Výpoveď v skúšobnej dobe
Ahoj, išla som dnes k lekárovi pričom som to včera oznámila manažérke. Dnes som dostala výpoveď, avšak so včerajším dátumom. Cez víkend som ani nerobila. Môžu to tak vôbec urobiť? Podľa mňa sa snažia obísť to, aby mi nemuseli hradiť PNku. Ako to riešiť? Ďakujem za rady.
@simonah73 tam ide o to, že mi nedali aktuálny dátum. Okrem toho odo mňa nežiadajú výpoveď podpísať.
@00dominika00 oni tvoj podpis nepotrebujú. Ukončujú PP v skúšobnej dobe - nedávajú ti výpoveď - to je sakra rozdiel. Takéto ukončenie PP sa oznamuje spravidla aspoň 3 dni vopred - ale nie je to zákonná povinnosť.
V skúšobne dobe nejde o výpoveď, ale o skončenie PP v skúšobnej dobe.
A nie, skončenie PP nemôžu to dať deň spätne.
@lilianka28 dali mi tam včerajší dátum, čiže 1.10. ako to riešiť? Mám nárok na PN, napriek tomu, že toto urobili?
Si na pn? Ak áno tak už to je jedno, si v ochrannej lehote pnku ti vyplatí sociálka.
@janagem od dnes som na pnke
@00dominika00 ved to ani nie je vypoved ale ukoncenie pracovneho pomeru v skusobnej dobe.
@00dominika00 nárok na pN máš, keďže ochranná doba od skončenia PP je 7 dní a už ti ju bude platiť SP....
@00dominika00 Otázka je odkedy si zamestnaná? Si ešte v skúšobnej dobe? Zvykne sa dať podpísať prevzatie skončenia aj v skúšobnej dobe. Možno sa spoliehajú, že to bolo pred svedkami - napíšu si tam, že si odmietla podpísať. To svedčí o neserióznosti firmy. Včerajším dátumom ti to ale dať nemôžu.
Veď ak už tak veľmi chceli, mohli dať dnešný dátum a zaplatili by 1 deň PN navyše (len 25%) a bolo by to čisté z ich strany. Nechápem vobec o čo im ide, prečo takto postupovali. Jedine že by ti včera uplynula skúšobná doba ...?🤔
@samuelson35 pracovala som tam mesiac. Skončenie mi poslali gmailom, zvyšok vraj dôjde poštou. Osobne si myslím, že tam ide presne o tú PN, ktorej sa chcú vyhnúť.
@00dominika00 pokiaľ sa to nezmenilo od výpovedi 7 dni si v ochrannej lehote môžeš ísť na PN môžeš biť teda PN ak ju už máš vystavenu
@00dominika00 ahoj, zakon neumoznuje poslat vypoved gmailom. Zo zakona je pisomne skoncenie pp v skusobnej dobe dorucene v tomto pripade az ked ti to doruci postar. Narok na PN mas.

v skusobnej dobe mozu obidve strany zrusit bez udania dovodu.