Výpoveď a preplatenie zvyšnej dovolenky
Ahojte, potrebujem poradiť. Som na RD, k 30.9 som dala výpoveď v práci (dohoda s platnosťou od 1.10), podľa výplatnej pásky mi ostalo cez 20 dni dovolenky. Prešli už dva výplatné termíny ale dovolenka mi nebola preplatená, písala som na mzdové odpoveď som nedostala. Zo zákona ak sa nemýlim (ak áno opravte ma) mi musia preplatiť dovolenku v najbližšom výplatnom termíne. Nejaké rady pripadne usmernenie?
Pracovný pomer si ukončila ku 30/9? Ak ano, zostatok dovolenky ku dnu skoncenia PP ti musi byt vyplateny v zakonnom termine. Nerozumiem, co je platnost od 1/10. Lebo ak si skoncila ku 30/9 tak ti to maju zaplatit do konca oktobra. Ak si skoncila ku 1/10 tak do konca novembra.
@anonym_autor dohoda bola podpísaná obomi stranami?
a bola dovolenka spravne dopocitana ? za aky mesiac bola ta vyplatna paska? ak si to robila kvoli najvyssej podpore tak to nevyzera na dobry postup
Normalne,som mala odstupne 2mesacne,lebo firma sa stahovala.My na md,rd sme boli posledne.A v tej istej mzde som mala vyplatenu aj dovolenku.
@anonym_autor pracovný pomer ukončený v októbri - vyplatená dovolenka má byť v novembri. Prišla ti v novembri výplatna paska? Ak ti nikto neodpísal, prečo si tam nezavolala alebo nešla osobne?
@anonym_e83ff6 volať sa tam nedá, účtovná firma komunikuje len mailom. Výplatné pásky mi nechodia tento minulý rok lebo som RD. PP bol ukončený v septembri čiže správne chápem že v októbri to malo byt preplatené?
Pracovný pomer si ukončila ku 30/9? Ak ano, zostatok dovolenky ku dnu skoncenia PP ti musi byt vyplateny v zakonnom termine. Nerozumiem, co je platnost od 1/10. Lebo ak si skoncila ku 30/9 tak ti to maju zaplatit do konca oktobra. Ak si skoncila ku 1/10 tak do konca novembra.
@anonym_3f668c v zákonnom termíne čiže v najbližšom výplatnom termíne áno? Čiže to malo byt vyplatené v októbri… šľak ma trafí
@anonym_autor dohoda bola podpísaná obomi stranami?
@nelca84 samozrejme prišla som podpísali sme dohodu 29.9 odišla som
a bola dovolenka spravne dopocitana ? za aky mesiac bola ta vyplatna paska? ak si to robila kvoli najvyssej podpore tak to nevyzera na dobry postup
@mamina7070 prečo by som mala niečo robiť kvôli podpore? Nič som nerobila kvôli podpore. Tento rok po RZD mi prišla výplatná páska a tam bol zostatok z predchádzajúceho obdobia
Nenariadili ti cerpat dovolenku? Ze 30.9 sice koncis, no nasledne cerpas dovolenku?
@mamina7070 prečo by som mala niečo robiť kvôli podpore? Nič som nerobila kvôli podpore. Tento rok po RZD mi prišla výplatná páska a tam bol zostatok z predchádzajúceho obdobia
@anonym_autor veľa mamičiek, čo sú na RD, si to robí podľa špeciálneho postupu, aby dostali najvyššiu podporu, tak asi len kvôli tomu to spomenula
Ešte otázka, dala si výpoveď alebo si sa dohodla na skončení? To sú dve rozdielne veci.
Ešte otázka, dala si výpoveď alebo si sa dohodla na skončení? To sú dve rozdielne veci.
@anonym_3f668c áno viem, dohodla som sa na okamžitom ukončení PP, podpísali sme 29 a PP skončil 30.9
Nenariadili ti cerpat dovolenku? Ze 30.9 sice koncis, no nasledne cerpas dovolenku?
