icon

Vychovávateľka verzus pedagogický asistent

zugal
12. júl 2023

Ktorú ponuku by ste prijali vy a prečo?

Strana
z2
misana84
12. júl 2023

Kukni v akej platovej triede je vychovávateľka… asistent je v 6…ale asistenti sú na projekt, ktorý nikto nevie kedy skončí… vychované by mohlo byt stabilnejšie miesto dane školou

zmrzlinka2021
12. júl 2023

@zugal žiadnu, veľmi slabo platené práce

aniss257
12. júl 2023

@misana84 ahoj, nevies či sa dá zamestnať na projekt aj keď nemám ešte pedagogické vzdelanie? No dorobila by som si ho ak by sa naskytla ponuka v škole alebo v škôlke.

vreckovka2
12. júl 2023

@zugal prednedavnom tu bola tato tema. Zvazovala by som vela plus a minusov oboch tychto pozicii.

zuzanockamt
12. júl 2023

@zugal Pg.asistent - kvôli prac.dobe.

luccija
12. júl 2023

@zugal bola tu téma kde som písala, ale napíšem znova🙂
Asistent, lebo budeš pracovať doobeda síce budeš mať na starosti viac detí, ale aj tak...
Budeš pracovať v tichu počas hodiny.Vychovavatelka robí v hluku, väčšinou od 11:30-17 aj ranná družina... občas každá škola to má inak.Vychovavatel niekedy pracuje na nižší pracovný úväzok.Plus vymýšľať plány každý týždeň čo robiť s deťmi, karneval, Vianočné trhy chodiť s nimi von.
Pri vychovávateľke musíš viac dbať o bezpečnosť detí atď...platové rozdiely neviem pozri tabuľky na mieru
@misana84 asistentov bude vždy treba deti s poruchami pribúda, ale asistent býva tuším?len na dobu určitú neviem ako to je pri vychovávateľovi či tiež prvy rok a potom sa dáva neurčito neviem treba si overiť.

kacena4
12. júl 2023

je jedno co si vyberiem ja. musis zvazit pracovny cas, dochadzku, starostlivost o dieta/deti, zodpovednost voci detom, trpezlivost ci ochotu pracovat s postihnutim

alchemilkazltozelena
12. júl 2023

@misana84 asistenta môže prijať aj škola normálne na zmluvu, nemusí to byť len na projekt
@zugal za mňa jednoznačne asistent

@zmrzlinka2021 nemáš pravdu. Asistent si vie pekne zarobiť a má možno o stovku menej než učiteľka, čo je úplne zanedbateľné ak človek porovná náročnosť týchto zamestnaní... A vychovávateľka ak má Mgr tak ma taky plat ako ucitelka

mima89
12. júl 2023

za mna vychovavatelka, 🙂 asistentka aj vychovavatelka su platene podla tabulky resp. vzdelania, ktore dosiahli v pedagogickom odbore. asistentka pracuje s jednym dietatom, ale teda pre mna by to nebolo,,, mam vyskusane obe povolania, preto viem porovnat. Mat na starosti celu triedu je samozrejme vacsia zodpovednost, planovanie, ale aj viac obohacujuce pre mna, kopu zazitkov, objati, srandy, necakanych situacii, ktore treba riesit v jednom momente ma naucili vyselektovat to podstatne, co treba urobit v danej situacii a nadhladu. Co je vsak pre jedneho fajn, pre druheho nie, takze zalezi na povahe cloveka, k comu inklinuje...

misana84
12. júl 2023

@alchemilkazltozelena
@luccija
ano aj mimo projekt ale momentalne skoly využivaju hlavne projekt lebo nemaju na to zvysne peniaze. tak ked projket skonci tak aj asistenti skoncia. a oni maju vždy zmluvu len na obdobie projektu co je asi 2 roky a potom cakat co bude
vychovavatelka je ako normalne zamestnanec ako ucitel len predpoladam, že v inej platovej triede. dva roky može mat predlženu zmluvu na rok ale potom na neurcito alebo koniec

misana84
12. júl 2023

@alchemilkazltozelena nema o 100 menej zavisi v akej platovej triede je ucite...asistent je v 6 platovej triede ako zacinajuci ucitel...potom ide do 7 a ked si urobi 1 atestaciu tak ide do 8 a ked ma druhu tak ide do 9...ale ano za pracu co robia tak je to naozaj dobre patene ak porovnate pracu ucitela, že si musi tu hodinu pripravit a pocas dna ma 5 hodin

misana84
12. júl 2023

@aniss257 myslim, že nepotrebujete pedagogicke vzdelanie...mame asistentky co nie su ucitelky- dokonca jedna pani je kozmeticka ale asi musi si nieco dorobit

zuzanockamt
12. júl 2023

@alchemilkazltozelena Určite je ten rozdiel viac ako 100-ka.

