icon

Výpovedná lehota: Môžem ísť počas PN?

bartova1691
28. júl 2025

Môžte mi poradiť , ked dnešným dňom som dostala výpoveď a mam 1 mesačnú výp.lehotu mozem ist na.pn?

viestta
28. júl 2025

a preco sa chces sama dobrovolne pripravit o plat, ktory ti pocas vypovednej doby prislucha?

bartova1691
autor
28. júl 2025
@viestta

a preco sa chces sama dobrovolne pripravit o plat, ktory ti pocas vypovednej doby prislucha?

@viestta lebo už nemám chuť tam.pracovať

anonym_03ffa2
28. júl 2025
@bartova1691

@viestta lebo už nemám chuť tam.pracovať

@bartova1691 a to sa ako da ist Len tak na PN

anonym_03ffa2
28. júl 2025
@viestta

@viestta kebo sa jej slecne nechce pracovat dakde.

iv007
28. júl 2025

Si chora?

chrobak7
28. júl 2025

@bartova1691 Je to výpovedná doba, nie lehota. A na PN môžeš ísť vtedy, ak si chorá.

Nie si jediná, kto kedy dostal v práci výpoveď.

tiika
29. júl 2025
@chrobak7

@bartova1691 Je to výpovedná doba, nie lehota. A na PN môžeš ísť vtedy, ak si chorá.

@chrobak7 alebo sa mu tam už nechcelo pracovať 😉

anetka34
30. júl 2025
@chrobak7

Bože ľudia čo Vám vadí, že bude niekto 1 mesiac PN? To už fakt niekoho tak škre? Ja som nedávno bola na východnom Slovensku a keď som videla tých našich "spoluobčanov" ako sa celé dni len motajú na úzkych cestách a tehotné 14-15 ročné dievčatá... Tam celé "tlupy" nerobia od 18 do 64 rokov a nikoho to neserie. Toto by nás malo trápiť, nie normálny človek mesiac na PN
Takmer každý koho poznám, najmä ak pracoval v kancelárii, alebo užšom kolektíve mimoriadne zle znášal tú výpovednú lehotu. Je to strašne nepríjemné sa tváril, že som v pohode, keď ma tam nechcú.
Ale jasné, že sú tu aj majsterky sveta, čo všetko zvládajú ľavou zadnou a bez akýchkoľvek emócií.

chrobak7
30. júl 2025
@anetka34

Bože ľudia čo Vám vadí, že bude niekto 1 mesiac PN? To už fakt niekoho tak škre? Ja som nedávno bola na východnom Slovensku a keď som videla tých našich "spoluobčanov" ako sa celé dni len motajú na úzkych cestách a tehotné 14-15 ročné dievčatá... Tam celé "tlupy" nerobia od 18 do 64 rokov a nikoho to neserie. Toto by nás malo trápiť, nie normálny človek mesiac na PN
Takmer každý koho poznám, najmä ak pracoval v kancelárii, alebo užšom kolektíve mimoriadne zle znášal tú výpovednú lehotu. Je to strašne nepríjemné sa tváril, že som v pohode, keď ma tam nechcú.
Ale jasné, že sú tu aj majsterky sveta, čo všetko zvládajú ľavou zadnou a bez akýchkoľvek emócií.

@anetka34 Vadí mi každé zneužívanie sociálneho systému. Je jedno, či sú to rómovia, ktorí poberajú neoprávnene invalidné dôchodky, alebo niekto, kto fingovane ide na PN. Ide o ten istý princíp.

anetka34
30. júl 2025
@chrobak7

@anetka34 Vadí mi každé zneužívanie sociálneho systému. Je jedno, či sú to rómovia, ktorí poberajú neoprávnene invalidné dôchodky, alebo niekto, kto fingovane ide na PN. Ide o ten istý princíp.

@chrobak7 Mne to teda nepríde rovnaké. Ale chápem, že Ti ide o princíp. Keby sa tie peniaze nerozkrádali a nerozdávali inak...v tom pripade by ma trápil niekto na PN len tak.
Netuším síce ako sa dá dať na PN keď niekomu nič nie je. Osobne si myslim, že každý má nejaký zdravotný, ktorý roky zanedbáva kvôli práci.
A zase viem o luďoch, čo išli na PN na 6-8 mesiacov a nič im dokopy nebolo. Mne by doktor ukončil PN už po rehabilitáciách po zlomenine. A teraz sa neviem dostať na rehabilitacie roky a potrebujem.
A taktiež poznám ludí ktorí majú naozaj vážne zdravotné problemy, zaplienkovaný na vozíčku a nedostane to čo Róm, ktorý v živote nerobil. A to nie je nespravodlivé? Že im dajú, lebo sa ich boja, nikto si s nimi nechce špiniť ruky a keď ja by som mala vážny zdravotný problwm bojujem o každé %?

bartova1691
autor
5. aug 2025
@anetka34

@anetka34 ďakujem ,že si sa ma zastala, ano neviem si predstavit byt este vo vypovednej dobe v praci ked ma tak vyhodili po 3,5 roku a to že som išla na pn, chodim po vyšetreniach, ktoré som kôli práci odkladala, nie je to zneužívanie

anetka34
5. aug 2025
@bartova1691

@anetka34 ďakujem ,že si sa ma zastala, ano neviem si predstavit byt este vo vypovednej dobe v praci ked ma tak vyhodili po 3,5 roku a to že som išla na pn, chodim po vyšetreniach, ktoré som kôli práci odkladala, nie je to zneužívanie

@bartova1691 Rada sa zastanem, lebo ľudia dnes už sú na seba veľmi zlí. Každý každému závidí, ešte aj rakovinu Ti dnes budú závidieť. Ľudia sú zatrpknutí. A nie aby si pomáhali, ešte viac si nohy podrážajú.
Ja som teda od života dostala pár faciek a pár ťažkých kopancov, ale som sa rozhodla, že nebudem patriť k tým, čo iným ľuďom strpčujú život. Nič z toho nemám. Ale keď raz zomriem, aspoň s čistým svedomím.