Výpoveď po ukončení rodičovskej dovolenky
V praci som bola od 4/2006 , od 11/2008 som bola na MD s dcerkou 3 roky,
2 mes. pred ukoncenim rodicovskej som pisala zamestnavatelovi,
z prace mi oznamil telefonickyi, ze mi z organiz, dovodov zrusili miesto,
ze mam narok na 3 mes. odstupne , takze vlastne 22.1.2012 som na zaklade tohto
uz nenastupila do prace, dostala som dohodu o ukonceni prac. pomeru par. 60
s tym, ze mi v januari vyplatia mimoriadnu odmenu /akoze to 3 mes. odstupne/...
teraz som dostala od nich potvrdenie pre soc. poist. - vymeriavacie zaklady,
dali mi tam za rok 2009, 2010, 2011 vsetko suma 0 /ten cas, co som bola na MD prave/
je to spravne? kamoska dostala krasnu podporu, rovnaky pripad ako ja,
neplatila si nic do FZ, mne tam nenapisali ziadne sumy, ani to odstupne za rok 1/ 2012,ktore mi ma byt vyplatene,
ako to mam chapat? nemaju tam nahodou uviest vysku zarobkov dvoch poslednych rokov,
pred nastupom na MD + to odstupne, alebo odmenu, co mi teraz priznali?
Nerada by som sa dala oklamat a skoncila na minimalnej podpore, ako ti , co nepracovali...Prosim poradte. Dakujem
@enak
Ahoj chcela by som ta pekne poprosit o radu - dodatocne k pripadu co si riesila s zuzu 122 na str.45 ohladne skoncenia RD citujem( Medzi MD a RD som, vycerpala celu dovolenku...plus par hodin odrobila na dohodu. Aky to bude mat vplyv na podporu. Da sa nieco vymysliet aby bola co najvyssia? Kebyze to viem urcite dovolenku nevycerpam. Nezachrani to ani pripadne odstupne, alebo ukoncenie pp este pocas rodicovskej?)-Ja som tiez ten isty pripad ze som retazovo bola na MD,RD,MD,RD a vycerpala som si celu dovolenku ale nepracovala som na ziadnu dohodu nikde,teraz mi konci RD 6.5. a so zamestnavatelom ukoncim PP dohodou ,dohodli sme sa ze by mi dal ten jeden den dovolenku( aj ked uz ziadnu nemam), ci ze budem mat prijem +odstupne a v ten den aj ukoncim PP.Je mozne ze by som este dostala max.podporu?Alebo sa mi bude automaticky ratat iba tych 50% z predmaterskej z hrubeho prijmu? Dakujem pekne za tvoju odpoved.🙂
Ahojte, viem že to tu už bolo spomínané no chcela by som si to upresniť. Je potrebné zobrať medzi ukončením RD (u mna 13.11) a ukončením PP aspoň jeden deň dovolenku? Čiže u mňa 14.11 dovolenka a 15.11 ukončenie PP s preplatenim dovolenky (26 dní)? Alebo PP skončí rovno 14.11? Tak aby mi vyšla maximálna podpora? Ďakujem
Ahojte ak mám zvyšok dovolenky 20 dní a všetko spravím ako ste napísali, preplatí mi zamestnávateľ v deň čerpania dovolenky dokopy cca 400€, vyjde mi teda maximálna podpora? Alebo to je malo a potrebovala by som ešte odstupné. Ja som nikdy nezarabala viac ako 350€ preto mi je divne ze aj ja by som mohla mať maximálnu podporu.
