icon

Vyberáte si prácu ako samoživiteľka?

4. apr 2024

Potrebujem poradiť ohľadom práce. Som samoživiteľka.
Ktorú by ste si vybrali.
1. Upratovanie od 7 do 11 ráno.
- ráno by musela moja mama nosiť deti do školy -škôlky
- celkový príjem so všetkým 740e
-v prípade PN či očr má nemá kto zastúpiť. Deti 7 a 10 musia ostať cca 3h samé ( v dome ale býva aj dedko o poschodie nižšie)
2. Callcentrum od 8.30 do 16.
-skusenost s tou pracou mám bohaté
- ráno si donesiem deti ja, poobede pôjde po nich moja mama
-celkovy príjem 1300
- PN a očr bez problémov

mimikarol
4. apr 2024

Ak ťa tlačia peniaze tak c.2, ak nie tak c.1

zmrzlinka2021
4. apr 2024

Určite prácu č. 2
- ak raz začneš robiť upratovacku, velmi tazko sa dalej posunies
- lepší plat - už živíš aj deti (predpokladám, ze si opustená mama), potrebujes mat normalny prijem

ivuska_3
4. apr 2024

určite prácu č.2

justxme
4. apr 2024

Ak ti nevadí náplň práce v call centre, asi by som brala 2. Predsa len je to perspetivnejsie do budúcnosti ako ďalšia pracovná skúsenosť + vyšší plat a pn/očr. Ono skončiť o 11 je fajn, ale pokiaľ nemáš nejaké záväzky (že by si sa musela napríklad starať o malé dieťa alebo opatrovať rodiča), tak mi príde rozumnejšie pracovať dlhšie.

autor
4. apr 2024

@mimikarol peniaze ma netlačia, ak by ano ,tak určite ani nepremýšľam a idem do 2.

taynee
Odpoveď bola odstránená
jaond19
4. apr 2024

č.2, a nie kvoli peniazom, ale kvoli fyzickej stranke. Aj ked si teraz predpokladam mlada mama, tak sa treba setrit.

malinovka333
4. apr 2024

Ked ides na 7 nestihas nosit deti do skoly skolky?to mas len skrateny uvazok alebo preco tak malo hodin.lebo si sem dala 2uplne rozdielne veci a ta prva sa mi zda malo hodin. Ak mas skusenosti tak jasne ze druhu alebo ake su nevyhody tej druhej? Co budes rovit doma ked skoncis o 11?

jaaty
4. apr 2024

Za mňa určite prácu č. 2. Prácu poznáš, lepší plat, lepšia východisková pozícia do budúcna. Cca o 3 roky budú deti samostatné a nebudeš musieť riešiť odvoz, budes môcť robiť čokoľvek. Ale ťažko sa bude hľadať niečo dobre a zaujímavé po praxi upratovačky. Preto mysli aj na to, čo bude o pár rokov….

martinkatinka
4. apr 2024

Druha praca. V tej prvej nemas ziadne vyhody.

3petka
4. apr 2024

určite 2.

adramv
4. apr 2024

Č.2 určite

autor
4. apr 2024

@taynee 1300 v čistom aj pridávkami, prvá tak isto. Iba odchádzajúce hovory , iqos. Odmeny samozrejme sú tam nejaké ale len pri plnení plánov.

@malinovka333 nestíham kvôli autobusom. A áno je to skrátený ,upratovanie v reštaurácii pred tým.ako ju otvárajú. Cca o 12tej budem doma, čiže domácnosť, záhrada a poobede sa môžem venovať deťom. Nebudem sa musieť hnať v tom.vidim.jedine plus.
@jaaty len tá práca je dosť otravná, po psychickej stránke som vyčerpaná z nej ,preto premýšľam o tej upratovačke

vyrovnanaosoba
4. apr 2024

Brala by som upratovanie. Ak máš pomoc od rodiny a nejde ti o príjem. Co sa týka PN, OČR, vyplatené budeš mať, že nemá náhradu, to už nie je tvoj problém. Na dovolenku máš nárok tiež

taynee
Odpoveď bola odstránená
mladena
4. apr 2024

tak závisí aj aké upratovanie, aké call centrum..... niekde to môže byť fajn inde horšie. Ale asi by som brala to upratovanie, porobiť si do 11 štyri hodinky a mať celý deň pred sebou , pohoda, zato na call centre nevieš s jakým debilom budeš volať a o 16 plus cesta domov únava jak šľak. Ja vôbec nie som nejaká karieristka, hlavne čo najmenej stresu, načo aj? Dosť mŕtvol sa už stresovalo 😀

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
4. apr 2024

Keď si čítam to, čo si o prácach napísala, tak rozmýšľam aku výhodu ma 1tka? Áno, skôr skončís, ale to je jediné čo je lepšie ako práca c.2.. keď ti má kto poobede zobrať deti zo škôlky ani by som neuvažovala.. veď končiť o 16 hodine je ideálne, keď už babka zoberie zo škôlky ty sa už po príchode môžeš venovať deťom.. navyše nie je problém zobrať si OCR.. (navyše ranna logistika s deťmi môže byť pre babku narocnejsie ako poobede.. je to poriadny rozdiel)

Ja sama pracujem na ranné zmeny (od 5-6 do 10) a veľmi mi to vyhovuje, ale z dôvodu že poobede môžem riešiť tri deti, ktoré chodia do školy, na krúžky a zus a úlohy, čiže máme poobede dosť činnosti.. môj muž pracuje takže on minimálne do 18 nemá čas na to aby mohol s detmi čokoľvek riešiť.. takže z toho dôvodu mne vyhovuje byť iba doobeda v práci.. ak však budú deti samostatnejsie a starsie, tak si chcem nájsť prácu v bežnom case, pretože ak má už nebudú potrebovať príde mi zbytočne byť tak skoro doma..

domkakvet
4. apr 2024

2