icon

Výpoveď zo strany zamestnanca po skončení rodičovskej

lala123
12. jan 2017

Ahojte dievčatá , vedeli by ste mi poradiť? Som momentálne na rd , ktorá mi konci 19.1.2017. bola som u zamestnávateľa a oznámila, že by som chcela po ukončiť. Mzdárka mi navrhls, že Ok, že mám dať výpoveď a hneď začnem čerpať dovolenku 30 dni ktorú mi nemôžu preplatiť. Chcela by som sa opýtať ak by som počas tých 30 dni zistliˇa že som tehotná bola by som v niejakej ochrannej lehote? Alebo by už výpoveď bola plátna. Dalujem

Strana
z2
novamamima
4. mar 2019

Pre statnych zamestnancov je prvorady zakon o SS az potom ZP. Ano ide o skoncenie dohodou, teda ziadost o ukoncenie statnozamestnaneckeho pomeru a teda skoncim kedy chcem a bez vypovednej doby.
Treba to len napisat, na osobnom mi vraveli ze mi daju vzor ziadosti, ale stale nic.

evittam
4. mar 2019

@novamamima V prvom rade aj pre teba plati ten isty ZP. Bodka.
Je to žiadosť o skoncenie PP dohodou na základe par.60 ZP.
https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/vzory-d...

novamamima
4. mar 2019

@evittam Dakujem ale nie je to tak. Moj pracovny pomer vznikol na zaklade rozhodnutia o prijati do stalej statnej sluzby, v zmysle zakona o statnej sluzbe preto nemozem ziadat o skoncenie PP na zaklade ZP.

evittam
4. mar 2019

@novamamima Ja poznám len jeden ZP.
Dievcata a vy @zalka, @majusqa77 🤔

evittam
4. mar 2019

@novamamima Btw.ked to tak nie je tak ries u kompetentnych.

zalka
4. mar 2019

@novamamima ved použi §§ zo zákona pod kt. spadáš https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/legisla... a vzor použi čo ti prilepila evittam

simca06022011
4. mar 2019

@evittam prosim ta, nechecm nejaku blbost zabudnut, a tisic rokov som neriesila PNku. AKo zamestanvatel po 10 dnoch PNky na socialku nejsiem jednu cast PN + prechodku, ale aj posielam elektornicky nejaky formular? Lebo mne sa zda ze som zvykla posielat a teraz nikde take nic nevidim (voci socialke, ZP mam vyriesenu).
A ospravedlnujem sa osattnym, ze som sa votrela do temy :D

evittam
4. mar 2019

@simca06022011 Fakt neviem teraz ci sa niečo riesi. Nerobím momentálne mzdy.

simca06022011
4. mar 2019

@evittam no nenasla som nikde nicove nic, tak asi nic :DDD uvidime...

evittam
4. mar 2019

@simca06022011 Ak nezabudnem opytam sa zajtra kolegyň.😉

evittam
5. mar 2019

@evittam Takže na SP nic neriešis.😉

simca06022011
5. mar 2019

@evittam dakujem

Strana
z2