Výpoveď počas tehotenstva zo strany zamestnanca
Ahojte, dala som vypoved s mesacnou vypovednou lehotou, pp skonci 31.12.2019.
Zamestnavatelovi som poslala doporucene vypoved, poslala som dva papiere, na jeden som napisala, aby mi podpisany vratil. Uz je to druhy tyzden a ziadna odpoved...plati vypoved, aj ked nemam ja v ruke ziaden papier? Len doporucenku, ze som poslala list?
A este raz sa chcem uistit...ak pojdem na urad prace v januari, potom si chcem platit sama dobrovolne nemocenske, musim platit aj do socialnej a inde, ci len to dnp? A treba sa vyradit z uradu prace? Potom planujem ist na pn do porodu. Dakujem.
@mariska1989 Preto si budem platit dnp aby som mala aspon tolko co rodicovsky 😉
@zalka A to napriek aj tomu že dá výpoveď a potom ide na úrad práce a potom si chce sama platiť???
@tosomja A oplatí sa to platiť ??? Lebo viem že kamarátka platila nejakých 600eur aby mohla mať peknú materskú. Neviem prečo ale pre mňa aby to boli vyhodené peniaze aby som mohla mať sumu ako je napr rodičovský pričom ju môže mať rodičovský normálne aj keby som bola na úrade práce ako neber ma teraz že ti dávam nejakú radu toto je moja myšlienka že ako by som to možno urobila ja.
@mariska1989 zadávateľka platiť nejde, zaplatí pár dní pár eur a ide na PN a potom na MD .. vie že dostane minimálnu MD z minimálneho VZ ... nie maximálnu ... a vždy je to o počtoch a o tom ako kto to má ... zadávateľke to čo si vymyslela sa oplatí.
@mariska1989 ved ja nejdem platit najvyssie odvody. Len par dni z vz, to je nejakych 5-6 e na den. Poplatim tyzden a pojdem na pn. A to mi "upravi" matersku na 370e. Inac by som dostala z platu, to ani neviem kolko je, ale kedze som mala hrubu 240e tak uz je tam 100e rozdiel 😉
@zalka Tak to je paráda keď sa to dá len pár dní platiť potom človek sa dá na PN a môžem mať nejakú materskú toto keby vedelo viac žien tak to určite využil.. lebo ja viem že to kamarátka platila ale fakt 600 eur tak ona na to mala tak si to proste platila a viem že ako porodila dva mesiace pod týmto nejak zrušil lebo veľa žien to využívalo alebo aspoň to tak ona hovorila lebo v živote som sa o to nezaujímala... Ale už viem info nejaké môžem potom podať ďalej😊 už som o niečo múdrejšia
@tosomja tak ako z250e proste by neypočítali teda nič ale súper takéto niečo aby tie ženy mohli mať materské
@tosomja Tak príjemné tehulkovanie ,úspešne do konca a s peknou materskou aspoň akou takou😊
@mariska1989 ale to preto môže ísť po pár dnoch na PN lebo má podmienku 270 dní splnenú bacha na to
@mariska1989 dakujem 😊
@jankalukasova Aj keby neodvadzal nie je to problém zamestnanca ale zamestnavatela.
@mariska1989 Ešteže len "pokial vieš ty". To tvoje pokial inak nesiaha moc daleko vo vedomostiach v tejto oblasti.😉 Cize odporucam sa zamerat na rady v oblasti ktorej rozumieš a nie tu zavadzat.
@zalka To su tie "pokial viem"...😂😉
@mariska1989 Prosim ta, naozaj sa drz svojej profesie. Vo ma UP spoločné s MD?!
@mariska1989 Z 250Eur by jej vypočítali 75% a od porodu by dostala doplatok do vysky RP cize v jej prípade 370Eur. Od 1.1.2020.
Ale uz rady dostala.😉
@evittam ale to aj moja mama mi vcera volala zhrozena, ze vcera sa babila s nejakou zenou, ...preco som dala vypoved a nesla na pn by som dostala o 100e viac ako teraz dostanem 😃 noo, jedna baba povedala, druha dolozila a tretia nepochopila 🙏 preto sa pytam tu a viem a viem ze @evittam a @zalka sa rozumeju 😉
Dakujem. Takze 5,75 zaokruhlene.

@tosomja ale materská sa platí podľa toho koľko si zarobila. Kamarátka mala materskú ale čo z toho keď tam mala takú istú sumu ako rodičovský príspevok len kvôli tomu koľko zarobila. Ale určite by som sa radšej informovala na úrade či je ešte táto možnosť že si budeš platiť sama by si mohla mať nejakú materskú. Ale na UP myslím že budeš potrebovať papier o ukončení to znamená podpísaný od zamestnávateľa tak si počkaj do určitého dátumu či ti to pošlú a potom to skús riešiť až sa môžeš ísť potom evidovať na UP