Výpoveď kvôli nezaočkovaniu
Ahojte... známy má otázku.
Zajtra sa u nich bude spisovať zoznam, že kto sa dá zaočkovať.
Kto nedá, ma automaticky výpoveď bez nároku na odstupné.
Má na to zamestnávateľ právo?
Teraz sú skrz to riadne nátlaky u veľa zamestnávateľov.
Ďakujem za odpovede.
@makova333 testovanie nie je rovnocenne očkovaniu. Jedno je viac ako druhé, ci?
Ak by mna niekto nútil do očkovania sama dám výpoveď. Treba preckat toto debilné obdobie a trvať na svojom. Riešila by som to ako diskrimináciu a dala na súd.
Keby sa ludia spojili, nezametali by s nimi v praci ako s handrami. Len to chce proste gule na to povedat NIE... asi polku prevadzky by zamestnavatel nevyhodil na supu. Len to je to ze ludia vedia nadavat a mudrovat len v krcme pri pive.
Cisto teoreticky, keby v podniku bola 100% zaockovanost, tak by sa zamestnavatel akoze tvaril ze je vsetko OK a kovid tam nema??? 🤣🤣🤣
Ano, zaockovani sa len preto aby sa dali zaockovat nemusia nateraz testovat. Ale aj to sa casom zmeni. Len nemozu s tym vyrukovat teraz, lebo by sa uz ludia nedali ockovat vonkoncom.
Samozrejme, ze na to nema pravo. A ani to nie je jeden z vypovednych dovodov. Ja by som si ho nahravala na tel, samozrejme aby o tom nevedel. A potom by som mu to pustila. Mozno by si to rozmyslel
@janne318 9-14 očkovaní každý rok? To by ma naozaj zaujímalo, na aké choroby podstupujete ročne toľko očkovaní. Za celý život ich človek má problém nazbierať toľko.
Nakoľko očkovanie je dobrovoľné, tak zamestnávateľ nemôže dať výpoveď s odôvodnením, že sa človek nedal dobrovoľne zaočkovať proti nejakému ochoreniu. Nepodstúpiť očkovanie je ohrozenie zdravia zákazníkov ci kolegov? To je ďalšia mylná predstava o tom ako toto očkovanie funguje. Očkovanie proti covid-19 nezabraňuje ochoreniu, rovnako ho môžete získať a šíriť ako nezaočkovaný, ale má zabraňovať len ťažkým stavom končiacim v nemocnici (to tvrdia odborníci, aj to sa ukáže až časom či to tak skutočne funguje). Z toho vyplýva, že očkovaním chránite seba, nie druhých.
To, že Vám to niekto takto mylne odprezentoval a Vy ste sa dali dobrovoľne zaočkovať, je Vaša vec. Ale nezverejňuje zavádzajúce až mylné informácie.
@lilope nie som lekár a nemám ani potrebu skúmať, či a ako vakcína (akákoľvek) zabraňuje alebo nezabraňuje ochoreniu. A k zavádzajúcim či mylným informáciám si dovolím poznamenať len toľko, že keď niekto pracuje pre spoločnosť zamestnávajúcu takmer 5000 zamestnancov, pričom ďalších niekoľko tisíc takpovediac "čaká za dverami", nebude šťať proti vetru, ani si čosi dokazovať (a už vôbec nie vlastnú dôležitosť). Načo? K čomu by to bolo dobré?
@janne318 veď ja som ani nenapísala, že by ste mali šťať proti vetru, ani Vám nič nevyčítala, nemám právo sa vyjadrovať k Vášmu životu a zamestnaniu. Vyjadrila som sa len k tomu čo ste napísali ohľadom ohrozovania zdravia nezaočkovanými, pretože to nie je pravda. Inak zaujímalo ma tých 9-14 očkovaní za rok, ku ktorým ste sa nevyjadrili, o aké sa jedná, lebo pokiaľ viem, povinných očkovaní v detskom veku absolvujeme na Slovensku proti 10 ochoreniam, ja osobne som žiadne ďalšie neabsolvovala a nie je ich ani veľa, proti ktorým sa dá ešte za dospelého života, očkovať.
@lasona prišla len taka doba, akú dovolili ľudia.....
@ofzuza menšia virová nálož neznamená nemožnosť šírenia vírusu, iba možný prenos nižšej nálože. Takú nálož môže mať aj nezaočkovaná osoba, veď takých prípadov je a bola vlastne drvivá väčšina prípadov. A tí zaočkovaní, čo sa nakoniec dostali do nemocnice a aj zomreli, tí mali zrejme veľkú virovú nálož, keďže sa dostali do takého stavu, s tým hádam súhlasíte.
Nezaberá to každému, nech sa každý rozhodne podľa svojho svedomia ci chce podstúpiť riziko nákazy alebo riziko očkovania, obe riziká sú nepoznané keďže každý organizmus reaguje inak.
@ofzuza a o čom svedčia tie milióny očkovaných? Od jari do jesene nie je chrípková sezóna, čo je aj sezóna Covidu ako každého coronavirusu, uvidí sa až na jeseň - jar ako očkovanie pomohlo.
Sledujete aj Izrael, kde je zaočkovaný najväčší percentuálny podiel obyvateľstva, že už začali očkovať 3. dávkou, pretože očkovanie nie je také účinné, ako farmaceutické spoločnosti deklarovali?
Myslím si, že ak je štátnym zamestnancom, tak sa to môže stať... Štát si zo svojimi zamestnancami môže robiť čokoľvek. Aj skákať po hlave a nič s tým nespraví...
Pokial by sa im siahlo na príplatok, museli by to mat ukotvené v pracovnom poriadku. Podpisuje ho alebo odborár alebo zástupca zamestnancov. Vychádzaj zo ZP. Čo sa týka výpovede, pokial by k tomu naozaj došlo, iste nenapíšu ako dôvod očkovanie, určite vedia, že to je protiprávne. Takze organizačne zmeny? Prevádzkové?

@sasanka605 ano ockovanie je nadradene testovaniu. Kto pisal? daj link nech si aj ja precitam 😀