Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti
Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?
@zalka Ahoj Zalka. my sme spolu nedavno pisali. Som vedena na UP/3mesiace/,davala som si DNP,nakolko som bola v zaciatku tehu. Po par dnoch som isla na PN. Dnes mi volali zo Soc.pois.,ze davku v nezamestnanosti mi pozastavili,nakolko nemozem poberat oboje. Trochu ma to zaskocilo. Ze ked poslem papier o ukonceni PN,znova mi spustia davky. To len take info. 🙂
@zalka Potrebovala by som poradit. Mam ukonceny pracovny pomer k 30.4.2016, z dovodu doby urcitej. Momentalne by som mala ist nablasit sa na UP. Som vsak dost chora - angina. Mam otazku, ma pre mna nejaky vyznam dat sa na PN, trebars uz od 29.4. ? Alebo to nema vyznam a ist sa hlasit, ked sa mi ulavy, lehota je do 7 dni myslim. Dakujem velmi pekne. Este info, pracovny pomer trval presne 2 roky, takze narok na podporu by som mala mat.
Ahoj, potrebovala by som poradiť. V auguste mi končí materská dovolenka. Syn sa narodil 6.8.2013 A v ten to deň by som mala nastúpiť do práce? Ale vychádza to na víkend. Ale do práce sa nechcem už vrátiť chcem si dať výpoveď a dohodnut sa so zamestnávateľom na 1 dni dovolenky kvôli lepšej podpore. neviem k akému dátumu ju mám podať. Ďakujem za radu
@zalka Ahoj, potrebovala by som poradiť. V auguste mi končí materská dovolenka. Syn sa narodil 6.8.2013 A v ten to deň by som mala nastúpiť do práce? Ale vychádza to na víkend. Ale do práce sa nechcem už vrátiť chcem si dať výpoveď a dohodnut sa so zamestnávateľom na 1 dni dovolenky kvôli lepšej podpore. neviem k akému dátumu ju mám podať. Ďakujem za radu

@hoki88 by simusela živnosť pozastaviť na čas evidencie na UP aby si mohla vyčerpať podporu, ako podnikateľ nemôžeš byť evidovaná na UP