Výpoveď počas rodičovskej dovolenky
Ahojte. Prosím o radu niekoho kto sa vyzná.
Som na RD, vo firme z ktorej som išla na materskú mám 20 dní nepreplatenú dovolenku. Po rodičovskej dovolenke by som chcela využiť podporu a počas nej dať dieťa na pol dňa do škôlky. Chcem sa spýtať, výpoveď zo zamestnania sa dáva až na konci rodičovskej dovolenky alebo môžem aj teraz?
Ak by som dala teraz (počas rd), musím sa ísť evidovať na úrad práce?
A ďalšia otázka, kedy mi preplatia dovolenku? Zamestnávateľ tvrdí, že môžu preplatiť až po skončení RD
Ďakujem
Vypoved mozes podat aj pocas RD.
Evidencia - bud po vypovedi alebo po skonceni RD (je to na tebe). Podporu treba vycerpat do 2r od skoncenia PP.
Preplatenie dovolenky - po skonceni PP, nie RD
@veronikaszabova takže je to jedno či dám výpoveď teraz alebo na konci rd
Jediný rozdiel je v tom ak vieš, že zamestnávateľ bude chcieť dodržať výpovednu lehotu a nebude súhlasiť s dohodou k určitému datumu
Je to uplne jedno
Jediný rozdiel je v tom ak vieš, že zamestnávateľ bude chcieť dodržať výpovednu lehotu a nebude súhlasiť s dohodou k určitému datumu
@janagem neviem čo bude chcieť lebo sa firma predala, alebo sa predali nejaké podiely. Neviem čo sa tam deje
Pokial dáš výpoveď na konci RD, budeš chodit dva mesiace do prace, ak ti nedá dovolenku. Snáď si si toho vedomá toho, že prac.pomer nekončí dnom doručenia výpovede.
Pokial dáš výpoveď na konci RD, budeš chodit dva mesiace do prace, ak ti nedá dovolenku. Snáď si si toho vedomá toho, že prac.pomer nekončí dnom doručenia výpovede.
@tiika cize odporúčaš ju podať 2 mesiace pred koncom RD? Myslela som, ,ze rd je ako počas PN, že lehota začne plynúť až ukončením.
@tiika mám dať výpoveď 2 mesiace pred skončením rd?
Autorka. Kedy ti konci RD? Dva (a čosi) mesiace vopred (výpoveď začína plynúť prvým dňom nasledujúco mesiaci po podaní) pošleš výpoveď zo strany zamestnanca.
Autorka. Kedy ti konci RD? Dva (a čosi) mesiace vopred (výpoveď začína plynúť prvým dňom nasledujúco mesiaci po podaní) pošleš výpoveď zo strany zamestnanca.
@janagem vo februári
Píšem, aké máš možnosti a aké sú s tým spojené dôsledky. Neviem, kedy ti konci RD, neviem, či by si potom bola schopná hneď pracovať, ani to, ako by tvoj zamestnávateľ pristupil k dohode o skončení PP, schválení dovolenky. Od toho sa odvíja to, ako sa co možno najlepšie rozhodnut, co urobit.
Ahoj si predne moj pripad mne po rodicaku tiez ostava 20dovolenky … a poriesila som to nasledovne… vypoved som dala v maji zacne plynut od 1.6.do 31.7.-dvojmesacna vypovedna lehota a ostane mi tam 15dni dovolenky ktore minpreplatia a idem na podporu od 1.8…… ale ak zsmesznavatel nerobi problemy tak mozes ukoncit pomer dohodou aj bez plynutia vypovednej lehoty a to poslednym nasledujucim dnom dovolenky cize ja mam dovolenku do12.8. A dohodou skonci pomer 13.8.
A keby som počas podpory otehotnela, vzniká mi nárok na materskú a následne na rodičovský?
Je tam 7dnova ochranna lehota ale dalsie mesiace to neviem

Vypoved mozes podat aj pocas RD.
Evidencia - bud po vypovedi alebo po skonceni RD (je to na tebe). Podporu treba vycerpat do 2r od skoncenia PP.
Preplatenie dovolenky - po skonceni PP, nie RD