Výberové konanie na úrade práce

6. máj 2024

Baby, viete mi poradiť? Dnes som bola na úrade, kde mi pani oznámila, že budem musieť ísť u nich v budove v danom dátume na výberové konanie na pozíciu účtovník. Som vyučená cukrárka, tak trochu nechápem prečo práve toto odvetvie práce.
Budeme v miestnosti viacerí alebo nás budú volať po samom? Mam hneď na začiatku povedať že o danu pozíciu nemám záujem a že som prišla len na ukor pani úradníčky a toho že to bola moja povinnosť ?

annadan
6. máj 2024

raz som takéto niečo absolvovala, keď som bola evidovaná na úrade. boli sme viacerí v jednej miestnosti a tam nám hneď pán oznámil, že kto nemá záujem o pozíciu, tak môže rovno odísť, že budú to mať podpísané ako účasť.

dota6
6. máj 2024

Aj mňa tak zavolali na pozíciu hlavný kuchár alebo tak niečo, bolo nás tam plno, celá chodba ľudí.
Normálne, ako na klasickom pohovore sa ma pán majiteľ opýtal, aké mám skúsenosti a prax :D a zistil, že som nepoužiteľná :D

januska12323
6. máj 2024

Nehovor, že nemáš záujem ale presvedč ich aby ťa neprijali.

9lf9
6. máj 2024

Len tak ta predsa neposle na uctovnika, ked nie si vystudovana, nerobila si ho alebo si si ho nehladala v predkladanych potvrdeniach. Ak aj ano a si bez praxe zamestnavatelovi by si bola na nic a da, ze nesplnat podmienky/kvalifikaciu.

autor
6. máj 2024

@9lf9 na úrade mi pani povedala, že teraz je to tak zavedené, že osoba mladšia ako 29r. musí zájsť na jedno z týchto výberových a je jedno aké výberu, čo v mojom prípade naozaj nechápem

estellas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
estellas
6. máj 2024

Oni asi dávajú náhodné pozície len aby vykázali nejakú činnosť.

slavomira236
6. máj 2024

Jaam 46..teraz ked som sa bola hlasit ma rovno poslala ma pohovor. Vrajusim ok. Isla som tam a tam majitelka stavkovej ze p ci sa moze opytat kolko mam rokov. Ked som povedala len kritila hlavou ze ona mala ziadost ce,z projekt do 30 rokov prve zamestnanie(aby dostavala peniaze) ze naco ma tam poslali..zbytocne som isla

slavomira236
6. máj 2024

Na urade som tiez bola uz. Najprv sme boli vsetci v miestnosti potom nas volali po jednom. Praca na 2hodiny max 3 o 5tej rano nastup upratovanie. Povedat sa nedalo nic take kedze pracovnicka uradu tiez sedela dnu nejaka. Ked som spimenula dieta prvacku hned mi dali stempel ze nevyhovujem

simca06022011
6. máj 2024

ty nehovor ze nemas zaujem. Proste tam pridi a uvidis, Bohuzial na tieto pohovory volaju uplne nekvalifikovanyhc ludi (ja som tam hladala jednu poziciu, oslovila som ich, a polovica zucastnenych boli invalidi, dalsia cast ludia s naozaj pokrocilym vekom, dalsia cast mladi, co vobec nechceli v danej oblasti robit). Vyber vyzeral tak, ze prisli sme do miestnosti, povedala som co to o pracovnje pozicii, prislo tam hadam 30 uchadzacov, potom samostatne som s nimi (a aj s pracovnickami uradu mala par minutovy, fakt par, casto islo o par viet, pohovor) a dovidenia. Nikoho som nesteplopvala, vybrat som si mohla viacerych a rozhodnut sa, cize ziadne ze ty vyhovujes ty nie a rovno = ROVNO som pracovnickam aj povedala, co si myslim o tomto "vyberovom" konani, zabijaju moj cas a aj ludi prehanaju zbytocne. Na manualnu pracu, kde clovek cely den beha mi zavolaju invalidov, clovek o palicke ma podla pani krabice ukladat, tovar balit + vela ludu neovladalo PC... a este na mna ze "vraj nemozem diskriminovat" :DD tak som ju duplom zhasila hned, ze predsa musi s rozumom vyberat, neberiem si clovek "do poctu" aby tam bol,a le aby vladal pracovat = ani by nepresli zdravotnou prehliadkou podla mna na danu pracu.
Nevybrala som nic. Ludia boli v pohode 🙂 s niektorymi som sa aj zasmiala

estellas
6. máj 2024

@simca06022011 Mňa tak zavolali z úradu. Ja som predtým robila vo výrobe a dali mi výpoveď v skúšobnej dobe lebo som nestíhala plniť normy. Pani z úradu ma poslala na ďalší pohovor do výroby aj napriek tomu že som v predchádzajúcej práci dostala výpoveď.

janagem
6. máj 2024

@estellas a to, že si dostala vypoved znamená, že tam nie si schopná pracovat? Môžu mať iné normy, iná výroba. Máš skúsenosti s výrobou, tak ta poslala do výroby. Ak máš špeciálne požiadavky, treba do pisat do žiadosť keď sa prihlasujes na úrad, je to na tlačive .

Autorka - nehovor že nemáš záujem. Za to tá môžu rovno vyradiť.

simca06022011
6. máj 2024

@estellas tak ale to je normalne

tiika
6. máj 2024

Každého si budú volať postupne. Dáš im životopis, pripadne sa ta opytaju aké máš vzdelanie a prax a hneď ti zrejme povedia, že si nevyhovujúca. Nemusíš hovoriť, že nemáš záujem. Pohovor asi na jednu minútu.
Áno, zbytocne preháňanie, strata času. Ale holt, nič s tým nenarobíš.