icon

Vyhorená učiteľka

29. júl 2023

Dlhšie som to tušila, ale teraz cez prázdniny sa mi to potvrdilo.7 rokov učím na škole a asi som vyhorela.
Konečne oddychujem, žiadny hluk, deti, rodičia.Uz posledný rok som mlela z posledného.Chcem zmeniť prácu, ale veľmi sa bojím kde ísť pracovať?Su tu učiteľky, ktoré odišli zo školstva?Muž ma podporuje aj, keby som bola dlhšie bez práce cítim, že mám odísť a konečne spraviť zmenu.Pojdem aj za pokladňu predstava dalsich deti v septembri a suplovanie, rodičovské tak ma bolí žalúdok:(nikdy by som neverila, že sa mi to stane.Ako ste vedeli, že to je vyhorenie z práce a nie len chvíľkovy útlm, únava?

zuzana76
30. júl 2023

@zuzanockamt a 5. s bodkou som si nevsimla, to beriem ako chybajuce ciarky. V skole by mi to vadilo samozrejme, ale na internetovom fore vobec, asi som benevolentna, ale to bude tym, ze neustale prepinam z 3 jazykov do slovenciny a taketo chyby ma nerozhadzu.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
30. júl 2023

@zuzanockamt ja viem, ty ucis slovencinu, ja sa na to pozeram inymi ocami, inak aj mne to vadi (cim som starsia, tym menej 😨), ked niekto ma vyslovene zly pravopis, kedysi som teda dost kritizovala aj tu na MK pravopis 😀, aj taka tema tu bola. Tam som bola dost aktivna, ale ako vravim, ako starnem, nejako ma to prechadza. Priznam sa, ze niektore chyby, co som si kedysi vsimla, si uz ani nevsimnem.

zuzana76
30. júl 2023

@zuzanockamt ale to bude tym, ze sa zameriavam dost na tie tri ine jazyky

elmivelmi
30. júl 2023

@zuzanockamt len teraz je doba internetova ,uz aj pismo sa uci na niektorych skolach len tlacene(chvalbohu) .Ja inak slovencinu povazujem za zbytocny predmet,za mna staci citat a pisat,naco je niekomu rozoberat vetu,ucit sa naozaj zbytocnosti.Este literatura ok.Ale napr tak skladba vety a ine zbytocnosti.Aj tie ciarky ,no na co?Zo slovenciny by som polovicu tem vyhodila.Kto chce studivat kazyky,sa mu zide mozno,ale uz sa deti zacinaju ucit cudzi jzyk od narodenia.Radsej by sa malo klast vatsi doraz na matematiku a logicke predmety,kt su potrebnejsie ako ovldat pravopis.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
mirage
30. júl 2023

@zuzanockamt paci sa mi ten pasivny sarkazmus 🙂
@elmivelmi prosim, ved si svoj pisomny prejav po sebe precitaj..

jajka257
30. júl 2023

@elmivelmi vrelo odporúčam vyskúšať prácu učiteľky. A to so všetkým. Aj s dozormi, akciami, vikendami presedenymi nad písomkami. Suplovacku, rodičovské, konzultácie, behanie po psychológoch, lev žiak z tvojej triedy je problémový. Az potom treba hodnotiť, ak ťažká ci jednoduchá práca to je. Mimochodom, učitelia nemajú prázdniny.

dskjhfdlkdjhl
30. júl 2023

@elmivelmi logicke myslenie sa prave rozoberanim viet celkom dobre trenuje😉 A to pisem ako clovek, ktory sa cely zivot zivi matematikou.

elmivelmi
30. júl 2023

@dskjhfdlkdjhl Co ja viem.Slovina ,vatsia polovica uciva naozaj len natahovacky,Namiesto toho,by deti mohli ucit nieco naozaj perspektivnejsie,naco v zivote pouzijes to,ze vies rozobrat vetu?Uz aj ten Bernolak mal pravdu,co sa pravopisu tyka,pis ako pocujes.

