icon

Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti

cloviecka
1. jún 2013

Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?

daniella20
8. feb 2017

Ahojte babenky, mam otazku, lebo uz sa trosku v tom vsetkom stracam.
od 8/2012 do 8/2014 som bola doma na MD a RD, pred tym som pracovala od 2006. 1.9.2014 som nastupila do tej istej prace, a chcem dat teraz v marci vypoved.
Mam narok na podporu v nezamestnanosti? a na aku vysku? Lebo som niekde citala, ze sa do podpory nezaratava poberanie rodicovskeho prispevku, PN a OCR, je o to pravda? A co to vlastne pre mna znamena?
Lebo pocas tohto obdobia co pracujem som vlastne este rok poberala rodicovsky prispevok, a bola aj na PN a OCR. Dakujem za pomoc

amaca
8. feb 2017

Ahojte, prosim vas o radu. Konci mi RD, moja pozicia bola zrusena, ponukaju mi horsiu pracu. V pondelok mi personalistka oznamila, ze mi daju vypoved z org.dovodov s odstupnym. Dnes mi zavolala, ze ma nespravne informovala, medzitym som ponukane miesto odmietla aj kvoli pracovnej dobe. Co teraz? Pls rady.

pamag1805
8. feb 2017

@zalka to je jedno,aj ked nastupim po rd na mesiac,tak mi bude podpora ratana z toho príjmu po rd??

zalka
8. feb 2017

@pamag1805 áno za predpokladu že si nerobila počas RD, ak si robila tak sa bude rátať z príjmu za posledné dva roky

pamag1805
9. feb 2017

@zalka nepatri to sem...dieya ma 1.4.tri roky. V maji mi este pride rodicovsky prisoevok ten 203 euro?? Ci uz len rodinny pridavok 23 euro

zalka
9. feb 2017

@pamag1805 v máji ti ešte príde RP za apríl

vertyeux
10. feb 2017

@zalka to chodi tusim v plnej vyske, ze? materska sa rozratava alikvotne, ale rodicovsky chodi akoby za cely mesiac, ze?

zalka
10. feb 2017

@vertyeux áno RP chodí za celý mesiac

mizulienka
14. feb 2017

ahojte dievcata, vedeli by ste mi poradit...manzel si chce na mna uplatnit danovy bonus, co vsetko na to potrebuje?
za rok 2016 som do 30.3. poberala rodicovsky prispevok, od 1.4. do 15.10. som bola nezamestnana a poberala som podporu a od 16.10. som znova poberatelkou rodicovskeho prispevku.
Potrebujem potvrdenie zo socialky o celkovej vyske vybrateho rodicovskeho prispevku, z uradu prace soc.veci a rodiny o vyske podpory ktoru som za ten cas vybrala?
dakujem velmi pekne za odpoved.

zalka
14. feb 2017

@mizulienka potvrdenie od kedy do kedy si bola poberateľ RP na výške nezáleží,
od kedy do kedy si bola na UP ako nezamestnaná, a výšku podpory v nezamestnanosti ... ak bolo vyplatených viac ako 3803,33e tak nemôže si mng. na teba uplatniť nič.

mizulienka
14. feb 2017

@zalka dakujem za radu 😉

janova1
14. feb 2017

Zdravím, chcem poprosiť o radu.
Som na RD, po ukonceni chcem dat v praci vypoved a poziadat o podporu.
Pocas RD chcem ale este niekolko hodin do tyzdna pracovat na dohodu pre ineho zamestnavatela. Ovplyvni mi to vysku podpory? Z coho sa bude vypocitavat podpora, ak budem mat v poslednych dvoch rokoch odpracovane nejakehodiny na dohodu?
Dakujem.

evittam
14. feb 2017

@janova1 Ak to bude dohoda na pravidelny prijem kde sa plati poistenie v nezamestnanosti tak si pokazis podporu. Trvaj na tom aby to bola dohoda na nepravidelny prijem.😉

janova1
14. feb 2017

@evittam Ďakujem 🙂. A musím svojho zamestnávateľa s ktorým mám TPP (aj keď som momentálne na RD) informovať, že budem pracovať na dohodu pre iného zametnávateľa, alebo nie?

