icon

Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti

cloviecka
1. jún 2013

Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?

pamag1805
15. feb 2017

@zalka, poprosim ta o radu co mam urobit,aby som dovrsila vacsiu podporu, mam 30 dni dovolenky..alebo ak sa to uz ovplyvnit neda,tak ako mam postupovat ohladom tej ziadosti o skonceni prac.pomeru..ako ma zniet...dakujem

zalka
15. feb 2017

@pamag1805 ved si to už urobila ... mala si pýtať dovolenkový lístok od mzdárky že si ho vypíšeš ...

pamag1805
16. feb 2017

@zalka a tym sa mi zvysi aj suma podpory tym padom??

evittam
16. feb 2017

@amima No, ale v tom prípade budeš mať ešte aj výpovednú lehotu. Máš toľko dovolenky? Či ako to chceš potom riešiť, keď vyčerpeš dovolenku a ešte stále ti bude trvať ten PP-výpovedná lehota? Síce máš 48 dní - tam by ti to mohlo vyjsť....

zalka
16. feb 2017

@pamag1805 áno treba čerpať 1-2 dni dovolenku a zvyšok preplatiť len tak je šanca na max. podporu ( alebo pracovať po RD a dovolenku si dať preplatiť )
ak skončí PP v posledný den RD tak potom sa dovolenka len prepláca tj. podpora je rátaná z platu pred MD

pamag1805
16. feb 2017

@zalka super velmi pekne ti dakujem, nech sa ti dari..

amima
16. feb 2017

@evittam takze to mam chapat tak, ze vypoved pojde zo strany zamestnavatela, aj s odstupnym a dovolenku mi nepreplatia, ale ju budem tie dva mesiace cerpat, ci ako? Stracam sa v tom

amaca
16. feb 2017

baby prosim poradte, mne konci RD 20.2., dohodli sme sa na rozviazani prac.pomeru k 28.2. Budem cerpat dovolenku a zvysok mi preplatia, je to tak ok kvoli max.podpore? Nema to nejaky hacik?

zalka
16. feb 2017

@amaca ak dovolenka + preplatená dovolenka budú v hrubom cca 480e tak budeš mať max. podporu.

amaca
16. feb 2017

dakujem za odpoved zalka

evittam
16. feb 2017

@amima No ak ju budeš čerpať tak ti ju nemôžu preplatiť - to je jasné. Preplatenie = nečerpanie. Ale ak to myslíš tak, či budeš mať nejaký plat - tak samozrejme - keď čerpeš dovolenku tak máš ju zaplatenú.....

pamag1805
16. feb 2017

@zalka prosim ta este, co mam napisat do vypovedi? 2.4. Prpada na nedelu...1.4 (sobota) ma mala 3 roky a ja chcem teda dst vypoved,cerpat 1 den dovolenku, ostatnu nech mi preplatia..tak mam nspisat,ze ukoncenie prac.pomeru 4.4.?? Prepac,ze ta stsle otravujem,no som z toho jelen a chcem mat dobru podporu...a este prodim ta co znamena max. Podpora? To je kolko...

evittam
16. feb 2017

@pamag1805 Nemozes dat vypoved-tam je vypovedna lehota. Ak to chces spravit ako pises musis ukoncit pracovny pomer "dohodou o skonceni PP" a zamestnavatel s nou musi suhlasit.

pamag1805
16. feb 2017

@evittam to mam napisane, len neviem aky datum mam do ziadosti napisat ..........a aka je prosim ta max.pidpira? To akoze ked mi to odsuhlasia,tak budem mat narok na max.podporu kedze mi ostalo 30 dni dovolenky?1 den vycerpam a ostatne preplatia...

pamag1805
16. feb 2017

@evittam mzdarka mi napisala prave mail,ze ked je 2.4. Nedela tak nemusim vypisovat dovolenkovy listok..1.4.ma mala 3 roky...tak co mam teda napisat,aky datum?? Nue az 4.4.???? Ako,e 3.4. By som cerpala dovolenku a od 4.4. Vypoved...jelen som z toho

janova1
16. feb 2017

@evittam tiez chcem este poprosit o jednu radu - mam to podobne ako pamag - maly bude mat 3 roky v piatok 22. 9, dovolenku nasledujuci den cerpat nemozem, kedze je vikend. K akemu datumu mam teda napisat vypoved a kedy cerpat dovolenku? Dakujem za radu.

