Vychovávateľka verzus pedagogický asistent
Ktorú ponuku by ste prijali vy a prečo?
@zugal žiadnu, veľmi slabo platené práce
@zugal prednedavnom tu bola tato tema. Zvazovala by som vela plus a minusov oboch tychto pozicii.
@zugal Pg.asistent - kvôli prac.dobe.
@zugal bola tu téma kde som písala, ale napíšem znova🙂
Asistent, lebo budeš pracovať doobeda síce budeš mať na starosti viac detí, ale aj tak...
Budeš pracovať v tichu počas hodiny.Vychovavatelka robí v hluku, väčšinou od 11:30-17 aj ranná družina... občas každá škola to má inak.Vychovavatel niekedy pracuje na nižší pracovný úväzok.Plus vymýšľať plány každý týždeň čo robiť s deťmi, karneval, Vianočné trhy chodiť s nimi von.
Pri vychovávateľke musíš viac dbať o bezpečnosť detí atď...platové rozdiely neviem pozri tabuľky na mieru
@misana84 asistentov bude vždy treba deti s poruchami pribúda, ale asistent býva tuším?len na dobu určitú neviem ako to je pri vychovávateľovi či tiež prvy rok a potom sa dáva neurčito neviem treba si overiť.
je jedno co si vyberiem ja. musis zvazit pracovny cas, dochadzku, starostlivost o dieta/deti, zodpovednost voci detom, trpezlivost ci ochotu pracovat s postihnutim
@misana84 asistenta môže prijať aj škola normálne na zmluvu, nemusí to byť len na projekt
@zugal za mňa jednoznačne asistent
@zmrzlinka2021 nemáš pravdu. Asistent si vie pekne zarobiť a má možno o stovku menej než učiteľka, čo je úplne zanedbateľné ak človek porovná náročnosť týchto zamestnaní... A vychovávateľka ak má Mgr tak ma taky plat ako ucitelka
za mna vychovavatelka, 🙂 asistentka aj vychovavatelka su platene podla tabulky resp. vzdelania, ktore dosiahli v pedagogickom odbore. asistentka pracuje s jednym dietatom, ale teda pre mna by to nebolo,,, mam vyskusane obe povolania, preto viem porovnat. Mat na starosti celu triedu je samozrejme vacsia zodpovednost, planovanie, ale aj viac obohacujuce pre mna, kopu zazitkov, objati, srandy, necakanych situacii, ktore treba riesit v jednom momente ma naucili vyselektovat to podstatne, co treba urobit v danej situacii a nadhladu. Co je vsak pre jedneho fajn, pre druheho nie, takze zalezi na povahe cloveka, k comu inklinuje...
@alchemilkazltozelena
@luccija
ano aj mimo projekt ale momentalne skoly využivaju hlavne projekt lebo nemaju na to zvysne peniaze. tak ked projket skonci tak aj asistenti skoncia. a oni maju vždy zmluvu len na obdobie projektu co je asi 2 roky a potom cakat co bude
vychovavatelka je ako normalne zamestnanec ako ucitel len predpoladam, že v inej platovej triede. dva roky može mat predlženu zmluvu na rok ale potom na neurcito alebo koniec
@alchemilkazltozelena nema o 100 menej zavisi v akej platovej triede je ucite...asistent je v 6 platovej triede ako zacinajuci ucitel...potom ide do 7 a ked si urobi 1 atestaciu tak ide do 8 a ked ma druhu tak ide do 9...ale ano za pracu co robia tak je to naozaj dobre patene ak porovnate pracu ucitela, že si musi tu hodinu pripravit a pocas dna ma 5 hodin
@alchemilkazltozelena Určite je ten rozdiel viac ako 100-ka.
@zuzanockamt pardon tak 110... Viac ako 130 isto nie, ak má asistent tiež Mgr., Hoci mu ho neuznaju
@alchemilkazltozelena Je to dokonca aj viac ako 130.
@misana84 nejde do vyššej triedy, asistent je vždy len v 6ej, aj keby mal PhD.
@zuzanockamt nie nie je. Počítať ešte viem. A zbytocne sa snažíte ľuďom nahovoriť že učiteľ má o neviem koľko sto viac..
@alchemilkazltozelena Ok, v poriadku 😂
Asistenta by som brala, kvôli pracovnej dobe hlavne.
@alchemilkazltozelena neni pravda resp. mozno po 30tich rokovh praxe moze mat plat ako zacinajuci ucitel :D ja som bola na pohovor na poziciu asistenta a ked mi povedali plat tak sa pohybobal okolo 600eur v cistim tak nech si kazdy zhodnoti i za taky plat bude robit a pochybujem ze ucitel za taky robi
Pedagogický asistent môže byť max. v 6. platovej triede, učiteľ v max. 9 platovej triede, čiže rozdiel cca 300 eur, presne sa mi to nechce hľadať a počítať, plus môže mať aj ďalšie príplatky.
@nezabudka3391 to že ty nemáš žiadne vzdelanie nie je môj problém... Však jasne že ak ti patri 4.platova trieda tak máš 600, ale ak má asistent aspoň Bc., Je v 6.ej triede plus roky praxe a ver tomu že má nejakých 850 v čistom a učiteľ má o 100-150 viac
A navyše od septembra idú platy zvyšovať tak to bude zase viac
@zuzanockamt chápem že robíš učiteľku za mizerny plat a tá to serie že asistent robí oveľa menej a má o pár eur menej než ty... Ale bohužiaľ to je realita, neostáva ti nič iné len sa s tým zmieriť
@alchemilkazltozelena Ja som so svojím platom spokojná. Zarobím určite viac ako 1000€, o ktorých píšeš ty. V školstve mi vadia iné veci, samozrejme, že platy by mohli byť vyššie, to ale aj v iných rezortoch. No sú iné veci, ktoré v školstve treba riešiť.
@alchemilkazltozelena esteže vy viete ake maju ucitelia platy :D :D :D najdite si tabulky, pripocitajte hoci len 10 rocnu prax, kreditovy priplatok, triednicky tak nezavadzajte...sikovny ucitel si vie zarobit

Kukni v akej platovej triede je vychovávateľka… asistent je v 6…ale asistenti sú na projekt, ktorý nikto nevie kedy skončí… vychované by mohlo byt stabilnejšie miesto dane školou