Vyplatí sa dochádzať hodinu do práce?
Dobrý deň, čo by ste si vybrali?
Práca A - v mieste bydliska za nižší plat
Práca B - v susednom kraji za vyšší plat cca o 500€
Ak sa jedna len o peniaze, je B jasná voľba, ale ja sa bojím, že to nedam. Predsalen hodinu cestovať po 10-12 hodinách
@misanthropicdann a čo servis auta? Bavila som sa o tom s mužom a vraj do tisícky za rok. Ale nie je automechanik takže to je len taky tip
@misanthropicdann nie kazde auto papá rovnako, aj dlbym cestovaním sa auto opotrebuje .. a ako som uz pisala, co ak sa auto pokazi treba rozmýšľať
@dadka1997 tak v najhoršom prípade si pozíciám auto od muža, alebo od rodičov
Ja by som brala B, ak teda fakt nemusíš sa deťom venovať. Ved prácu nemusíš mať na celý život, aj par rokov keď budeš môcť odkladať a investovať hoci aj 300eur, tak máš to peknú sumu k dôchodku alebo na iné účely. Čas je dôležitý, ale keď sa ti bude lepšie dýchať, ako sama vravíš, tak v cestovaní problém nevidím.
Ak hladas dlhodobe stabilne zamestnanie, tak A. Ak staci kratkodobe a chces skusat este medzitym hladat v mieste bydliska, tak napr moznost B, aspon bude pekna podpora/nemocenske davky 🙂
Nie len benzin pocitajte. Pneu, brzdy, bymena oleja, opotrebovanie auta . To je minimalne este raz 150 za mesiac. A ked nahodou sa vam pokazi auto viete sa ako dostat do roboty ?
@alexanderkovacs nemyslím si, že by to dalo na 1500€ ročne tie opravy. Ako asi záleží aké ma kto auto samozrejme. Ak sa pokazí auto, muž bude chodiť autobusom alebo taxíkom lebo on to ma bližšie. Dve auta sa snáď naraz nepokazia
Ja som dochádzala každý deň , keď si zarátam aj rezervu tak bola to hodina tam a hodina naspäť... Plus som robila klasiku 8hodin plus prestávka hodinu. Ešte nadčasy raz za týždeň plus raz za mesiac víkend...Plat nadštandardný, ale to sa dalo za slobodna... Musela som odísť kôli deťom, nedávala by som to... Nebola šanca dieťa dať do škôlky a ani vybrať ... A keďže môj muž je ešte viac pracovne vyťažený musela som si nájsť prácu kde sa nedochádza toľko a stíham vyberať deti zo škôlky...
Ja by som to na tvojom mieste zohrala s tou vyššou mzdou a keď budeš chcieť deti nájdeš si niečo bližšie...
Mne to veľmi pomohlo a aj vďaka mojej práci sme vedeli dostávať a zariadiť dom a nemuseli sme brať hypotéku...
AKo autorka? Aku pracu si si vybrala? 🙂
Nakoniec som sa rozhodla pre dochádzanie, ale asi týždeň pred nástupom som dostala ponuku v mieste bydliska za rovnaký plat ako tam kde by som dochádzala, takže úplná výhra😊 síce mi tam kde som mala nastúpiť nevedia prísť na meno lebo ťažko sa im zháňa personál, ale to je ich problém

@dadka1997 každý deň chodím vyše hodiny. Denne pre jazdím len z práce do prace dokopy 200-250 €. Není šanca aby kvoli doachdzaniu minula 500€