@anonym_e26e40 nie nie, dohodli sme sa na okamžitom ukončení čiže dovolenka ma byt preplatená
@anonym_3f668c áno viem, dohodla som sa na okamžitom ukončení PP, podpísali sme 29 a PP skončil 30.9
@anonym_autor tak teraz pleties termin c. 3 a to je okamzite skoncenie. Absolutne iny paragraf, na ktory musia byt zakonne dovody. Takze ste sa dohodli na skonceni ku 30/9? Lebo okamzite skoncenie PP je uplna vec.
@anonym_autor ale ak si skoncila k 30.9. tak sa ti dovolenka mala kratit za mesiace oktober az december lebo do pasky sa dava plny rocny narok
ak si ale koncila k 30.9. vsetko si mala mat vyplatene do konca oktobra a aj dostat podklady a aj pasku za september 2025
tam mas co uvedene?
To co som spominala tak je sposob akomziskat najvyssiu podporu na 6 mesiacov ale to si ty zjavne neriesila.
@anonym_autor len sa uistujem, kedze si napisala "dala som vypoved". Odporucam vyzvat písomne (doporucene postou, nie mailom) bývalého zamestnávatela na doplatenie zvysnej dovolenky.
@nelca84 písala som v piatok mail, zatiaľ bez odpovede. Ak v pondelok nedostanem odpoveď dám do kópie viacero ľudí s tým že ak mi to nepreplatia do konca týždňa tak sa obratim na inšpektorát prace … neviem aké iné možnosti mám
@nelca84 písala som v piatok mail, zatiaľ bez odpovede. Ak v pondelok nedostanem odpoveď dám do kópie viacero ľudí s tým že ak mi to nepreplatia do konca týždňa tak sa obratim na inšpektorát prace … neviem aké iné možnosti mám
@anonym_autor a co s tym ma urobit IP? Nevyplatenie mzdy a casti mzdy / co je aj nevycerpana dovolenka/ je trestny cin. Cize treba to riesit najprv predzalobnou vyzvou a nasledne si vymahat svoje naroky sudnou cestou.
@anonym_autor zasa nedramatizuj ked si to poslala len v piatok daj im aspon pat pracovnych dni na reakciu, zajtra mamvela ludi dovolenku
doteraz si to neriesila a zrazu chces aby ti to vyriesili cez vikend
@anonym_autor ale ak si skoncila k 30.9. tak sa ti dovolenka mala kratit za mesiace oktober az december lebo do pasky sa dava plny rocny narok
ak si ale koncila k 30.9. vsetko si mala mat vyplatene do konca oktobra a aj dostat podklady a aj pasku za september 2025
tam mas co uvedene?
To co som spominala tak je sposob akomziskat najvyssiu podporu na 6 mesiacov ale to si ty zjavne neriesila.
@mamina7070 práve preto píšem hneď v úvode že som RD, cez 20 dni mám zostatok, keby som sa vrátila z RD nabieha ďalšia dovolenka. Tých 20 dni + mám to čo mi nabehlo cez materskú + nevyčerpaná dovolenka čo som nestihla vyčerpať kým som šla na MD. Nedostala som výplatnú pásku keď som na RD a nemám príjem neposielajú výplatnú pásku
@anonym_autor a co s tym ma urobit IP? Nevyplatenie mzdy a casti mzdy / co je aj nevycerpana dovolenka/ je trestny cin. Cize treba to riesit najprv predzalobnou vyzvou a nasledne si vymahat svoje naroky sudnou cestou.
@anonym_3f668c Presne preto som zakladala túto diskusiu lebo chcem vedieť aké sú možnosti. Pozerala som na googli a tam ma to odkázalo na IP
@anonym_autor najskor ho vyzvi postou doporucene, Zakonnik prace v pracovnopravnych vzťahoch nepozna emailovu komunikaciu
@anonym_autor https://www.ip.gov.sk/oznamy/nevyplatena-mzda-o...