evittam
14. feb 2017

@janova1 Nie,nemusis. On s tym nema nic spolocne.

evittam
14. feb 2017

@janova1 A pozor,ak chces mat narok na max.podporu tak v zamestnani sa treba dohodnut na skonceni PP dohodou k urcitemu datumu-konkretne vycepat den dovolenky a ostatnu nech ti preplatia.

janova1
14. feb 2017

@evittam Ďakujem

pamag1805
15. feb 2017

@zalka, podalasom výpoved, tak po rodičovskej chcem ísť hned na podporu, prosím ťa, do poisťovne budem musieť zaslať nejake papiere ohľadom mojho predpokladaneho príjmu aby mi vypočítali výšku podpory alebo nič take sa nepriklada??

zalka
15. feb 2017

@pamag1805 nie to sa neprikladá už ...

pamag1805
15. feb 2017

@zalka tak mi to bude ratane z toho príjmu co som mala pred materskou?? to je 50 % z hrubeho platu?

zalka
15. feb 2017

@pamag1805 dala si výpoved s výpovednou lehotou? alebo čo si vlastne dala ako si dala, z toho ako si napísala sa nedá adekvátne povedať akú budeš mať podporu.

pamag1805
15. feb 2017

skončenie pracovneho pomeru dohodou

pamag1805
15. feb 2017

@zalka skončenie prac.pomeru dohodou k 2.4.2017...este som to nepodala...poslala som to len mzdarke nech sa na to poozrie

amima
15. feb 2017

@evittam prosim ta, vidim, ze sa vyznas, 18.3. 2017 bude mat moj syn tri roky, ale do prace nenastupujem, kedze pre mna nemaju miesto a chcem odstupne. V sept. 2016 som uz zacala pracovat popri RD pre ineho zamestnavatela, kde zostavam zatial do konca juna 2017. Prvy zamestnavatel mal velky problem s tym, ze mi ma vyplatit odstupne, no nakoniec teda prislubil a personalistka mi povedala, ze mam poslat len oznamenie o skonceni RD. Kedze sa s nim nechcem uz natahovat, ani ohladom dovolenky (mam 48 dni), suhlasila som, ze do konca marca budem akoze cerpat dovolenku a zvysok mi preplatia. Staci napisat naozaj len to oznamenie o skonceni RD? A k akemu datumu? 18.3., ci 19.3.? Vdaka

majusqa77
15. feb 2017

@amima rd ti konci 18.3. a 19.3.by si mala nastupit, resp.cerpat dovo. ale byt na tvojom mieste, tak si dam podpisat klasicky dovolenkovy listok a plus trvam na vypovedi z ich strany...

pamag1805
15. feb 2017

@zalka, da sa nejako s tým vyšpekulovať aby som mala podporu co najvyssiu??🙏😉😀

pamag1805
15. feb 2017

@zalka takutpo odpoved som dostala....

Text je v poriadku, len poznámka. Rodičovskú dovolenku máte do 1.4.2017. Dňa 2.4.2017 by ste už mali nastúpiť do práce alebo si na tento deň vypísať dovolenkový lístok. Ak ste to mysleli tak, že 2.4.2017 už nebudete naším zamestnancom, dajte dátum rozviazania PP k 1.4.2017, čo jej aj posledným dňom Vašej rodičovskej dovolenky.

zalka
15. feb 2017

@pamag1805 aha ... no tak jej odpíš, že si to myslela tak že 2.4. budeš čerpať dovolenku či ty si pracovala počas RD na dohodu a preto končíš PP počas RD? ak áno, tak potom daj skončenie PP 1.4. dohodou.

pamag1805
15. feb 2017

@zalka nepracovala som...takže normalne čerpat dovolenku.... 1 deň

amima
15. feb 2017

@majusqa77 dik. takze v tej ziadosti uviest do zahlavia svoje meno, adresu a vo veci to sformulovat len tak nejako kratko, ze RD mi konci 18.3. a 19.3. 2017 nastupujem do prace a zaroven tymto ziadam o cerpanie dovolenky do 31.3. 2017 a uviest ten dov. listok aj v prilohe...? Vypoved nech riesia oni?