dskjhfdlkdjhl
30. júl 2023

@elmivelmi Vidim, ze sa Bernolaka drzis ako kliest😉

elmivelmi
30. júl 2023

@jajka257 Nevyskusam si,pretoze nemam na to skolu.Ale tie prazdniny mi nevrav ,ze nemate.Viem ze si na to musite vybrat oaragrafy,nadcasy a pod.Ale kolko tych prazdn mas do roka?Jesen,zima,jar ,leto.Nemusi robit sviatky,vikendy nocne.Nemusi sa starat,kde deti das cez prazdniny.Inak tie orazdniny by v skolstve tiez mohli zredukovat len na letne.Nie kvoli Vam ale kvoli rodicom ,co nemaju kam dat deti.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
elmivelmi
30. júl 2023

@zuzanockamt lepsie ako tebe🙂

elmivelmi
30. júl 2023

@zuzanockamt ale a teraz ucis?

mirage
30. júl 2023

@elmivelmi nemaju prazdniny. Vola sa to dovolenka.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
elmivelmi
30. júl 2023

@mirage 9k,tak dovolenka,lenze kto ma tolko dovolenky za rok ,co ucitelia?Uz len tych prazdnin ked naratas....A o ,oni si to vykryju kadecim .Ale su 2m doma.Plus ine prazdniny este.

elmivelmi
30. júl 2023

@zuzanockamt ok a na jesen,v zime ,na jar cerpas co?Proste 2m si doma,plus kazde tri mes to vychadza?
Takze uz len preto je oraca v skolsve vyhodnejsia ako inde-kvoli volnu.A plt mate naozaj primerany v ramci sk.

akab
30. júl 2023

@elmivelmi vám to treba po maďarsky? Učitelia nemajú prázdniny....

mirage
30. júl 2023

@elmivelmi nie su doma dva mesiace, su v praci aj v juli, aj v auguste. a ked chces napisat ok, pise sa to ok, nie 9k. A maju to dane zakonom, cize stazovat sa musis inde.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
elmivelmi
30. júl 2023

@mirage V juli prvy tyz,august posledny?Mam v rodine ucitelku.

elmivelmi
30. júl 2023

@zuzanockamt No nieco musis cerpat .Musis to niecim vykryt ak nechces mat neplatene volno.Cize praca v skolstve moze byt narocna ale zasa,je tak pomerne viacej volna ako inde a platovo tiez dobre.

dskjhfdlkdjhl
30. júl 2023

@zuzanockamt Je uplne zbytocne sa s niekym, kto nema prehlad, debatit o tom, ci ma ucitel prazdniny a ako narocne je to povolanie. Treba svoj cas vyuzivat na dolezitejsie cinnosti😉

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
owecka
30. júl 2023

@vienala aj ja to mam tak podobne. Ucit na VŠ bol moj dream job. Zial, s dietatom ma vyhodili. Uz som dlho z VS, takze tam uz je miziva sanca sa vratit a ked vidim, kto tam uci, je to na zaplakanie..

elmivelmi
30. júl 2023

@dskjhfdlkdjhl ja ti napisem k tomu len jedno.Vy ucitelia si myslite ze mate najnarocnejsiu pracu zo vserkycha stale nie ste spokojni.Vidno to aj na strajkoch,najviac strajkujete vy.Pritom su ovela narocnejsie povilania ,menej platene a hlavne nemaju tolko volna.Mame v rodine ucitelky,mam aj kamaratky.A tie v lete nerobia,max ku koncu posl tyzden a na zaciatku prvy.To mi stale vychadza 6tyz navyse ako bezne zamestnania.A to este mate volno cez ine prazdniny. Uz len z casoveho hladiska mate fajn.A mate aspon 8h prac dobu??

dskjhfdlkdjhl
30. júl 2023

@elmivelmi Mam pre Teba jednu radu-prihlas sa na VS, dopln si vzdelanie a chod ucit. Budes mat aj Ty viac dovolenky a budes spokojna az kym neumries😉 Tak ako to v rozpravockach byva. Len tak mimochodom, ja som sa nikdy na svoju pracu nestazovala, mna moja praca bavi, vybrala som si ju dobrovolne a robim ju naozaj dobre. Akurat mi vadi, ked niekto, kto je absolutne mimo obraz, pise totalne blbosti a este si mysli, ze ma pravdu.

jajka257
30. júl 2023

@elmivelmi ja už žiadne. Zo školstva so odišla. Vidíš, ani to voľno ma tam neudrzalo🤣