icon

Výplatná páska počas PN

marysuans
13. mar 2025

Ahojte, prosim, kto sa tu vyzna vo vyplatnych paskach? Ide o to,ze som marod od 4.2. a teda za februar som dostala čistú mzdu 595e (ALE to bolo ešte s navýšením ročného zúčtovania dane .vracali mi 419e)... mam hrubu mzdu 1200e... takze ak by mi neprislo plus 419e, tak je to aj tak dost malo, nie? nevyznam sa v tom vobec.... vdaka za informaciu a vas cas!

klarissa25
13. mar 2025

Uz sa vracali dane? Urcite?

viestta
13. mar 2025

Vsak za februar mas vyplatu za 1. az 3.2, potom 10 dni nahrady prijmu z titulu PN, ktore plati zamestnavatel.

Výška náhrady príjmu pri dočasnej PN od zamestnávateľa v roku 2025
Náhradu príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti poskytuje zamestnancovi jeho zamestnávateľ, a to za kalendárne dni od 1. dňa dočasnej pracovnej neschopnosti do skončenia dočasnej pracovnej neschopnosti, najdlhšie do 10. dňa jej trvania.

Výška náhrady príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti je:

od prvého do tretieho dňa dočasnej pracovnej neschopnosti 25 % denného vymeriavacieho základu zamestnanca,
od štvrtého dňa do desiateho dňa dočasnej pracovnej neschopnosti 55 % denného vymeriavacieho základu zamestnanca,
polovica vypočítaná podľa predchádzajúcich bodov, ak sa zamestnanec stal dočasne práceneschopným v dôsledku stavu, ktorý si privodil sám požitím alkoholu alebo zneužitím iných návykových látok.
Celková suma náhrady príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti sa zaokrúhľuje na eurocenty nahor. Zamestnávateľ ju zamestnancovi vypláca vo výplatných termínoch, ktoré sú určené na výplatu mzdy, najneskôr do konca nasledujúceho kalendárneho mesiaca.

aliziana
13. mar 2025

@klarissa25 mohli sa vracať, ja som tiež už dostala vo výplate za január (vo februári)

klarissa25
13. mar 2025

@aliziana ano? Tak potom ok

marysuans
autor
13. mar 2025

aj tak mi to nevychádza. keby sa nevracali dane, tak za tých desať dní, ktoré platí zamestnávateľ, mi prišlo len 176e pri 1200e mzde? to je divné.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
jaris84
13. mar 2025

@marysuans zamestnávateľ ti platí PN prvých 10 dní 4-14.2., od 15.2-28.2. ti príde na účet zo sociálnej poisťovne. Čiže vo výplate máš iba PN za prvých 10 dní. Za prvé dni je PN dosť mizerná,potom už trošku vyššia

skeblicka777
13. mar 2025

@marysuans nie je to divné, nech sa páči

marysuans
autor
13. mar 2025

@heminepa ešte stále trvá

balerina2025
13. mar 2025

@marysuans prve dni je nahrada strasne nizka. preto ti to asi skresluje, kolko dni si mal PN

heminepa
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
13. mar 2025

mas to dobre este dostanes zvysok PN zo soc poistovne

balerina2025
13. mar 2025

@marysuans ale teraz citam ty si za Feb odpracoval len 4 dni. co ti na tom nesedi? ostatne doplaca SP 🙂

kingu28
13. mar 2025

Neviem síce o aké zamestanie ide,ale ak pracuješ len cez týžden,tak tam máš len 1 deň odpracovaný. 1-2.2 bol víkend.

ekira1
14. mar 2025

@marysuans veď ti to vychádza presne, už ti rozpísali, ako je pn platená, prvé 3 dní 25%, potom 55% do 10dňa.

petracandle
14. mar 2025

@marysuans výplata sedí ved si odpracovala len 2 pracovné dni a zvyšok ti príde od sociálnej - ta suma ako ti tu už písali.
Či zle som to pochopila?

Edit dokonca menej lebo 4teho si už bola PN