aniss257
12. júl 2023

@misana84 ano to viem, ale nedajú automaticky prednosť tomu, kto ma pedagogické vzdelanie?

misana84
12. júl 2023

@aniss257 tak na východe asi áno lebo to robia učitelia lebo tu je problém nájsť prácu ako učiteľ ale na západe myslím, že nie…tam sú radi

alchemilkazltozelena
12. júl 2023

@zuzanockamt pardon tak 110... Viac ako 130 isto nie, ak má asistent tiež Mgr., Hoci mu ho neuznaju

zuzanockamt
12. júl 2023

@alchemilkazltozelena Je to dokonca aj viac ako 130.

alchemilkazltozelena
12. júl 2023

@misana84 nejde do vyššej triedy, asistent je vždy len v 6ej, aj keby mal PhD.

alchemilkazltozelena
12. júl 2023

@zuzanockamt nie nie je. Počítať ešte viem. A zbytocne sa snažíte ľuďom nahovoriť že učiteľ má o neviem koľko sto viac..

zuzanockamt
12. júl 2023

@alchemilkazltozelena Ok, v poriadku 😂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
uzanka16
12. júl 2023

Asistenta by som brala, kvôli pracovnej dobe hlavne.

uzanka16
12. júl 2023

@misana84 to nie je pravda, že asistent postupne ide vyssie do platobnej triedy, robila som i asistentku i učiteľku, kolegyňa ešte titul Phd. a mala 6. platovu triedu a aj ja, asistent vždy je v 6. plat.triede

nezabudka3391
12. júl 2023

@alchemilkazltozelena neni pravda resp. mozno po 30tich rokovh praxe moze mat plat ako zacinajuci ucitel :D ja som bola na pohovor na poziciu asistenta a ked mi povedali plat tak sa pohybobal okolo 600eur v cistim tak nech si kazdy zhodnoti i za taky plat bude robit a pochybujem ze ucitel za taky robi

clovekoj
12. júl 2023
clovekoj
12. júl 2023

Pedagogický asistent môže byť max. v 6. platovej triede, učiteľ v max. 9 platovej triede, čiže rozdiel cca 300 eur, presne sa mi to nechce hľadať a počítať, plus môže mať aj ďalšie príplatky.

alchemilkazltozelena
12. júl 2023

@nezabudka3391 to že ty nemáš žiadne vzdelanie nie je môj problém... Však jasne že ak ti patri 4.platova trieda tak máš 600, ale ak má asistent aspoň Bc., Je v 6.ej triede plus roky praxe a ver tomu že má nejakých 850 v čistom a učiteľ má o 100-150 viac
A navyše od septembra idú platy zvyšovať tak to bude zase viac

@zuzanockamt chápem že robíš učiteľku za mizerny plat a tá to serie že asistent robí oveľa menej a má o pár eur menej než ty... Ale bohužiaľ to je realita, neostáva ti nič iné len sa s tým zmieriť

zuzanockamt
12. júl 2023

@alchemilkazltozelena Ja som so svojím platom spokojná. Zarobím určite viac ako 1000€, o ktorých píšeš ty. V školstve mi vadia iné veci, samozrejme, že platy by mohli byť vyššie, to ale aj v iných rezortoch. No sú iné veci, ktoré v školstve treba riešiť.

misana84
12. júl 2023

@uzanka16 asistent nie, ucitel...ja som len reagovala, že nezarobi tolko ako ucitel

misana84
12. júl 2023

@alchemilkazltozelena esteže vy viete ake maju ucitelia platy :D :D :D najdite si tabulky, pripocitajte hoci len 10 rocnu prax, kreditovy priplatok, triednicky tak nezavadzajte...sikovny ucitel si vie zarobit

Strana
z2