebezpečné.

sidicek
17. jún 2024

No bohužiaľ, bez vzdelania a nejakých inych zručnosti na výber veľmi nemáš, ale podriadiť výber zamestnania prázdninami mi príde krátkozraké. Ešte si mladá, vieš sa dovzdelat, niečo nové naučiť. To chceš robiť celý život za minimálnu mzdu?Stráženie deti sa dá dohodnúť aj s nejakou študentkou, dochodkynou, pripadne si vypomoct viaceré mamičky.

janamoto78
17. jún 2024

@marcellka32 babky nie sú povinné vziať deti na stráženie. Viem asi ako to myslíš, vy možno máte babky na dôchodku alebo babky ochotné pomáhať, ale nie každý také babky má. Ja, ako babka by som isto nestrážila vnúčatá 2 týždne.

nyusika
17. jún 2024

@simca06022011 strážia ich kuchárky, pretože z toho ich platu proste potrebujú brigádu 🙈

marcellka32
17. jún 2024

@janamoto78 a kde pisem, že sú povinné?
Písala som len možnosť

luccija
17. jún 2024

Záleží aká škôlka, škola niektoré varia aj pre ostatné, ktoré sú zberné a dovážajú jedlo, alebo pre seniorov.Ale čo viem u nás v dedine tiež pracujú len prvý a posledný prázdninový týždeň.Upratuju a tak...

kp7333
17. jún 2024

@simca06022011 poviem ti, co robia moje deti - obsmietaju sa doma a na dvore, kym ja robim z domu a cakaju, kym mi skonci pracovna doba, aby sme isli na chvilu na kupko, ci niekam na vylet. Za cele prazdniny mame s muzom cca 2 tyzdne volna, zvysok robime z domu a z officu na striedacku. Babky na strazenie nemame, tyzden denneho tabora deckam bohato staci. Nie, nie je to med lizat. A nejde len o vykrytie letnych prazdnin, ale aj jarnych, jesennych a zimnych.Tolko dovolenky nema ziaden rodic. Neviem si predstavit, ze by sme nemali moznost robit z domu.

autor
17. jún 2024

@raffaella Dôchodku sa ani nedožijeme.
@janamoto78 Naše babky nemajú záujem o vnúčatka.

simca06022011
17. jún 2024

@nyusika 😁
@kp7333 to bola " básnická otazka" 🙂))) ale vidíš = vynájsť sa vieš, nehladas prácu kde sa nepracuje cez prázdniny🙂

sono2
17. jún 2024

Normálne som si našla prácu na štyri hodiny od ôsmej
Teraz robím 5.
Mame normálne škôlku/školu aj cez prázdniny.
Áno sú vianočné a veľkonočne, ale to príde mama alebo my s mužom.

kulumulu123
17. jún 2024

Rano vozim deti ja poobede och pozbiera muz 🤷‍♀️

raffaella
17. jún 2024

No, len zmýšľať tak, že "dôchodku sa ani nedožijeme" je veľmi zlé a nešťastné. Ale tak, niekto hľadá spôsoby a niekto hľadá dôvody. S takým nastavením mysle veľa šťastia, budeš ho potrebovať.

stevlikova
17. jún 2024

Určite asistentka učiteľa je viac lukrativne a menej sa narobíte ako v kuchyni

venusa85
17. jún 2024

Nie všetky prázdniny a volne dni pre deti=aj pre zamestnancov. Moja mama robila kuchárku, viem
posúdiť. A namakas sa,tam treba kmitat

oli18
17. jún 2024

@matkahelka nemozes ty mat prehlad o kazdej z troch zien, kolko hodin su cez prazdniny v robote a kolko doma. To by museli s tebou vsetky tri byvat v jednej domacnosti.😅 Takze sa nedaj vysmiat, co tu pises. Viacere, ktore tu piseme, sme v skolach robili, alebo robime, takze asi odpovedame fundovane. Ty mas presne take predstavy, ako zakladatelka temy 🙉

domca2705
17. jún 2024

@stvura tak o 15tej kde končí škôlka? Ja bývam na dedine a je otvorená od 6,45 do 16,15.

tretiedieta
17. jún 2024

ja som si spravila opatrovateľský kurz a opatrujem svokru,ktorá s nami býva-som doma a zároveň v práci,starám sa o svokru a zároveň o svoje deti,keďže som klasifikovaná ako štátna správa-mám nárok na 30 dní dovolenky ročne,opatrujem cez obecný úrad,zarobím minimalku,ale nič neprecestujem do práce.

matkahelka
18. jún 2024

@oli18 nemam ziadne predstavy. jednu vidim cele leto kazde leto oproti cez cestu u ich babky s detmi na dvore. okrem toho, ze ju vidim, ju aj intenzivne pocujem, pretoze ma silny prenikavy hlas a na deti casto krici. ze je u babky, vie vdaka jej hlasu vzdy cela nasa ulica. mame na dvore mini-ihrisko, jej deti sa k nam casto chodia hrat a ona len cez cestu krici, ci je vsetko ok, ci nevystrajaju, ci dost piju, prip.ze ich uz mam poslat naspat k nim. druha je manzelka chlapa, ktoreho zamestnava moj muz. on si kazde leto berie dovolenku prvy julovy a posledny augustovy tyzden, pretoze ona je vtedy este v praci a potom uz on dovolenku nechce, lebo ona na tych zvysnych 6 ci 7 tyz. chodieva vzdy k svojej mame s detmi do ciech. muz doma casto spomenie, ze si z neho chlapi v praci utahuju na konci leta, aky je pribraty, ze mu prospieva, ze je cele leto bez zeny a deti. a tretia je moja velmi dobra kamoska, pozname sa 15 rokov, sme takmer v dennom kontakte, vieme o sebe takmer vsetko a ano aj to, ze ma vzdy cele leto dovolenku. moj svagor vlastni apartman v HR, aj vlani, aj tento rok som jej cez svagra riesila ubytovanie v tom apartmane. aj minule leto, aj toto leto tam budu skoro mesiac vkuse.

oli18
18. jún 2024

@matkahelka pozri, zbytocne to tu rozpisujes. My vieme, ako to je podla zakona. A ze niekde sa nedodrziava, moze byt, aj nemusi. Ja som robila na skolach ekonomicke veci, nepisem z brucha.

stvura
18. jún 2024

@domca2705 tak to mate super skolku, mensie dediny od tretej bolo dieta u nas uz v zbernej - mozno s jednym dietatom a upratovackou...ked som nahodou meskala uz som si vypocula aka som nezodpovedna mamicka (ale tak mozno sa to uz zmenilo lebo najmladsie mi ma 12r). Ofic inac skolka bola vraj do 4tej ale na jednej ruke som mohla spocitat kolko deti tam bolo od siedmej do osmej (vsetci chodili na 8-8:30) a kolko bolo po 15tej. Posledny rok ako som sla pri najmensom do roboty mi to robilo sakra problem lebo som nevedala mojich 8,5h aj s cestou vtesnat do skolkarskych hodin. Detto to iste su letne tabory denne - zrejme nikto nepocita ze prac doba je 8,5h s tym ze ten rodic aj nejaku cestu do a z roboty absolvuje. Ja si budem v lete ako budem mat syna na tabore "tahat minus" nakolko tabor je od 8mej do 16tej. Ano je to 8h ale ja pracujem 8,5h a musim ho tam zaniest, takze tam mi chyba cas a ist pon, takze tam mi chyba cas. Cca 40min to denne budem mat.