Výpoveď po ukončení rodičovskej dovolenky
V praci som bola od 4/2006 , od 11/2008 som bola na MD s dcerkou 3 roky,
2 mes. pred ukoncenim rodicovskej som pisala zamestnavatelovi,
z prace mi oznamil telefonickyi, ze mi z organiz, dovodov zrusili miesto,
ze mam narok na 3 mes. odstupne , takze vlastne 22.1.2012 som na zaklade tohto
uz nenastupila do prace, dostala som dohodu o ukonceni prac. pomeru par. 60
s tym, ze mi v januari vyplatia mimoriadnu odmenu /akoze to 3 mes. odstupne/...
teraz som dostala od nich potvrdenie pre soc. poist. - vymeriavacie zaklady,
dali mi tam za rok 2009, 2010, 2011 vsetko suma 0 /ten cas, co som bola na MD prave/
je to spravne? kamoska dostala krasnu podporu, rovnaky pripad ako ja,
neplatila si nic do FZ, mne tam nenapisali ziadne sumy, ani to odstupne za rok 1/ 2012,ktore mi ma byt vyplatene,
ako to mam chapat? nemaju tam nahodou uviest vysku zarobkov dvoch poslednych rokov,
pred nastupom na MD + to odstupne, alebo odmenu, co mi teraz priznali?
Nerada by som sa dala oklamat a skoncila na minimalnej podpore, ako ti , co nepracovali...Prosim poradte. Dakujem
@zalka Ahoj Zalka, mohla by si mi prosim ta vysvetlit ako si to ratala? ( 500+500+(500+1500))/ (30+31+31)? mne tam stale chyba ako keby 500 este.Ved 3 mes vypovedna a 4 platy po novom mi oznamili ze az 5 platov, ze mi vypovedna doba zacne plynut az od 1.7.to som tiez nepochopila, ze preco mam odrobenych 13 rokov a este si mozem dat ziadost aby mi zaplatili nieco naviac v tom zmysle ako odskodne a staram sa o dieta, ale to mi nemusia schvalit.Na tento variant sa pytam pretoze by som mala narok pocas tych 4 mesiacov aj na stravne listky ale ako si uz spominala tak by som nedosiahla asi tu max podporu.A chcem sa este spytat ak teda ukoncim PP toho 2.6.a 3.6,. pojdem na UP tak kedy sa ma ist partner prihlasit ( resp. staci to len oznamit a nahlasit nove cislo uctu ?)na RP bola mi nadalej schvalena od 1.6.znovu na 1 rok. Dakujem pekne za tvoju odpoved a prepac ze sa znovu pytam to iste. 🙂
@zuzka767
1 mesiac 500e výplata ... 30 kalendárnych dní
2 mesiac 500e výplata ... 31 kalendárnych dní
3 mesiac 500e výplata ... 31 kalendárnych dní
a odstupné 3 mesačné http://www.kros.sk/tmp/asset_cache/link/0000069... vid tu 1500e
ak dostaneš 5 mesačné odstupné tak si to uprav podla seba
a čo sa týka RP ... tak nestačí zmeniť číslo účtu, partner musí vypísať žiadosť o RP ... takže partner ma žiadať o predlženú RP ...
@zalka Pekne by som vás chcela poprosiť o radu. Ako by ste riešili moju situáciu. 16.6. mi končí rodičovská dovolenka, s tým že do práce v ktorej som bola celý čas zamestnaná od roku 2008 a evidovali ma tam aj na celej materskej sa vrátiť nemôžem, nevyhovujú mi časové podmienky popri dieťati. Poslala som do práce výpoveď dohodou. Nechcela som sa naťahovať o odstupné a čakať že by mi dá zamestnávateľ výpoveď, lebo ten by ma tam chcel naspäť, lenže je to práca od rána do večera čo si nemôžem už dovoliť. Teraz sa mi rysuje práca na 4 hod denne ale iba za 200 € mesačne. Ešte nemám podpísanú zmluvu, nič. Neviem či to zobrať. Alebo sa nahlásiť po materskej ako nezamestnaná a mala by som zrejme nárok na vyššiu sumu ako 200 € na mesiac dávku v nezamestnanosti. Lenže tiež celú rodičovskú som nebola nahlásená na dôchodkovom takže asi ani nemám nárok, neviem, ja viem moja hlúposť čo som zistila veľmi neskoro že to treba, ale to už nevrátim. Ja sa len chcem spýtať na názor. Či by som vôbec dostávala nejakú dávku v nezamestnanosti alebo radšej zobrať tú prácu.. Alebo čo mám robiť. Ďakujem.
@axelka nárok na podporu máš vždy ... a ked si dala ty podnet na skončenie PP dohodou ... tak zrejme si nečerpala dovolenku v starej práci pred skončením PP ... takže podpora by sa ti vyrátala ako 50% z hrubej mzdy pred MD
ale ak začneš pracovať na tom novom m ieste a prídeš o tú prácu tak podporu dostaneš 100e
@zalka ahoj .prepac ze znova otravujem. Dnes som bola podpisovat ukoncenie pp dohodou. S tym, ze nakoniec cerpem dovolenku 27., 28., a 29.5. A ukoncenie PP mam k 31.5..Dcera mala 3 r. 26.5.. Na vyplatnej paske budem mat aj " odstupne" akoze premie takze spolu s preplatenou dovolenkou to bude zhruba 1500€. Mozes ma prosim ta upokojit ☹. Spravila som dobre? Mzdarky mi vraveli ze tak je to pre mna lepsie ak ukoncim az k poslednemu dnu v mesiaci a od 1.6. Mam ist na UPSVAR, ze by som mala mat vysoku podporu.ako to vidis ty? Nedokafrala som to? Vdaka
@zalka Ahoj, chcela by som ťa poprosiť o radu. Už sme si ohľadom toho písali, ale chcela by som si to zrekapitulovať.
Syn má 6.6. (sobota) tri roky
V pondelok 8.6. pôjdem ukončiť na úrad práce poberanie rodič. príspevku a na SP dôchodkove poistenie, stým, že nastupujem do práce.
8.6. a 9.6. čerpám dovolenku, zvyšok si nechám preplatiť a k 9.6. dávam výpoveď.
10.6. sa zahlásim na úrad práce.
Ešte otázka, aké papiere potrebujem na úrade práce a SP? Ako vyrátajú výšku podpory, keď v tom čase zahlásenia, ešte nemám výplatnú pásku, nič? Či to sa im dodatočne dáva? Ďakujem pekne
@gapa
@zalka baby prosím este o jednu radu len sa chcem spýtať z čoho sa vyrátava odstupne? Lebo ja som si myslela ze z posledných 3 odpracovaných mesiacov pred MD ..a mne prišlo ze riadne malé tak vraj to je zo základu ( nechápala som ju) lebo som si neodpracovala 90 dni .. Ze som bola na Rd . Tak to ma niečo spoločne ze som na MD a Rd s odstupným ? Dakujem baby ..

@zalka ,..prosim ta este o jednu radu ,..ukoncila mi organizacia k 31.5. PP ,kedze mi dali vypoved pre nadbytocnost ,..ale ja som koncila rodicovsku 23.5. / sobota / ,..kedze mi ostalo len 2 dni dovolenky nakoniec tak som zobrala tie dni a 3 dni ako osetrovne s dietatom a sama so sebou u Dr .,aby som pokryla cely tyzden dostanem 4 mesacne odstupne ,..aka cca bude podpora ??? dakujeeem ,..