Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti
Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?
Caute baby,viete mi niekto poradit? Som na RD konci mi teraz 2,9 ma mala 3roky. Chcem dat vypoved v praci nakolko sa tam nemozem vratit kvoli tomu ze je to od nas kam sme sa prestahovali 50km. Co mam robit a ako? Niektore tu pisete ze treba poziadat o dovolenku a potom dat vypoved tak neviem ako postupovat..Ak by ste mala niektora s tym skusenosti prosim poradte mi,dakujem za ochotu velmi pekne. Potrebujem niekoho kto v takejto situacii bol a riesil. dakujem pekne
@zalka ahoj, tak ja som všetko urobila tak,aby mi vysla max podpora (dva dni zamestnana, preplatena dovolenka) a dnes mi volala byvala zamestnavatelka, ze jej ide na kontrolu socialka, vraj skrz mna, ze som ZNEUZILA SOCIALNY SYSTEM!!! Uz si o tom pocula??? Som normalne rozttasena, ze mi daju nejaku pokutu 😲
žienky ako zistím koľko dní mám dovolenky? Od októbra 2011 do februára 2012 som bola PN, potom cca do októbra 2012 na MD. Nech viem koľko mám žiadať od zamestnávateľa preplatiť..
@zalka stačí mi orientačne presne to vypočíta ekonómka.. a k max podpore mi bude stačiť toto preplatenie dovolenky bez odstupného s tým, že výpoveď by som dala ja alebo mi treba aj nejaký max vymeriavací základ na ten jeden deň dovolenky? Neviem o čo presne mám zamestnávateľa žiadať.. Ďakujem Ti moc..
@lola333 čerpanie 1-2 dni dovolenky, zvyšok preplatiť a bude max. podpora ..
funguje to takto príklad :
si vezmi máš 12 dní dovolenky, za 1 den dostaneš 10 eur ..
1) čerpeš 1 den dovolenky a skončí ti PP , zvyšok ti preplatia ... čiže 1x10+11x10 = 120 eur tolko výjde výplata za 1 deň , na max. podporu potrebuješ cca 55 eur výplatu za 1 den v hrubom ... takto podmienku splníš a podpora bude max.
2) čerpeš 3 dni dovolenku a zvyšok preplatia ... čiže 3x10+9x10=´120 eur ale za tri dni , čiže výplata za 1 den je 40 eur .. a to je menej ako potrebuješ na max. podporu .. čiže dostaneš podporu nižšiu
ak ti zamestnávateľ preplatí dovolenku a ty neodpracuješ ten 1 den tak žiadne odvody do SP sa neplatia, a ked sa nič neplatí tak to nijako neovplyvní výšku podpory ...
ale ak sa odpracuje 1 den , tak sa z toho platia odvody a potom z toho sa aj vypočíta výška podpory v nezamestnanosti ...
@zalka chcela by som sa spytat ohladom tej podpory v nez. - kedy je nan narok? teda z istych dovodov musim byt po skonceni RD dobrovolne nezamestnana zhruba 2,5r (mozem vysvetlit v IP) mozno dlhsie, teor potom by som sla na UP ..... budem mat po tych cca 2,5r narok na podporu? ma u mna vyznam si cerpat 1 den dovolenky a zvysok si dat preplatit alebo by bolo vyhodnejsie si ju vycerpat celu a tak dat vypoved (aspon by boli peniaze aspon na 1 mes platenia do SP)?
@evita68 nie, nemozem ist na UP....jednoducho sa tam nemozem chodit hlasit...
takze nema vyznam si brat jeden den dovolenky, radsej si ju vycerpat celu....?
aky typ ppoistenca v soc. poistovni by to bolo v tomto pripade? http://www.socpoist.sk/kalkulacky-na-vypocet-po...
@zalka ahoj,prosim ta o radu.Kamaratka bola od roku 2007 do 2013 na materskej a hned po materskej nastupila do prace,v kt.bola az do 15.1.2015.Ma narok na podporu ked ma odpracovany len 1,5 roka,ale pred tym bola 6 rokov na materskej,alebo sa ta materska nerata a teda narok na podporu nema? Dakujem.
@simonka1304 kamarátka má nárok na podporu ...

@nela01 to odstupné ti povedali, že ti dajú? lebo nárok máš až po dvoch rokoch.. Do vymeriavacieho základu pre podporu sa nemocenské neráta..