icon

Vyjadrenie asistentky

3. máj 2023

Robím v kancelárii personalistku, máme novú asistentku riaditeľky.
Väčšinou robí zákl. administratívne práce ako objednávanie kancelárskych potrieb, príprava pošty, zápis z porady, vybavovanie stretnutí pre riaditeľku atď.
Je tu 2 týždne a prvý krát sa stalo, že riaditeľka mala návštevu.
Sedeli v meeting room, ja mám oproti kanceláriu.
Riaditeľka poprosila asistentku, aby pohostila návštevu (káva, čaj, voda, zákusky z kuchynky). Spravila to odutá a po návšteve dosť rázne podotkla riaditeľke, že ona je jej asistentka a nie slúžka alebo barmanka. Spraví jej administratíva, telefonáty, maily a podobne ale čašníčku jej robiť nebude.
Riaditeľka sa obrátila na mňa ako personalistku aký mám na to názor ale úprimne, neviem ako sa vyjadriť.
Zas bavíme sa o naozaj šikovnej a usilovnej žene, ktorá spraví bez slova všetky úkony ale bežne sa stretávam s tým, že toto tiež obsahuje jej náplň práce. Zase je iné robiť čašníčku a denne obslúžiť 20-30 hostí alebo raz za čas spraviť návšteve kávu. Máme kávovar takže žiadne extra zdatnosti nepotrebuje k tomu, stlačiť gombík a odniesť.
Čo si o tom myslíte?

Strana
z3
muchotrafka298
5. máj 2023

@limoncino toto je este nic, ja mam kolegynu, ktora pise klientom a dodavatelom po slovensky, ze nech si prelozia cez google translator 😂😂😂

henka123123
5. máj 2023

Myslim si ze kazdy je nahraditelny

limoncino
5. máj 2023

@muchotrafka298 😄😄😄

maxalla
5. máj 2023

@muchotrafka298 ja to tiez tak obcas robim :D sice nie som asistentka. Ale ak mi pride email dajme tomu po polsky, taliansky, madarsky, tak odpisem po slovensky. Ked si to mozem cez google prekladat ja, mozu aj oni. Zatial sa mi nikto nestazoval.

anicka182
5. máj 2023

@muchotrafka298 @maxalla nieste kolegyne? 🤣🤣

muchotrafka298
5. máj 2023

@anicka182 nepredpokladam, lebo tato nasa topstarka dostava mejly iba v anglictine 😂😂 Mne minule pisal Madar, asi sa pozabudol a mejl bol po madarsky. Tak som mu sposobne podakovala za email a cely mejl som napisala po anglicky..hned sa nasteloval na spravny jazyk 😂

dadis
5. máj 2023

@muchotrafka298 Ja som tak kedysi objednavala hotel na teambuilding v Rakusku - ja som pisala po anglicky, oni po nemecky a dajako sme sa dohodli 😄😄

muchotrafka298
5. máj 2023

@dadis ja som jak z filmu "Bony a Klid" - Já a Slepejš se domluvím s každým 😂

matullienka
6. máj 2023

Ja som teda mzdárka ale keď mal šéf návštevu a poprosil ma či by som ich neponúkla kavou a kolacikmi urobila som to bez najmenšieho problému. Samej by mi bolo hlúpe aby im tu kávu robil on.

aandrea9
15. máj 2023

Mňa by zaujímalo, aký má názor riaditelka 🤔

Strana
z3