@anonym_autor https://www.ip.gov.sk/oznamy/nevyplatena-mzda-o...
@nelca84 super ďakujem 🙏 toto sú užitočné info 😊
@mamina7070 práve preto píšem hneď v úvode že som RD, cez 20 dni mám zostatok, keby som sa vrátila z RD nabieha ďalšia dovolenka. Tých 20 dni + mám to čo mi nabehlo cez materskú + nevyčerpaná dovolenka čo som nestihla vyčerpať kým som šla na MD. Nedostala som výplatnú pásku keď som na RD a nemám príjem neposielajú výplatnú pásku
@anonym_autor ale ty si skoncila pravovny pomer tak hadam mas kopiu tej dohody a mala si dostat papiere (zapoctovy list) RZD poslednu pasku atd
ak si nedostala najprv ich vyzvi mail, doporucene s navratkou alebo osobne oproti podpisu
ale primarne sak tu nascanuj tu dohodu co si podpisala a zacierni udaje
@anonym_autor ale ty si skoncila pravovny pomer tak hadam mas kopiu tej dohody a mala si dostat papiere (zapoctovy list) RZD poslednu pasku atd
ak si nedostala najprv ich vyzvi mail, doporucene s navratkou alebo osobne oproti podpisu
ale primarne sak tu nascanuj tu dohodu co si podpisala a zacierni udaje
@mamina7070 ano veď boli dve kópie šéf podpísal jedna kópia ostala vo firme druhu podpísanú kópiu som si vzala
Ja by som napisala mail na veduceho a na uctovnicku firmu, ze na zaklade dohody zo dna o rozviazani pracovneho pomeru ziadam o vycislenie naroku na dovolenku za obdobie od nastupu na MD vratane predchadzajucich nevycerpanych narokov a o okamzite vyplatenie tohto naroku vzhladom na ukoncenie pracovneho pomeru k 30.9.
ak nezareaguju do stredy vytlacit a poslat doporucene ale na zamestnavatela
a inak si sa pripravila o podporu vo vyske cez 1550€ mesacne
predpokladam ze ziadnu inu sumu si si v dohode nedohodla na preplatenie (tzv odmenu namiesto odstupneho) preco si vlastne tu dohodu podpisovala?
Ja by som napisala mail na veduceho a na uctovnicku firmu, ze na zaklade dohody zo dna o rozviazani pracovneho pomeru ziadam o vycislenie naroku na dovolenku za obdobie od nastupu na MD vratane predchadzajucich nevycerpanych narokov a o okamzite vyplatenie tohto naroku vzhladom na ukoncenie pracovneho pomeru k 30.9.
ak nezareaguju do stredy vytlacit a poslat doporucene ale na zamestnavatela
a inak si sa pripravila o podporu vo vyske cez 1550€ mesacne
predpokladam ze ziadnu inu sumu si si v dohode nedohodla na preplatenie (tzv odmenu namiesto odstupneho) preco si vlastne tu dohodu podpisovala?
@mamina7070 asi to tak urobím, počkám do utorka a potom napíšem na nadriadeného a na pár ďalších ľudí vo firme. Nepripravila som sa o nič, podpísala som výpoveď lebo som si našla lepšiu prácu kde aktuálne pracujem
@mamina7070 asi to tak urobím, počkám do utorka a potom napíšem na nadriadeného a na pár ďalších ľudí vo firme. Nepripravila som sa o nič, podpísala som výpoveď lebo som si našla lepšiu prácu kde aktuálne pracujem
@anonym_autor potom si vypoved nemusela vobec rieist a mohla si ten prac pomer nechat tak, vies ich mat paralelne x a najma ak si este na RD
pripravila si sa o odstupne.

@anonym_autor pracovný pomer ukončený v októbri - vyplatená dovolenka má byť v novembri. Prišla ti v novembri výplatna paska? Ak ti nikto neodpísal, prečo si tam nezavolala alebo nešla osobne?