Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti
Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?
@zalka cerpam dva dni dovolenku len sa nemam kam vratit.kevyze sa este zamestnsm ako je to s nemocenskym poistenim,splnam to na matersku?
@lenuskaa33 nárok na MD mať budeš, no a nedá sa dovolenkovať a potom ísť na PN ? ved zase tri roky budeš mimo .. s druhým dieťaťom ...
Ahojte, prosím Vás poradte mi
1.5. má dcera 3 roky a ja by som mala nastúpiť do zamestnania. Od septembra pojde do školky ale dovtedy ju nemám kam dať. Nakolko sa predpokladá že v novembri naša pobočka končí tak asi dám výpoved už v tom máji. Ako by som mohla získať najvyššiu podporu z UP a k akemu dnu mám tu výpoved podat?
@lenusenka121 Ak podas vypoved tak mas dvojmesacnu vypovednu lehotu. Cize ak by si dala vypoved zajtra tak vypoved.lehota zacne plynut od 1.4-31.5. Ak chces ziskat max.podporu tak sa musis so zamestnavatelom dohodnut na "dohode o skonceni prac.pomeru" k 2.5. Vycerpes jeden den dovolenky a ostatnu ti preplatia.
takže dohoda o skončení PP k dátumu 2.5. ale potom ten jeden den dovolenky bude mať tiež dátum 2.5.? Ja som vdačná za každu radu ,lebo v takýchto veciach sa ja vobec nevyznám.
@lenusenka121 Ano, presne tak.😉
Baby prosím vás,ako to je keď som tehotná A dohodneme sa so šéfom,na vypovedi,..robila som tam 2roky na dobu neurčitú, príjem 200€,teraz Marodim od 18.1.2017.chcem ukončiť pn A ísť na úrad práce,ako mi budú ratat dávku V nezamestnanosti? Pracovala som popri rodičovskemu príspevku na polovičný úväzok.
@berunka1982 No z tvojej hrubej mzdy.
ahojte, viete mi niekto poradiť? zmluva na neručito od 1.6.2015, dohoda o skončení 28.4.2017. mám nárok na podporu? predtým ukončenie PP k 30.12.2016 (tam som bola od r.2007, posupne 2 materské a RD.
a čo podpora?
ďakujem za pomoc
@zalka ahoj, prosím ťa, mám podpísanú dohodu o skončení PP teraz k 26.4.
vieš mi poradiť s výpočtom podpory? viem, že sa mi bude počítať VZ 26.4.15 až 26.4.17.
ja som však v r.2015 mala aj VZ nulový (konkrétne jan.-máj, v dec. som dostala vyplatenú odmenu a odstupné, tak VZ cez 3000e, lebo to som čerpala RD v pôvodnom zamestnaní, a ďalší PP som mala tento až 1.6.15-26.4.17). čo teda apríl a máj 2015. to mi pokrátia alebo ako?
ďakujem za pomoc
@karinkaeich hm... a čerpala si dovolenku v decembri ... platila si z odstupného odvody do SP? máš výplatnú pásku za to obdobie?
@zalka áno, pásku mám. dali mi vyčerpať 18 dní dov. + odstupné započítali -> hrubý príjem, z toho ZP, odpočet daňov. a daň.
a mám tam aj vyčíslené dávky NP + zdr.p.zam.tel a soc.p.zam.tel (toto neviem presne, čo je)
@zalka ešte pozerám, že dávky v NP sú uvedené v hod. (vychádza to 22 dní).
z odstupného odvody? to som mala ísť niekde sama? pásku mám, je to 12/2015
Ahojte potrebovala by som poradit,som zamestnana 5/2011 od 5/2014 som na materskej -rodicovkej v juni mi konci rodicovsky no nakolko som ostala sama s malym nemozem nastupit do prace kedze by som dochadzala 50km a chodila az vecer o 8smej ..ak dam vypoved mam narok na podporu ,kym najdem nieco blizsie nakolko syna vezmu do skolky az v septembri...dakujem
@lucy66 Tak mas narok na dovolenku aj za obdobie MD.
Ak nechces nastupit do prace a dohodnes sa so zamestnávateľom na dohode o skonceni prac.pomeru-k 12.6., vycerpes jeden den dovolenky s ostatnu ti preplatia-max.podpora.
Ak sa nedohodnes tak treba dat do konca aprila vypoved zo strany zamestnanca-vyp.lehota bude plynut od 1.5.-30.6.2017. V praci povedz,ze to vykryjes dovolenkou a cca 14.6.sa daj PN-vycerpes par dni dovolenky a ostatnu ti budu musiet preplatit. Ak máš moznost tak ta lekarka moze "tahat" PN. Narok na podporu mas do roka od skoncenia PP. A aj takto ti vznikne maximalna. Samozrejme za predpokladu,ze si pocas RD nemala ziadnu dohodu na pravidelny prijem.
@evittam ahoj, môžeš prosím pozrieť aj môj príspevok na tejto strane? ďakujem
@karinkaeich zalka ti poradi,neboj.😉

@lenuskaa33 hm... áno si v ochrannej lehote kedže si te hotná pri skončení PP .. ale otázka znie, odpracuješ aspon 1 den ... ?
ja by som na tvojom mieste nepodpísala dohodu .. a ostala zamestnaná