@evittam teraz rozmýšľam ci mi vôbec budú vyratavat z tohto obdobia a nie spred dvoch rokov pred MD nakoľko mi to vychádza takto zamestnaná som od 2.1.2014 na dobu neurčitú, od 4.1.2016 som bola PN, od 11.3.2016 na materskej, následne na rodičovskej ktorú končím k 4.3.2018 z dôvodu nastupu otca na MD nemám to ukončiť až k 12.3 aby som bola doma teda dva roky, alebo to ze som bola pred materskou na PN stačí
Baby, viete mi niektora poradit ohladom dohody o ukonceni pracovneho pomeru po RD, zo strany zamestnavatela? neviem, ci ju podpisat
@evittam ahoj aktuálne sme teda dali včera 5.3. jeden deň dovolenky, plus preplatenie zvyšku, plus aj výpoveď v tento deň, k 4.3. Som dala žiadosť o ukoncenie rodičovského príspevku ale chcem. Ta poprosiť nakoľko robím u maminy ktorá nikdy nemala zamestnanca stačí teraz keď mi ukončí v sociálke poBeranie rodičovského a da jeden deň dovolenky alebo ma musí zasa prihlásiť aby sa mi obnovilo poistenie na ten jeden DEŇ? , absolútne nevieme ako POSTUPOVAŤ a zneistilo ma ze ma k tomu dnu vlastne aj odhlasuje vzhľadom na výpoveď. Ďakujem
@evittam prepáč nezrozumiteľne som to napísala, ukončenie RP 4.3., dovolenka jeden deň 5.3., dohoda o skončení PP k 5.3. Čiže čerpám jeden deň dovolenky zvyšok mi preplatí a v ten deň zároveň končím môžme to tak nechať? Keby som končila k 6.3. Musela by som čerpať aj toho 6.3 ešte dovolenku nie?
Ahojte. Som tu nova a potrebujem poradit, ak by ste vedeli. V maji bude mat syn 3 roky, konci mi RD. Do skolky pojde az od septembra. Pred materskou som pracovala u sukromnika, mam PP na dobu neurcitu. Problem je, ze vratit sa tam nemozem, lebo sme kupili byt 70km od miesta pracoviska. Aky postup by som mala zvolit, teda aky postup by bol najlepsi? Po ukonceni RD cerpat zvysnu dovolenku, dat vypoved, prihlasit sa na urade....alebo ako?
A neviete ako sa vlastne pocita ta dovolenka? Ja som od zaciatku tehotenstva bola PN (od oktobra 2015). Na MD som nastupila 8.5.2016, trvala presne do 31.12.2016 a od 1.1.2017 som na RD.
@bambula2605 Presne tak ako to tu piseme dookola a stále. Len staci citat. Dohoda o skonceni PP tak,, ze vycerpes 1-2dni dovolenky a zostatok preplatit=max.podpora.
Za r.2015 mas narok na celu dovolenku a za r.2016 tiež.
@evittam Dobrý večer, prosím môžte mi poradiť ako postupovať po skončení rodičovskej dovolenky ? Viem, že sa tu už veľa toho spomínalo. Len konkrétne na môj prípad by som prosila poradiť.Dieťa bude mať 3 roky dňa 27.6.2019. Pred nástupom na MD som mnohé roky pracovala na riadnu zmluvu. Na pôvodné prac.miesto z rod. a zdrav.dôvodov by bolo pre mňa dosť obťiažné nastúpiť. Ako postupovať v mojom prípade pre získanie max.podpory ? a tiež ako postupovať ak by zamestnávateľ nemal pre mňa prácu ? mám ešte 18 dní dovolenky. Ďakujem a pekný večer
27.6. koniec RD (štvrtok)
28.6. nástup do práce alebo dovolenka ? (piatok)
29.6. (sobota)
30.6. (nedeľa)
@tinulka193 Konkretne to tu piseme dookola. Stačí citat. Môžeš ukoncit PP dohodou bud 28.6. alebo 30.6.V oboch prípadoch cerpes dovolenku 28.6.

Ahoj ...mam ešte doplňujuce otazky,
ja by som mala nastupiť do zamestnania po RD 4.9.2017, ak by som však chcela dať výpoved skôr, ešte počas trvania RD, výpovedná doba 2 mesiace mi bude plynuť ešte počas RD...ale nemusim chodiť do práce....myslím si správne? a potom s tou podporou v nezamestnanosti by to bolo ako? môžem nastúpiť počas plynutia vypovednej lehoty u iného zamestnávateľa?