icon

Vyplatí sa dochádzať hodinu do práce?

22. jún 2024

Dobrý deň, čo by ste si vybrali?
Práca A - v mieste bydliska za nižší plat
Práca B - v susednom kraji za vyšší plat cca o 500€
Ak sa jedna len o peniaze, je B jasná voľba, ale ja sa bojím, že to nedam. Predsalen hodinu cestovať po 10-12 hodinách

doriiis
22. jún 2024

Ja ťa plne chápem autorka.V živote som nerobila 8 micky.Nikdy.Ja si radšej odkrutim 12 tku a mám celé dni voľna.Robila som krátky- dlhý týždeň aj s víkendmi aj bez víkendov a nemenila by som.
8 micky sú zabite celé dni.30 km je nič.Ja šoférujem po 12 tke 40- 50 min a dá sa to

ysseba
22. jún 2024

Mne cesta do prace trva 45 minut. A to v ramci BA, ale nemam na vyber, proste hromadnou dopravou v BA mi to tak trva. Ale zas myslim to tak, ze ze 45 minut odkedy vykrocim z brany domu, pokym sa pipnem v robote, nie len samotne cestovanie. Zvykla som si 🤷🏼‍♀️ ty nemas este deti? Ak nie, tak by som sla do prace kde mam 500€ navyse a poriadne by som si setrila.

babulkomale
22. jún 2024

@zalka to je pravda a navyse okres alebo kraj robi aj vyse 1200€ rozdiel v hrubej mzde a niekomu PHM plati firma plus sluzobne auto aj na sukromne ucely, takze je to velky rozdiel.

isis234
22. jún 2024

Cestovala som hodinu do práce. Počítaj s tým, že ráno musíš skôr vstať. Ak pôjdeš autom, môže sa stať, že budeš čakať kvôli zápche, alebo bude nehoda. Ak vlakom, autobusom, MHD, tiež pripočítaj na cestu viac minút.. Ak by si náááhodou zaspala, niečo súrne ťa zdržalo doma, zmeškáš spoj. prídeš neskoro do práce.
Viac nákladov na seba vydáš.
Ako píšeš, budeš pracovať 3-4 dni v týždni. To sa dá vydržať. Budeš mať medzitým i voľno-čas pre seba, rodinu.
Zváž i to, aká je to práca. Či namáhavá, alebo budeš v pohode.
Napíš si plusy a mínusy každej práce... z toho si vyber

kvietok2012
22. jún 2024

Napíšem ti ako cestujem ja : idem z domu autom na stanicu, nastúpim na vlak, potom idem električkou a prestupujem na bus. Odchadzam z domu o 5.50h a do prace pridem 7.20h. Cestujem 60km.
Na tvojom mieste si vyberam B moznost, hodina cesty a este k tomu s autom je nič...

1andrea111
22. jún 2024

500 eur navyše je hrubá mzda, lebo potom to v čistom bude o dosť menej a bude výsledok podobný v podobe peňazí čo Ti zostane.

belllinka
22. jún 2024

Ano, podstatna otazka je, ci je to o 500 viac uz vyratane v cistom alebo v hrubom

margotka17
22. jún 2024

Určite to dáš. Ver si, získaš skúsenosti, nové veci sa naučíš, ktoré možno zurocis v ďalšej práci.

zalka
22. jún 2024

@belllinka myslíš ze nie je rozdiel zarábať 700e v hrubom a 1200e v hrubom príklad...

belllinka
22. jún 2024

@zalka ved praveze to je rozdiel, ci ma rozdiel v platoch 500 eur v hrubom alebo v cistom

zalka
22. jún 2024

@belllinka ale aj rozdiel 500e v hrubom je super, z pohľadu dávok dôchodku, materskej... A je to cca 330e v čistom...

belllinka
22. jún 2024

@zalka napriklad 700 eur v hrubom je 580 v cistom. 1200 v hrubom je 930 v cistom. Tak preto sa pytam, ci uvadza platy v cistom alebo v hrubom.

