Výpoveď v skúšobnej dobe a pandemická OČR
Dobrý večer ženy. Idem sa informovať u Vás lebo sa neviem dogoogliť k odpovedi.
Viem, že sa výpoveď môže zo strany zamestnanca podať aj keď som na OČR. Akurát ma zaujíma, tá OČR sa nepreruší? Stále bude trvať a bude normálne platená? Aj keď už v podstate nebudem zamestnaná?
Ďakujem za všetky odpovede.
@loginexistuje pýtala som sa na niečo iné...
OČR je maximálne 14 dní. Platená.
@natalienka12 ja mám pandemicku OČR...
z akého dôvodu?
@natalienka12 zatvorená skolka
tak áno, môžeš pokračovať na OČR, ale tento stav nebude trvať dlho, veď už od piatku sú prázdniny
@natalienka12 no mne dr vravela, že ak má malý škôlku zatvorenú do 8.1.2023, tak že až dovtedy mozem byt na pandemickej OČR 🤷♀️ Nie je to teda tak? Lebo ja som na nej prvýkrát, tak naozaj neviem ako to funguje...ale ak je to len do piatku, tak by mi to aj vyriešilo moje problémy 🙂
Pandemicka OCR trva len pokial su skolske zariadenia zatvorene rozhodnutim zriadovatela, nie pocas skolskych prazdnin. Pri skolach to plati urcite, ale skolky byvaju otvorene aj pocas prazdnin, tam neviem ako to je. A co ma s pandemickou OCR tvoja doktorka? Ved ona ju nevystavuje. Ci mas ju vystavenu detskou dr?
SP si preveruje či v čase OČR bolo zatvorené zariadenie zriaďovateľom....treba si pozrieť na stránke škôlky do kedy škôlku zavrel zriaďovateľ.....ak tam majú oficiálne prázdniny - to nie je dôvod na OČR
Áno aj keď si dala výpoveď počas očr, stále trvá a bude ti zaplatená. Pandemicka u skolkara je možná aj počas školských prázdnin, lebo škôlka nemá prázdniny, ale počas vianoc je uzavretá rozhodnutím zriaďovatela/riaditeľa. Len školy majú zákonom stanovené prázdniny. Takže kľudne až do toho 8.1.2023 môžeš byť na pandemickej očr. Na konci decembra pošli čestné vyhlásenie za december a na konci januára za január.
lekarka ti vravela dobre v pripade predskolskeho zaridenia na ktore sa nevztahuju prazdniny mozes cerpat pan ocr az do otvorenia prevadzky
@slavkadi Podla mna skolky budu fungovat uz od 2.1.2023, neverim ze by ich zriadovatel zatvoril az do 8.1.2023 to kde si na to prisla? Takze ak uz skolka od 2.1. bude otvorena, narok na OCR do 8.1 nebude
@natalienka12 u nas je tak tiez zatvvorena skolka a bola tak vzdy
@loginexistuje V mestach budu skolky od 2.1. otvorene minimalne nejaka spadova skolka bude otvorena.
Votriem sa mám školákov už a do koľko rokov dieťaťa môže byť pandemicka ocr? Dcéra mala už 11 pred troma dňami a školu majú zatvorenu z rozhodnutia hygieny do štvrtka budúceho týždňa.Tak na nás už asi nespada pandemicka ocr?
U nás je síce naša škôlka zatvorená ale každá škôlka má inú spádovú škôlku kde deti môžu chodiť aj cez prázdniny, keďže rodičia chodia do práce takže neviem napr v našom prípade či by mohla byť pandemicka, malý bude cez prázdniny chodiť do inej škôlky
@natalienka12 ja som z mesta a škôlky sú zatvorené do 8.1., každý rok je to tak a nie sú ani žiadne spádové škôlky
@natalienka12 nemas v tomto pravdu ani v meste to tak byt nemusi ale je to jedno narok je do datumu uzavretia zaridenia
@natalienka12 ja som v práci celé sviatky. 23. a 27.12. máme nariadenu dovolenku, mimo toho normálne pracujem.a nie, nemáme žiadnu spádovú škôlku nakoľko bola možnosť prihlásiť deti so našej škôlky,ale keďže záujem nebol, škôlka sa neotvára. A mimo toho na pandemické ošetrovné nemá žiaden vplyv či je možnosť spádovej škôlky. Pokiaľ je škôlka, ktorú dieťa navštevuje uzavretá, nárok na očr je
Nárok je do 11 rokov, čiže do 10+364 dní
@babalenka spda na nu pand ocr kym su uzavrety na obdobie skolskych prazdnin uz nie 😉
@natalienka12 naša je otvorena od 9.1.
@loginexistuje tak si ju môžem vypísať do štvrtka aj keď už 11 mala tento týždeň?
@natalienka12 v BA skolky zatvorili aj prvy januarovy tyzden. Idu sa tvarit, ze sa malo deti prihlasilo, aj ked viem, ze len z nasej triedy mala byt polovica deti. Bola zatvoreny aj v decembri, lebo starosta sa tak rozhodol, ze budu dezinfikovat.
Tak minimalne na 22.12 ju poberat nemozes…

v skusobnej dobe vie ukoncit pracovny pomer aj zamestnavatel aj zamestnanec aj pocas ocr ci pn