zalka
16. feb 2017

@pamag1805 daj návrh na skončenie PP dohodou k 3.4
a 3.4. čerpaj dovolenku
ak bude plat v hrubom 120e tak bude max. podpora

zalka
16. feb 2017

@janova1 25.-26.9. dovolenka
26.9. skončenie PP
hrubá mzda 240e a bude max podpora ak si nerobila počas RD

janova1
16. feb 2017

@zalka Dakujem. A preco cerpat 2 dni dovolenky? Je to v tomto pripade lepsie ako cerpat dovolenku iba jeden den? Ak som pocas RD mala jednu jednorazovu dohodu a bolo to viac nez pred 2 rokmi, je to ok?

zalka
16. feb 2017

@janova1 ak pred viac ako dvoma rokmi je to dobré .. a prečo dva dni, lebo som tak bola naučená ale bol iný maximálny denný VZ pre SP ... teraz je 206,03 e .. a ak by si čerpala 1 den dovolenky a tvoja RD končí v piatok ..
tak denný max. VZ by sa vyrátal ako 206 /3 = 68,677e ... takže áno stačí ti jeden den dovolenky, a to len vdaka tomu, že sa dvihli maximálne VZ pre SP .

janova1
16. feb 2017

@zalka Dakujem. A tie dva dni vikendu budem akoze zamestnana a odvody bude riesit zamestnavatel? Nemoze sa stat, ze to odmietne?

zalka
16. feb 2017

@janova1 môže sa stať že to odmietne ... preto sa to volá dohoda, treba sa dohodnúť
on nemusí skákať ako si ty vymyslíš ... stále je to dohoda súhlas oboch strán ..

evittam
16. feb 2017

@janova1
@pamag1805 Uz vam odpovedala @zalka.😉

amima
16. feb 2017

@evittam ano, to chapem 🙂, teraz citam po sebe, ako som to sformulovala. Len ta vypovedna lehota je vtedy, ked ide vypoved zo strany zamestnavatela, ci ako? Lebo ja vypoved nejdem davat, len pisat oznamenie o skonceni RD... vdaka

evittam
16. feb 2017

@amima Vypovedna lehota je pri kazdej vypovedi-ci uz zo strany zamestnavatela alebo zamestnanca.

amaca
18. feb 2017

Ahojte, vie mi prosim niekto poradit, ak: mam po skonceni RD narok na podporu, hned po skonceni RD sa zamestnam. Budem mat napr.po pol roku na podporu narok, ak by to u noveho zamestnavatela nevyslo?

janova1
22. feb 2017

@evittam Dobry den, prosim Vas este o radu ohladom dohody pocas rodicovskej dovolenky a jej vplyvu na vysku podpory.
Dnes som s potencialnym zamestnavatelom preberala dohodu o vykonani prace, jednalo by sa o nepravidelny prijem (obcasne zastupovanie podla potreby). Prijem by bol zdaneny, odvadzali by aj odvody do socialnej a zdravotnej poistovne. Zamestnavatel mi ale nevedel povedat, ci sa v tomto pripade plati poistenie v nezamestnanosti.
Preto sa Vas chcem opytat na nazor - ci mi takato dohoda moze ovplyvnit vysku podpory (ked dam po skonceni RD vypoved v TPP).
Dakujem.

evittam
22. feb 2017

@janova1 Ak to bude dohoda na nepravidelny prijem tak tam sa neodvádzajú odvody na nemocenské poistenie a poistenie v nezamestnanosti. Cize takato dohoda ti neovplyvni vysku podpory.

janova1
22. feb 2017

@evittam Dakujem, pekny vecer prajem 🙂

lenuskaa33
26. feb 2017

@zalka prosim ta o radu. netyka sa to uz vypovedi.. teda takto.... zajtra mam ist podpisat vypoved co mi dava zamestnavatel. som zamestnanan od r.2011, v roku 2014 som nastupila na matersku, teraz po materskej sme sa dohodli na skonceni PP dohodou. lenze teraz som zistila ze som tehotna. ked to podpisem, tak som v ochrannej letohe 8 mesiacov. ta lehota sa pocita do nastupu na mD? mam narok na MD,?