Výhody pre štátnych zamestnancov

tomastomas1
20. feb 2022

Ahojte viete mi prosím vás povedať aké má výhody štátny zamestnanec pri hypotéke? Myslím tým ci menší úrok alebo "istota" ze vám ju dajú ci ako to je ďakujem

majamat
20. feb 2022

teraz som prekvapena. ma statny zamestnanec nejake vyhody? tak o tom som nikdy nepocula.

ivkazba
20. feb 2022

@tomastomas1 nie, nemá žiadne výhody, aký by mali finančné inštitúcie k tomu dôvod? A akú istotu akože? Akože nemám dostatočný príjem, aké aj tak dostanem hypo pretože som štátny zamestnanec? Alebo mám negatívny záznam v úverovom registri ale dostanem hypo pretože som štátny zamestnanec? Toto ma pobavilo.

diaszoky
20. feb 2022

@tomastomas1 no napr teraz v korone ta nemoze len tak vyhodit lebo nema pracu ako sukromnik napr niekde v obchode.. vsetko mas platene strava nadcasy alebo kompenzovane volnom. Firma za teba robi danove aspon ta moja nemusis riesit. Dostavas zlavy premie balicky na vinaoce ja osobne napr aj obuv vitaminy satstvo.a proste furt stat take podniky dotuje premiami a nie malymi. Zahajenie roka plesy vylety kde platime len dopravu… nevykopme tak ak pravidelne marodujes aspon u nas tak su on aj rok porobia trochu zas pn.

ivkazba
20. feb 2022

@diaszoky to čo píšeš má aký súvis s hypotékou? Žiadny.

diaszoky
20. feb 2022

@diaszoky plus pravidelna vyplata nacas kolegyne nezazili za 25 rokov v statnom podniku aby nemali alebo aby meskala vyplata

zuzanaete
20. feb 2022

Banky su sukromne podniky. Nemaju dovod zvyhodnovat statnych zamestnancov. Staraju sa o svoje zisky.

bimbambom
20. feb 2022

@tomastomas1 nie , aj napriek tomu som ju nedostala 🙂
@diaszoky ty určite nepracuješ pre tento štát 😂 jediné čo poznám je daňové priznanie 😂

ivkazba
20. feb 2022

@diaszoky ja som pracovala v súkromných spoločnostiach 20 rokov, výplatu som mala vždy na deň presne. V každom prípade, on sa nepýta na to, aké výhody má byť štátnym zamestnancom. On sa pýta či má ako štátny zamestnanec nárok na nejaké lepšie podmienky pri hypotéke.

felicitab
20. feb 2022

@tomastomas1 Žiadne, ešte sa na mňa pozerali so značným začudovaním, že aj po 8 rokoch mám stále zmluvu len na dobu určitú.

majamat
20. feb 2022

@diaszoky sukromnici nie vzdy dodrziavaju zakonnik prace, ale ak sa spravaju zakonne, tiez platia nadcasy,a lebo kompenzuju volnom. a aj zamesntancovi daju nacas plat.

sos travou neviem ako to je, ale tusim aj sukromnik by mal cast stravy preplatit. ja som statny zamestnanec a zamestnavatelmi tiez neplati celu stravu, iba cast.

to danove ano, to je vyhoda, ze mi urobia.

zlavy nedostavam ziadne, balicky na viacnoce ziadne, toto skor dostava mm, ktory pracuje v zavode, ja ako stanty zamestnanec nie. odmeny mam,a le napr, tento rok sme dostali nieco za kovid, tak sme nemali odmeny. sa na nas vykaslali, cize navyse ani nic moc nebolo.
plesy a pod sa u nas nerobi,c ize ani toto nemame.

co sa tyka PN? ak ma neikto zmluvu na dobu urcitu, ci je v skusobnej dobe, tak ho tiez mozu vyrazit, ak ma na dobu neurcitu, tak to maju narocnejsie. no keby vlemi chcu, vzdy si vedia nieco najst.

cize z toho co si vypisala, je len alo realnych vyhod, teda z jednu som napocitala. to danive, ale napr, mm to ma v zavode tiez. prakticky tu zacisi od sukromnika, ako sa sprava a hlavne ci dodrziava zakony.

aj ked ano, urcite ma statny zamestnanec vacsiu istotu v praci ako u sukromnika.

felicitab
20. feb 2022

@diaszoky Netuším v akom štátnom podniku pracuješ, ale to čo si vymenovala určite nie je samozrejmosť všade. Akurát to daňové priznanie a výplata vždy v presný deň. Ale prémie, balíčky, plesy či výlety určite nie sú samozrejmé. A tiež všetko vymenované nijako nesúvisí s otázkou zadávateľa.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanka.zuzu
20. feb 2022

nijakú, ale ak si členom komory (lekári, notári...) tak kedysi VUB dávala nižší úrok 😉 neviem či ešte aj teraz

zuzanaete
20. feb 2022

@diaszoky Kazdy zamestnavatel je povinny urobit rocne zuctovanie dane, ak ho zamestnanec v danej lehote poziada a splna podmienky. Tam nie je ziadny rozdiel medzi statnym a sukromnym sektorom.

diaszoky
20. feb 2022

@bimbambom ale pracujem

diaszoky
20. feb 2022

@ivkazba jaj🤣

diaszoky
20. feb 2022

@felicitab ja som si nevsimla ze sa pyta o hypo no ja to v praci mam

majamat
20. feb 2022

@diaszoky mozno mas, ale to sa neda pausalizovat. niekto to ma aj u sukromnika.

martul
20. feb 2022

@tomastomas1 prečo by mali mať výhody, z akého dôvodu? Kde ste na to prišiel?

martul
20. feb 2022

@diaszoky a čo ti má spoločné s hypo prosím ťa? Mimochodom ročné zúčtovanie nie je výhoda štátneho podniku, to je povinnosť zo zákona v každej firme, podniku, institucii.

didi2102
20. feb 2022

@tomastomas1 štátny zamestnanec nemá pri bráni hypotéky žiadnu výhodu