Vyhorená učiteľka
Dlhšie som to tušila, ale teraz cez prázdniny sa mi to potvrdilo.7 rokov učím na škole a asi som vyhorela.
Konečne oddychujem, žiadny hluk, deti, rodičia.Uz posledný rok som mlela z posledného.Chcem zmeniť prácu, ale veľmi sa bojím kde ísť pracovať?Su tu učiteľky, ktoré odišli zo školstva?Muž ma podporuje aj, keby som bola dlhšie bez práce cítim, že mám odísť a konečne spraviť zmenu.Pojdem aj za pokladňu predstava dalsich deti v septembri a suplovanie, rodičovské tak ma bolí žalúdok:(nikdy by som neverila, že sa mi to stane.Ako ste vedeli, že to je vyhorenie z práce a nie len chvíľkovy útlm, únava?
@dskjhfdlkdjhl zial, odisla som z Bratislavy a byvam daleko, neda sa mi dochadzat. U nas na vyske sa da zamestnat len cez znamost, skusala som, zial, neuspesne. A uz som dost dlho mimo, tak to uz nevidim realne. Mna ta praca velmi naplnala, nielen ucenie, ale aj publikacie, konferencie, projekty a granty. Urcite to pre mna bolo vyhovujucejsie, ako to, co robim teraz, tvrdy biznis v muzskom svete.
@zuzanockamt vybrali taku, co este len potvrdila, ze si spravi 2 rocne studium v Bratislave 😉 a nebola jedina, co predbehla na vyberku dlhorocne ucitelky s praxou
@vienala a mas aj phd?
@dskjhfdlkdjhl jasne
@vienala tak to je celkom zvlastne, ze Ta u vas v meste nechceli na VS, ak mas phd a aj publikacie a ucast v grantoch.
@dskjhfdlkdjhl tak u nas v malom meste je len sukromna vs a tam ucili pedagogovia z verejnych vs a miesta navyse tam nebolo, aj oni boli radi, ze si tam "nasli miestecko".
Tak som isla do sukromnej sfery a po materskych som uz bola po tych rokoch v podstate mimo moznosti vratit sa.
Ale ked si pozeram, kto vsetko uci na katedre, kde som bola a tam takmer vsetci moji byvali kolegovia zostali, tak mi je smutno, lebo tak vnutorne citim, ze toto by bol svet pre mna.
@zuzanockamt Prepac, nesuhlasim. Nenasla som ziadnu tvrdku, ziadne vyslovene zle napisane slovo, iba chyby z rychlosti. Na mna to posobi tak, ze autorka nezvykne pisat dlhe texty cez mobil. A okrem toho, uci geografiu a dejepis, nie slovencinu.
@domculik Musis hladat lepsie😉
@vienala Podla toho, co pises, tak si zrejme sikovna baba, len asi nie si uplne stotoznena s tym, kde byvas (ale mozno sa mylim). V kazdom pripade, chod si za tym, co by si naozaj chcela robit a myslim, ze ak preto urobis maximum, tak to dosiahnes. Mozno sa treba poobzerat aj po inych mestach, kam by sa dalo dochadzat.
@domculik pozeras zly prispevok. Reagovala som na Trevis, nie na autorku.
Prosim ta , a v con ti liezli rodicia na nervy.Mozes dat priklad? Ja To to aj verim,s ludmi je tazsia praca.Hlavne asi ti premotovovani su najhorsi,nie?
@zuzanockamt ja som nasla 4 chyby: kvôli, nie je, živí, domov, ktoré boli ďalšie, ak nerátame čiarky?
@onedaynick Aaa tak ja som si myslela ze sa bavite o autorke celeho prispevku, vy o trevis12. Tak jo, to potom beriem, moja chyba, pardon 😇
@zuzanockamt
Áno, ja som tiež tak vyhorela. Po 5 rokoch na Zš a roku na SŠ som cítila, že toto nie je práca pre mňa. Teraz pracujem 3 roky v štátnej správe a konečne som psychicky v pohode, neľutujem zmenu.
@hylary ok,a v com ste vyhorene.Pretoze ja povazujem pravu ucky za tu z kepsich.Plus vaste volna-razdniny.PN si malokto moze dovolit.Ja som tiez chodila chora do prace.
Plat si myslim ze dobry,nie najlepsi ale ani najhorsi.
Akurat praca s rodicmi by mu sla na nervy a ano aj hlucne deti.Ale cez hodiny toe deti su tochi,nie?
@dskjhfdlkdjhl dakujem, skusam stale, snad sa raz podari 😉
Odíď a pozeraj sa iba dopredu.Podla mňa to je práca, ktorá sa nedá robiť srdcom a zanietením celé roky.Pri učiteľstve davas kus seba, emócie...obdivujem všetkých ľudí čo učia roky na to treba aj povahu, sebazaprenie a vedieť čo sú plusy prečo tam pracujes
Ty nemáš čo stratiť muž zarobí, máš víziu čo ďalej ženy v službách zarobia dobre a lepšie ako učiteľ na ZS, ak nebyvas v zlom kraji.
Urob zmenu teraz, čím budeš staršia budeš mať viac pochybnosti plus vek, menej odvahy
Môj syn je ucitel a teraz v juni dal vypoved uz mal toho dost v tom bordeli,myslim v skolstve,tlaky z kazdej strany,ci od vedenia,rodicov,a ziakov tych spravanie 0 bodov. Ubera sa inym smerom ,verim ze mu to vyjde a bude kludnejsi jak v skole.
@elmivelmi každý vidí len tí že máme "prázdniny" a že "končíme" o druhej... Nikto nevidí druhú stranu... V skratke - už to tu bolo spomenuté - premudreli rodičia, zaslepení, nevidiaci realitu, deti drzé a nevychovane, dovolím si napísať aj lenivé... Učiteľ aby sa roztrhal a oni majú na haku... Baby tu už spomínali - stále sa vzdelávať, chystať, vymýšľať, tvoriť a efekt je veľakrát nulový...
No mali by byť ticho ale ver že nie sú... Nerešpektujú učiteľa.. ja pred 20 rokmi na ZŠ som mala RESPEKT pred učiteľmi... A teraz? Sodoma - gomora doslova... To by si asi musela zažiť aby si tomu uverila 🫣
@zuzanockamt to beriem ako profesionálny slang a absolútne mi nevadí, pokiaľ sa nejedna o nejakú vedeckú, odbornú, oficiálnu prácu, či prejav
@hylary No to ti verim,na to by som nemala nervy,na tie drze deti ale hlavne nie na rodicov ,co si myslia ake maju dokonale dieta a pritom pravy opak.A hlavne nie rodicov co stale dookola omielaju s oje a nevedia pochopit,ze to dieta naozaj nieje genius🙂Ja robim v zdravotnicvte atiez ma dokazu ludia vytocit ale to asi nieje nic iproti rodicom.
@zuzanockamt aha, to som brala, ze ty si vymenovala, ze piata chyba je zastupovaciek a bez makcenov pisem aj ja, nechce sa mi hladat tie pismena s makcenmi, takze to pre mna tiez nie je chyba v inernetovej komunikacii
@zuzanockamt ja som myslela,ze si jej vycitala slovo zastupovaciek