icon

Vyhorenie v práci

2. jan 2026

Ahojte, som v práci okolo 8 mesiacov ale už to nezvládam..pracujem v banke a tie tlaky sú neskutočné a aj buzerácia. Aj sa snažím ale to pre nich podstatné nie je, podstatné je vidieť to na číslach. Podotýkam, že mám len 19 rokov. V predajoch sa mi nedarí, neviem asi ako na to alebo čo. Inak ma ta praca baví ale neznesiem takú buzeráciu. Takže neviem, či máte nejaké rady/tipy alebo mám si hľadať novú prácu, už som zúfalá 😭

anonym_e735b9
2. jan 2026

buzerácia je všade.
nastáva najmä vtedy keď nie je práce a hrozí prepúšťanie.

domkakvet
2. jan 2026

@anonym_autor dolezite je, ze ta praca bavi a nepises preco ta buzeruju, ak si urobila nejake chyby, tak popracuj na sebe, ked pises, ze ta to bavi a ak je to buzeracia pre nieco co nevies ovplyvnit, tak skus hladat miesto v inej banke.

autor
2. jan 2026
@anonym_e735b9

buzerácia je všade.
nastáva najmä vtedy keď nie je práce a hrozí prepúšťanie.

@anonym_e735b9 tu to je ale denno-denne, je to hrozne..

autor
2. jan 2026
@domkakvet

@anonym_autor dolezite je, ze ta praca bavi a nepises preco ta buzeruju, ak si urobila nejake chyby, tak popracuj na sebe, ked pises, ze ta to bavi a ak je to buzeracia pre nieco co nevies ovplyvnit, tak skus hladat miesto v inej banke.

@domkakvet chyby žiadne ale nedarí sa mi plniť svoj plán. V banke máte plán že koľko účtov musíte otvoriť, koľko objemu úverov, hypoték, poistenia, jednoducho všetko

domkakvet
2. jan 2026
@anonym_autor

@domkakvet chyby žiadne ale nedarí sa mi plniť svoj plán. V banke máte plán že koľko účtov musíte otvoriť, koľko objemu úverov, hypoték, poistenia, jednoducho všetko

@anonym_autor predpokladam, ze tvoje kolegyne su na tom podobne, ak sa nemylim, tak to nejako neries a este sa skus zamerat na uvery, tam je tazsi vypocet, cize ak sa v tom budes vediet dobre orientovat, moze sa ti podarit schvalit uver, co niektori zamietnu.

autor
2. jan 2026
@domkakvet

@anonym_autor predpokladam, ze tvoje kolegyne su na tom podobne, ak sa nemylim, tak to nejako neries a este sa skus zamerat na uvery, tam je tazsi vypocet, cize ak sa v tom budes vediet dobre orientovat, moze sa ti podarit schvalit uver, co niektori zamietnu.

@domkakvet kolegyniam sa darí ale tie majú niekoľko ročne skúsenosti takže vedia ako na ľudí. Úvery sa modelujú na pocitaci a schvaľujú sa automaticky, netreba nič počítať

anonym_b96861
2. jan 2026

@anonym_autor to mas vsade, cisla, plany predaja
Chod inde

domkakvet
2. jan 2026
@anonym_autor

@domkakvet kolegyniam sa darí ale tie majú niekoľko ročne skúsenosti takže vedia ako na ľudí. Úvery sa modelujú na pocitaci a schvaľujú sa automaticky, netreba nič počítať

@anonym_autor ja hovorim z vlastnej skusenosti, ked som kupovala s priatelom nehnutelnost, tak sme boli na dvakrat v banke, po rozchode uz ani nejdem rozpravat kolko krat som tam bola, lebo najskor nevysla ziadna moznost, potom vyslo, ze by som ho nemala z coho vyplatit, ale po predaji tej spolocnej nehnutelnosti by mi vysiel novy byt, ktory by stal este viac ako stara nehnutelnost s vyplatenim priatela, co je uplne nelogicke a tak dalej a tak dalej, tak neviem, ci iba ja mam take stastie pri vybavovani, alebo neviem, ale vzdy sa tam pekne nachodim, cize aspon mne je jedno kto tam sedi, ale nech mi da nejaku rozumnu ponuku a viem, ze to pocita pocitac, tak niekedy si tam asi sedia na usiach.

estellas
2. jan 2026

@anonym_autor Chápem, ťa ja som tiež odišla z práce.
Nedávaj výpoveď ak nemáš novú prácu.
Skúsila by som si hľadať novú prácu popri Tom zatiaľ ostať v starej.

