Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti
Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?
baby prosim poradte, mne konci RD 20.2., dohodli sme sa na rozviazani prac.pomeru k 28.2. Budem cerpat dovolenku a zvysok mi preplatia, je to tak ok kvoli max.podpore? Nema to nejaky hacik?
dakujem za odpoved zalka
@zalka prosim ta este, co mam napisat do vypovedi? 2.4. Prpada na nedelu...1.4 (sobota) ma mala 3 roky a ja chcem teda dst vypoved,cerpat 1 den dovolenku, ostatnu nech mi preplatia..tak mam nspisat,ze ukoncenie prac.pomeru 4.4.?? Prepac,ze ta stsle otravujem,no som z toho jelen a chcem mat dobru podporu...a este prodim ta co znamena max. Podpora? To je kolko...
@janova1 ak pred viac ako dvoma rokmi je to dobré .. a prečo dva dni, lebo som tak bola naučená ale bol iný maximálny denný VZ pre SP ... teraz je 206,03 e .. a ak by si čerpala 1 den dovolenky a tvoja RD končí v piatok ..
tak denný max. VZ by sa vyrátal ako 206 /3 = 68,677e ... takže áno stačí ti jeden den dovolenky, a to len vdaka tomu, že sa dvihli maximálne VZ pre SP .
Ahojte, vie mi prosim niekto poradit, ak: mam po skonceni RD narok na podporu, hned po skonceni RD sa zamestnam. Budem mat napr.po pol roku na podporu narok, ak by to u noveho zamestnavatela nevyslo?
@evittam Dobry den, prosim Vas este o radu ohladom dohody pocas rodicovskej dovolenky a jej vplyvu na vysku podpory.
Dnes som s potencialnym zamestnavatelom preberala dohodu o vykonani prace, jednalo by sa o nepravidelny prijem (obcasne zastupovanie podla potreby). Prijem by bol zdaneny, odvadzali by aj odvody do socialnej a zdravotnej poistovne. Zamestnavatel mi ale nevedel povedat, ci sa v tomto pripade plati poistenie v nezamestnanosti.
Preto sa Vas chcem opytat na nazor - ci mi takato dohoda moze ovplyvnit vysku podpory (ked dam po skonceni RD vypoved v TPP).
Dakujem.
@zalka prosim ta o radu. netyka sa to uz vypovedi.. teda takto.... zajtra mam ist podpisat vypoved co mi dava zamestnavatel. som zamestnanan od r.2011, v roku 2014 som nastupila na matersku, teraz po materskej sme sa dohodli na skonceni PP dohodou. lenze teraz som zistila ze som tehotna. ked to podpisem, tak som v ochrannej letohe 8 mesiacov. ta lehota sa pocita do nastupu na mD? mam narok na MD,?

@zalka, poprosim ta o radu co mam urobit,aby som dovrsila vacsiu podporu, mam 30 dni dovolenky..alebo ak sa to uz ovplyvnit neda,tak ako mam postupovat ohladom tej ziadosti o skonceni prac.pomeru..ako ma zniet...dakujem