Výpoveď na materskej
Ahojte chcela by som radu, možno má niekto podobné skúsenosti. Som na materskej s druhou dcérou prešla som na ňu po rodičovskej /reťazový pôrod/. Obchod v ktorom som pracovali majiteľ v lete predal a ja som v piatok dostaa výpoveď poštou , v ktorej je písané ,, že sa moje miesto ruší ak chcem môžem nastúpiť k novému majiteľovi...Dnes som bola na úrade práce ,kvôli príspevkom a hneď som sa spýtala na túto moju výpoveď . Pani úradníčka mi nič k tomu nevedela povedať , len že sa mám poradiť s právnikom a pozrela mi to aj na sociálnej poisťovni a tam som už odhlásená od septembra. Som z toho mimo ,ja som nič nepodpísala, nemám zápočtový, nič ,čo by ste mi radili podniknúť.ďakujem
Skus sa poradit v skupine Pravne poradenstvo.
napis presne, podla akeho § si dostala vypoved ... za istych okolnosti mozes dostat vypoved aj pocas RD a MD .... podstatne tiez je, ci majitel predaj obchod a ci na noveho vlastnika presli aj pracovnopravne vztahy ... i
ahoj mám paragraf 63 ods. 1 písm. b
@babu11 podla tohto je vypoved neplatna, nakolko sa na teba vztahuje zakaz vypovede ... keby sa rusil zamestnavatel, vtedy by si mohla dostat vypoved aj pocas RD,MD, ale to by musela byt vypoved §636 ods. 1 a ... kedze ti len tak okrajovo ponukol moznost ist do pomeru k novemu majitelovi, tento zrejme nie je pravnym nastupcom stareho majitela ...
z tohto mas viacej moznosti :
1. dodatocne sa nemoze menit dovod vypovede, takze mozes napisat zamestnavatelovi, ze vypoved povazujes za neplatnu, nakolko sa na teba v zmysle zak.prace vztahuje zakaz vypovede § 64 ods. 1 .... okrem ineho, zo zakona mala plynut vypovedna doba, takze ta zrejme nemal este ani odhlasovat z poistovni, podla dlzky trvania PP je vypovedna doba 1-3 mesiace ...
2. neurobis nic, prijmes vypoved ako je a zoberies odstupne v zmysle §76 ods. 1 - vyska podla odpracovanych rokov u daneho zamestnavatela + preplatenie nevycerpanej dovolenky
nezabudni, ze do najneskor 1roka od ukoncenia PP sa musis zaevidovat na urade prace, inak nebudes mat narok na podporu (ak splnas podmienky naroku)
@babu11 inak este som zabudla, keby novy bol nastupcom stareho, musela by si byt o tom vopred najneskor 1 mesiac- informovana a ponuknute ti vypoved z dovodu zrusenia zamestnavatela s narokom na odstupne §63 ods. 1 alebo dodatkom k pracovnej zmluve napr. "prestup" pod noveho zamestnavatela ...
tak volala som do socialnej tam som odhlásená, v práci je to tak , volalal som tam ,že dostali nové zmluvy ,nevýhodné pre nich, bola som team leader mala by som úplne inú skupinu no proste nie...ja už sa tam nechcem vrátiť musela by som dochádzať a pri dvoch deťoch by som to nestíhala a pochybujem ,že by ma vzali títo noví majitelia...ja som na materskej od 8.6., RD mi končí 25.7.2019
na sociálnej mi povedala, že sa mám obrátiť na inšpektorát práce, inak v OR už figuruje vo firme nový spoločník so sídlom vo Washingtone 😒 😒 😒
@babu11 tak potom napisat - doporucene na sidlo firmy, zvazila by som aj na adresu konatela firmy, kde si bola zamestnana ... ze povazujes vypoved za neplatnu atd ako som hore pisala ... podla spravnosti by ta mal prihlasit naspät a drzat ta v PP do ukoncenia RD ... samozrejme, kedze sa nechces tam vratit, je mozne ukoncit PP dohodou, avsak osobne by som suhlasila len za podmienky, ze tam uvedie dovod §63 ods. 1, aby si mala narok na odstupne a vtedy je o 1 viacej este ako pri klasickej vypovedi ....
a ty mozes urobit tak, ze po ukonceni MD by si sa prihlasila na urad prace, manzel/priatel by siel na RD a po vycerpani podpory, ak mas narok by si si prehlasila RD na seba

Ahoj, no podla mna ti dali vypoved z dovodu zmeny zamestnavatela, ale myslim ze to nemali riesit takto, nakolko si chranena osoba a nie je mozne ti dat vypoved, ak si mala pracovnu zmluvu ako zamestananec na dobu neurcitu. Ja by som isla za novym zamestnavatelom a podpisala s nim novu zmluvu, pretoze Tvoja vypoved podla mna, je neplatna. Oni mali ti len napisat zmenu tykajucu sa prestupenia na ineho zamestnavatela z dovodu predaja firmy a riesit to dodatkom k zmluve. Cize chod do firmy a ziadaj zmluvu, si myslim.