autor
2. jan 2026
@domkakvet

@anonym_autor ja hovorim z vlastnej skusenosti, ked som kupovala s priatelom nehnutelnost, tak sme boli na dvakrat v banke, po rozchode uz ani nejdem rozpravat kolko krat som tam bola, lebo najskor nevysla ziadna moznost, potom vyslo, ze by som ho nemala z coho vyplatit, ale po predaji tej spolocnej nehnutelnosti by mi vysiel novy byt, ktory by stal este viac ako stara nehnutelnost s vyplatenim priatela, co je uplne nelogicke a tak dalej a tak dalej, tak neviem, ci iba ja mam take stastie pri vybavovani, alebo neviem, ale vzdy sa tam pekne nachodim, cize aspon mne je jedno kto tam sedi, ale nech mi da nejaku rozumnu ponuku a viem, ze to pocita pocitac, tak niekedy si tam asi sedia na usiach.

@domkakvet tak čo sa týka hypoték to je veru chaotické aj pre nás, nikdy neviete či to vyjde alebo nie

domkakvet
2. jan 2026
@anonym_autor

@domkakvet tak čo sa týka hypoték to je veru chaotické aj pre nás, nikdy neviete či to vyjde alebo nie

@anonym_autor ano chapem, je to aj tym, ze uroky sa menia, vsetko mozne, ale rozdiel niekolko tisic eur je dost, chapem aj to, ze sa neda nic klientovi slubit, lebo sa vsetko meni, upozornit ho na to, ze dnes je to tak a zajtra moze byt inak, cize neslubovat, ale tie vypocty by mali poniektori fakt ovladat aspon o cosi lepsie, na to sa mozes zamerat, nech sa dari.

anonym_1065b7
2. jan 2026

Tak ja ti poviem že mám 40+ a toto by som nedala. Veď reálne prídem si vložiť prachy na účet a ako ma ty alebo ktokoľvek presvedčí aby som si zobrala spotrebak. Veď to je choré. Hľadaj si inú prácu. Výpoveď zatiaľ nedávaj. Mysli na to že ak tam aj chvíľu pibudnes tak v životopise to vyzerá dobre, že tam chodíš kvôli peniazom a ak nie sú spokojní tak nech ti dajú oni výpoveď. A reálne čo najhoršie sa ti môže v práci stat…iba že dostaneš výpoveď. Viem aké je to chodiť s bolesťami žalúdka do prace

anonym_82c273
2. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zial potrebujes prax,to je cele. si este mlada a neskusena. casom ti to pojde lepsie. a ak mas pocit ze na to nemas, tak hladaj iny typ prace bez KPI.

anonym_faa9b5
2. jan 2026

Ahoj, vieš čo rozmysli si, či chceš v tej konkrétnej banke ostať pracovať a aj záleží, akého typu je tá buzerácia. Ak máš nadriadeného, ktorý je proste debil, tak ten debilom aj ostane. Ale ak tam chceš ostať a vybudovať kariéru, možno by nebolo zlé porozprávať sa z vlastnej iniciatívy s nadriadeným, alebo s jeho nadriadeným, popísať mu, že cítiš tlak, lebo si si nie istá svojimi predajnými zručnosťami a že by si sa chcela zlepšiť tam, kde cítiš svoje slabé miesta. Možno nejaké školenie, dve, tri by pomohli aj tebe a v konečnom dôsledku aj banke. Ale vravím, je to na tebe a tom ako vidíš situáciu na pracovisku, ak ťa buzerujú za každú maličkosť, tak sa oplatí radšej odísť. Na predajné povolania treba mať aj náturu, musíš sa vedieť dostať klientovi trošku pod kožu, nacítiť sa naňho, polichotiť, nájsť to, čo v danej chvíli potrebuje a túto potrebu vyplniť ponukou produktu, 'vyriešiť problém', ktorý zákazník v tej chvíli má.
Pre mňa ako klienta banky je to tak, že keď potrebujem úver, hypotéku, niečo, tak ja sa aktívne zaujímam a ja prídem do banky hľadať riešenie. Ešte sa mi nestalo, že keď mi volali z banky, že mám predschválený nejaký úver, tak som s nadšením tlieskala a brala ho. Skôr ma to otravuje a ešte keď ma ťahajú na pobočku, lebo mi chcú predstaviť možnosti niečoho, čo aktuálne nepotrebuuem, tak už sa z toho osýpkujem. Ale kebyže prídem riešiť napr pôžičku na auto a pani zavedie rozhovor na tému máte deti- majú účet? Teraz máme takúto akciu, tak to by sa trafili do mojich potrieb, lebo mám decko, čo nemá účet. Že proste small talkom a kvázi záujmom zistiť, čo ten ktorý klient práve potrebuje.