icon

Výpoveď počas OČR kvôli korone

zdewma
12. máj 2020

Dobrý deň chcem sa spýtať za manžela je na OČR s 4 ročnov dcérkou ale má problém volal už svojmu
zamestnávateľovi ,že do práce nenastúpi z dôvodu že robí rozvozcu jedál a musí chodiť priamo do chodov bytov a nosiť ľuďom jedlo k dveram a má strach že sa nakazi hlavne naše deti keďže sú strašné chorlave aj moju 80 ročnú babku ale on to nechce pochopiť ,že si hľadá novú prácu ale zamestnávateľ sa mu vyhráža že ak nenastúpi má prísť podpísať zmluvu od konca marca ale manžel chce normálne podať výpoveď od 11 maja tak sa chcem spýtať mal by nárok na OČR za apríl keď podpíše ako má na pláne ??volali sme do sociálnej poisťovne a žiadna odpoveď že nemajú čas

Strana
z2
maciatkolulu
12. máj 2020

A ešte veľa z vás si nechalo nosiť potteviny domov, kto vám ich nosil? Tiež mali ostať doma a báť sa, jaaaj, iní nemali deti, ani štátu mamu😎ach jaj

hettinka
12. máj 2020

@maciatkolulu mnohí zamestnavatelia poslali rodičov na OČR, aby ušetrili na mzdách po zatvorení prevádzok. A áno, sú ľudia, ktorí nemajú inú možnosť, deti nemôžu byt doma samé a škôlky tu nefungujú žiadne, ale mnohí to aj využívajú (ak nie zneužívajú). Vôbec nemala byt taká možnosť pre rodičov, ak je matka na materskej/rodičovskej s jedným dieťaťom, že otec je na karantennej OČR s druhym. Mladý zdravý chlap má byt v robote, nakazených je 450 ľudí, skôr máš šancu, že ta prejde ťava, ako sa nakaziť, pokial sa človek správa zodpovedne. Nakupovať, sedieť na terasách a po vonku behajú a do roboty sa nedá...

zdewma
autor
12. máj 2020

@maciatkolulu áno manžel skončil na OČR nedobrovoľne keďže reštaurácia zavreli po ďalšie ďalšiu prácu má už prisľubenú keďže predošlí zamestnávateľ ako som už vyššie písala má finančné problémy už dlhodobo naposledy nemal ani na výplaty a niektorim kolegom ešte nedplatil čo má ísť do prácu za ktorú mu možno ani nezaplatí a ešte môže ochorieť ja viem že mu už skončí OCR keď otvoria škôlky a škôlky s tím nemáme problem

maciatkolulu
12. máj 2020

@hettinka áno presne tak, myslím, že ocr bola pre rodiny, kde nemali inú možnosť, iba byť s dieťaťom, kvôli uzatvorení škôlok, škôl, ale, veeela ľudí to zneužil, stačí si to tu citat

zdewma
autor
12. máj 2020

@hettinka nedobrovoľne skončil na OČR prečo by nemohol ísť na OČR keď mal na to nárok niesme jediný čo ju poberajú máte pravdu ale to není jediní dôvod už som ho písala viac krát ja dom pýtala na niečo iné už má tú napadate ale čo už je to slovenské miesto odpovede len urážať a napádať ďakujem 😀

zdewma
autor
12. máj 2020

@maciatkolulu áno nosil ale len pred vchod rodinného domu alebo bytu nie priamo ku dverám

simca06022011
12. máj 2020

@zdewma k tej tvojej panike z COVIDu... vobec nie je na mieste... je uplne jedno ku komu to nosi, ludia v karantene a chori.. (ktorych mame päť a pol...) maju oznacene dvere, branu... mali sme tu chorych v dedine a oznackovali im celu branu, ani slepy to neprehliadne. Plus nakazit sa urcite nenakazi, tym ze poda niekomu jedlo. Pre tvoju kludnu dusu, mojo chlap kazdy tyzden 2x cestuje do HU a zijeme vsetci, podla tej paniky co sa tu siri (v hu do tohto tyzdna nik ani ruska nenosil). To ale nemeni nic na tom, ze na OCR moze byt ked chce az do konca. A kedze zamestanvatel s nim nema zaidnu starost pocas OCR (ZIADNU, jeho vyplata za cely cas je OEUR!!! ), preco sa s nim nedohodne na ukonceni PP dohodou k presnemu datumu a dovtedy nech je OCR?

maria.vinea
12. máj 2020

@zdewma presne toto som riesila aj ja a overovala si s Inspektoratom prace... Počas pandemickej Očr vas nemoze zamestnavatel prepustit. Ak podate vypoved vy, to uz je ine.

hippovka
12. máj 2020

@zdewma očr mu bude vyplácaná ďalej, aj keď už bude nezamestnaný po ukončení 2 mes. výpovednej lehoty.. môj prípad 😉

zdewma
autor
12. máj 2020

@maria.vinea
@hippovka ďakujem ste zlaté za odpovede lebo niektoré má tú idú ukamenovat pomali miesto aby poradili a prečítali aj iné dôvody ešte raz krásne dakujem 😀

monicka1501
12. máj 2020

@zdewma áno ma nárok na očr aj keď skončí prácoupracovný pomer

sarianna
2. jún 2020

@maria.vinea kam ste prosim volali, ked ste si to overovala ?

maria.vinea
2. jún 2020

@sarianna inšpektorát práce

Strana
z2