belllinka
22. jún 2024

@zalka akurat ze tych 330 iste prejazdi, plus strati cas dochadzanim

kulumulu123
22. jún 2024

Ok ale zvaz si aj to ze ked buxes hodinu dochadzat tak sa zvysia aj tvoje naklady na cestu ci uz autom alebo inak... Z tych extra 500eur si odrataj naklady na taketo cestivanie a co ti ostane je clastne tvoj cisty prijem navyse... Otazka znie oplari sa ti to este? Ak jazdis autom aby si to nerobila pre par drobnych navyse k vyplate ktoru dostanes blizko domu 🤷‍♀️

nelka93
22. jún 2024

@betulinka1 záleží aj aké má auto, my obaja cestujeme hodiny do práce, cca 45 km tam a tak isto aj späť a za celý mesiac aj s nákupmi a vyletmi neprejazdime ani 300 eur. Ak máte doma auto ktoré žerie aj trávu z krajnici tak sa nečudujem

luccija
22. jún 2024

Ty si to zvaz, ale ja by som toľko nechcela cestovat.Tie 12 to budú aj nočné?veď uvidíš ako píšeš odísť môžeš vždy...

nelka93
22. jún 2024

Ja by som brala B, sama dochádzam hodinu a partner detto, obaja do BA a teda za celý mesiac prejazdime 270 eur niekedy aj menej, to je však už aj s vyletmi a nákupmi. Keď ti vyhovuje práca, tak chod do toho

doriiis
22. jún 2024

Myslím,že je jasné,že autorka je už rozhodnutá.Dochadzanie jej nerobí problém,12 tku jej vyhovujú,viac zarobí a bude mať viac voľna ako pracovných dní.Niet o čom

zalka
22. jún 2024

@belllinka všeobecne sa platy uvádzajú v hrubom

veltraud
22. jún 2024

Vobec neviem, co riesis 🙂 ked ti niekto odporuci A, argumentujes, ze B je ovela lepsie. Co je fajn, lebo sama ukazujes, co chces ;)

kulumulu123
22. jún 2024

@nelka93 ake mas auto???

autor
22. jún 2024

@nelka93 ako sa to odrazilo na servisovani aut? Ja počítam, že servis tak max tisícka ročne. Ale mám staré auto, takže keby nejazdím tak veľa, tak či tak by sa niečo furt menilo.

autor
22. jún 2024

@veltraud áno, uvedomila som si to. Pritom ja som fakt nevedela čo robiť.

autor
22. jún 2024

Ja len dúfam, že to nebudem ľutovať. Doteraz som vždy dochadzala max 10min

doriiis
22. jún 2024

Bože autorka,čo toľko filozofujes.Skusis,uvidíš.Ked nie,odídeš a nájdeš si niečo bližšie teda.

hopsas
22. jún 2024

Ja som kedysi odchádzala ráno do práce o 6.50 aby som do 9.00 bola aj s menšou rezervou v práci. Popoludní odchod o 17.00 a doma som bola pred 19.00. stalo mi to zato. Výborný kolektív, výborný plat.

ndrag
22. jún 2024

Za mna - MHDckou hodinove dochadzanie ok, da sa zvyknut, ale je to otras. Autom nie. Ja teraz jazdim autom, lebo mi to z tej hodiny spravilo <20 min. 2 hodiny prejazdit kazdy den v aute si neviem predstavit. Chod do toho, ak ti ta praca ma co ponuknut do buducnosti a CVcka.

autor
22. jún 2024

@ndrag tak je to niečo čomu sa chcem venovať celý život, ale ta čo je bližšie je v podstate úplne to iste akurát menšia firma ktorá nie je schopná toľko zaplatiť ako nadnárodná spoločnosť. Do CV mi obe dajú len +roky praxe. Skúsim a uvidím. Ja by som si zase inak nevedela predstaviť takto chodiť MHD. Chodila som tak mesiac keď som nemala auto. Z 20minutovej cesty autom to bolo autobusmi, mhdčkami a ešte presunom peši bez mala hodina a pol. Ja som z toho chytala až nechuť do života.

beronsche
23. jún 2024

Môžem sa len zo zvedavosti opýtať, aký druh práce to je?
Kvôli tým 12h zmenám sa pýtam.. ja som takú ponuku nikdy nemala. Vždy len 8,5h.. 🙂

animus
23. jún 2024

Manžel dochádza hodinu do práce a robí na 12ky takže necestujte každý deň a prevezie 300 eur plus platí ročnú diaľničnú plus častejšie treba meniť olej, filtre na aute a podobne