Výpoveď po ukončení rodičovskej dovolenky
V praci som bola od 4/2006 , od 11/2008 som bola na MD s dcerkou 3 roky,
2 mes. pred ukoncenim rodicovskej som pisala zamestnavatelovi,
z prace mi oznamil telefonickyi, ze mi z organiz, dovodov zrusili miesto,
ze mam narok na 3 mes. odstupne , takze vlastne 22.1.2012 som na zaklade tohto
uz nenastupila do prace, dostala som dohodu o ukonceni prac. pomeru par. 60
s tym, ze mi v januari vyplatia mimoriadnu odmenu /akoze to 3 mes. odstupne/...
teraz som dostala od nich potvrdenie pre soc. poist. - vymeriavacie zaklady,
dali mi tam za rok 2009, 2010, 2011 vsetko suma 0 /ten cas, co som bola na MD prave/
je to spravne? kamoska dostala krasnu podporu, rovnaky pripad ako ja,
neplatila si nic do FZ, mne tam nenapisali ziadne sumy, ani to odstupne za rok 1/ 2012,ktore mi ma byt vyplatene,
ako to mam chapat? nemaju tam nahodou uviest vysku zarobkov dvoch poslednych rokov,
pred nastupom na MD + to odstupne, alebo odmenu, co mi teraz priznali?
Nerada by som sa dala oklamat a skoncila na minimalnej podpore, ako ti , co nepracovali...Prosim poradte. Dakujem
ahojte,chcela by som vas poprosit o radu.po dvoch MD a RD za sebou (dve deticky) som 20.12.2013 nastupila do prace(kedze druhe dietatko dovrsilo 3r.). pracu pre mna velmi nemaju,navyse je to neunosne aj pre mna,kedze pocas mojich MD mi porusili spoje,nemam sa ako dostat do prace ani z nej.vedela som to este pred nastupom do prace,ze to proste nepojde,ale kedze som pocas druhej RD pracovala na dohodu( u ineho zamestnavatela),radili ste mi neukoncovat PP hned po RD, aby sa mi podpora nevypocitavala len z tej malinkej dohody. neviem teraz ako dalej. ukoncit PP teraz? z akeho dovodu? aku bedem mat podporu? prip. ako sa skusit dohodnut? dakujem za vsetky rady?
@cloviecka dohodnut sa na prac.case neda? aj za cenu mensieho platu? tak aby ti pasovali spoje? teda ak nemas nieco lepsie ale ked zvazujes podporu asi nie
zo svojej skusenosti ti odporucam ostat zamestnana tam kde mas istotu, nakolko to deti asi chodia do skolky a budu chorlave, teraz boli sviatky, volna , najvacsi zaberak je taky 1-2roky po nastupe do kolektivu
ja by som firmu tlacila ak je to mozne do upravy casu hoc aj na 6hod denne, ty budes mat peniaze, spoje, firma cloveka co aj tak urobi svoje ( teda neviem co robis ale ak si administrativa standardne ti daju 6h plat a 8hod robotu...), platene pNky, OCRky proste "socialne istotty".
jej,ahoj eeffka, od teba mam kociarik🙂,tmavo zeleny. no,ja ucim na strednej... s pol uvazkom zarobim asi 200e,precestujem cc.150e( mam to 30km tam, 30km spat),co mi poradis?
som este zabudla, ano,deticky zacali chodit do skolky, myslim,ze chore budu casto,kedze doteraz v ziadnom kolektive neboli.
@zalka prajem pekný večer, tak som dnes bola vo firme, papiere mi pripravia na štvrtok, jeden deň dovolenky mi po poslednom dni RD dajú ( štvrtok posledný deň, piatok dovolenka a hneď aj ukončenie PP) . Stačí ten jeden deň? Dajú mi 3 mes.odstupné + preplatia dovolenku 😒 Vraj mi to vyčíslia do tej výpovede. Je jedno či bude výpoveď dohodou, alebo z organizačných dôvodov ? Má suma odstupného vplyv na podporu? A podpora sa bude vyplácať hneď, alebo ako to chodí ? Bože ja ani neviem kde máme úrad práce, a kam všade mám ešte ísť sa hlásiť ☹
zalka velmi pekne vas prosim o radu. rodicak mi konci 27.2. (Stvrtok). Staci ked budem cerpat dovolenku len v piatok a zaroven v piatok bude ukonceny PP z org.dovodov? a potom sa v pondelok zahlasim na UP? Ja mam totiz este 20dni dovolenky, ktore som planovala cerpat. nie je to pre mna vyhodnejsie ako len ten jeden den? Som z toho jelen. dakujem velmi pekne za radu.
