Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti
Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?
Ahojte, potrebujem poradiť...za máj dostanem poslednú podporu v nezamestnanosti z úradu práce. Od júna mi už nepatrí ani koruna?...nedá sa niečo vybaviť? Nejaké sociálne dávky, veď z čoho budem žiť?...Nechcem byť zlá, ale "menšina" má furt nejaké peniaze a nikdy nepracovala...Načo mám nárok?
@zalka no fasa...toto isté mi povedali na úrade práce...to nikoho nezaujíma, že je ťažké si nájsť prácu a z niečoho žiť treba...neberú do úvahy ani hypotéku a nič okolo toho...že aj tomu decku treba niečo kúpiť...minimálna dávka je koľko, vieš mi povedať?...Viem, že to nikoho nezaujíma, ale po zaplatení všetkého, aby sme neprišli o strechu nad hlavou nám zostáva 50 eur... 😀 zatiaľ sme vyžili...ale ťažko, ťažko..
@tosomja 61,70 eur je dávka v hmotnej núdzi pre jednotlivca, tá je o prežití nie o žití ... a úradníci konajú v medziach zákona, je striktne stanovené kto nárok má a kto nemá. Vy nemáte lebo mng. zarába, keby nezarábal nič tak by ste dostali všeho všudy dákych 250 eur ( číslo ber orientačne, nechce sa mi hladať presné číslo)
@zalka áno, ja viem a chápem...len som sa trošku "vykecala" 🙂 nikoho za nič neobviňujem, viem, že je to len o prežití, o to je to smutnejšie...
Najhoršie na tom je, že niekto pracovať chce, len bohužiaľ sa narodil do mesta, kde je veeľka nezamestnanosť, niekto má na ružiach ustlané a aj tak si to neváži a ešte okradá a využíva.
@zalka ahoj,prosim Ta o radu. Od augusta 2008 som bola zamestnana na trvaly prac. pomer. V roku 2010 som sla na MD, v roku 2013 mi koncila RD, potom som pol roka brala podporu. Po skonceni podpory -polroku som nastupila na zastupovanie.Teraz v juni asi dostanem vypoved z dovodu, ze sa vrati pani, ktoru zastupujem z PN. Do konca rodicovskej som bola stale v trvalom pracovnom pomere... Budem mat narok znovu narok na podporu? Velka vdaka
@zalka Ahoj zalka.chcrla by som ťa ešte poprosiť O radu. 11.5.2014 mi skončila RD. 12.5.2014 som bola V práci A od 13.5. Som S malou na ocr. Na ocr budem do 21.5. Chcela by som vedieť či je výhodnejšie potom do konca mesiaca ísť na PN alebo čerpať dovolenku.ci mi to nejak ovplyvní podporu. Ďakujem
Ahojte babule. Poradite mi? Od roku 1998 som stale zamestnana v tej istej firme. Pred cca 3 rokmi som nastupila na matersku, nasledne bola rodicovska... Mala oslavi 3 rocky 9. juna 2014 - cize ochvilu! 🙂
Zamestnavatel pre mna miesto nema (co chapem - viem v akej je situacii), takze sme sa dohodli na vypovedi dohodou k 9. junu 2014. Predpokladam, ze od 10.6.2014 by som mohla byt evidovana na UP. Prosim o info ci mam narok na podporu a z coho sa bude vypocitavat. Dakujem krasne.
@janicka máš nárok na podporu a bude rátaná ako 50% z hrubej mzdy pred materskou.
Ak 10.6. odpracuješ, alebo budeš mať dovolenku, a tvoj PP skončí 10.6. a tvoja hrubá mzda za 10.6. (mzda+ preplatená dovolenka + poprípade nejaká odmena) bude 53 eur v hrubom .. tak dostaneš max. podporu 800e
@zalka ja mam kamaratku s podobny pripadom ...rodicovska jej konci 23.5.2014 maly bude mat tei roky..ak 24.5. To je sobota takze nic ale ak 26.5. Bude mat dovolenku a jej preplatia zvysnu dovolenku tak bude mat narok na tych 800 eur? Plat pred nastupom na matersku mala tusim 800 eur v hrubom
@mentolka12 nie .. ona potrebuje čerpať 2 dni dovolenky tj. 26a27.5. a ukončiť PP 27.5. a plat za tie dni cca 212e v hrubom len tak bude mať max. podporu.
@zalka nevyznam sa v tom preco 2 dni a janicka iba jeden den? Tak plat bude mat vlastne preplatenu dovolenku bude mat podla mna..dakujem za pomoc
@mentolka12 lebo janicke končí RD v týždni ...
ak končí RD v nedeľu až štvrtok tak stačí 1 den dovolenky
ak končí RD v piatok alebo sobotu je potreba 2 dni dovolenky
ak by tvoja kamoška čerpala 1 den dovolenky ... tak by dostala podporu cca 600e .. ( sobota, nedela, pondelok ... obmedzená výška platby odvodov do SP 124 eur cca ... 124 deleno3 dni = cca41e DVZ tj. podpora 20,50e na den )
pri 2 dnoch ... ak jej plat bude tak ako som napísala 212 e ... ( sobota, nedela, pondelok , utorok ... každý tento den potrebuje 53e x 4 = 212e ) .. bude podpora 800e
cize narok na podporu v nezamestnanosti mi vznikne?

@zalka takze ak som to spravne pochopila, tak ked pojdem 1.6. na UP a 5.6. sa odhlasim a nastupim do prace na dohodu a ta bude trvat do juna 2015, tak potom mozem opat ist na UP a budem dostavat podporu ako v tom juni 2014?