@optimistka áno čerpaj dovolenku v piatok 28.2. a ten istý den skonč PP ... na UP chod v pondelok ... a podpora bude maximálna ... ak to tak spravíš
@zalka Prosim este velmi pekne o jednu radu. V pripade ak by som si tych 20 dni skutocne cerpala a ukoncila pracovny pomer az niekedy 28.3. zmeni sa nieco na vyske podpory? A zaratava sa vobec odstupne do vypoctu pri vymeriavacom zaklade pri urcovani podpory? Ak dostanes vypoved ku dnu skoncenia rodicaku tak sa rada z predchadzajucich dvoch mesiacov pred materskou. Chapem to spravne? Len nerozumiem tomu, ze ked cerpam ten jeden den dovolenky ako sa to rata potom. Ja totiz teraz riesim so zamestnavatelom odstupne a neviem co je pre mna najvyhodnejsie. Ci oficialne zobrat 4/mesacne odstupne, alebo co. Dakujem velmi pekne.
@optimistka nesmieš čerpať všetku dovolenku, lebo nebudeš mať max. podporu.. sprav tak, ako ti zalka napísla, podpora sa ti bude rátať z príjmu po RD.. veď si zober, že keď budeš mať za dov. a odstupné príjem napr. 1000 eur za jeden deň - toho 28.2., tak hádam len bude max. podpora, nie? kedže sa to ráta z toho jedného dňa.. a rozlož si tých 1000 eur na celý mesiac, tak vtedy priemer na jeden deň je krpatý 🙂
@evita68 Nevies ako je to prosim ta ked PP ukoncim v piatok 28.2 / to bude den vypovede/ a na up pojdem az v pondelok. Co ten vikend? Budem evidovana ako nezamestnana od 1.3 alebo az od 3.3? Nezostanu tie dva vikendove dni v lufte ? Dakujem
@optimistka budeš evidovaná od 1.3.
@evita68 dakujem ti velmi pekne.
Dobrý deň, chcela som poprosiť o radu. RD mi končí 09/2014, no ja by som sa už chcela , resp. z fin dôvodov musím nastúpiť už od 1.4.2014, malá chodí do škôlky. Do pôvodného zamestnania sa už nemienim vrátiť, kde som zamestananá na dobu neurčitú, mám cca 35 dní starej dovolenky spred nástupom na MD. Od 1.4.2014 mám sľúbenú prácu na dohodu, zatiaľ len na mesiac, potom asi od maja pôjdem na ÚP- budem mať nárok na podporu, ak u posledného zamestnávateľa mám odpracované cca 1 rok, predtým u iného cca 8 rokov? Akú výpoveď mám dať zamestnávateľovi- stačí poslať poštou a žiadať aj preplatenie dovolenky (práca v školstve), alebo mi to automaticky preplatí, kedy ju poslať ak 1.4.2014 nastupujem k inémiu zamestnávateľovi?? Ďakujem
@tun1ska nárok budeš mať, len namiesto max. podpory budeš mať oveľa menej..lebo predpokladám, že z dohody plat nebude nad 1000 eur.. kebyže ukončíš prac. pomer u terajšieho zamestnávateľa deň po skončení RD a preplatí ti dovolenku v tom jednom dni, tak by si mala max. podporu.. pre výpočet podpory sa bude brať príjem aj z dohody, a ten ti to pokazí

@zalka ďakujem, tak snáď sa na tie 200€ ešte zmôže tá moja prestížna firma 😠 Potom Ti dám vedieť a veľmi, veľmi ďakujem za rady. a posielam ♡