icon

Výpovedná lehota pri pracovnej zmluve na dobu určitú

dudos
29. máj 2025

Prosím vás o radu ohľadom výpovednej lehoty. Pracovnú zmluvu som uzavrela 27.januara 2025 na dobu určitú a to do konca augusta 2025. Ak by som chcela ukončiť pracovný pomer koľko trvá výpovedná “doba”!
Ďakujem.

maranco
29. máj 2025
tina1549
29. máj 2025

záleží ako to máš v zmluve

janagem
29. máj 2025

Co máš v zmluve?

dudos
autor
29. máj 2025
@janagem

Co máš v zmluve?

@janagem nemám ju pri sebe tak neviem. Určite si to pozriem. Musí to tam byť uvedené? A ak nie a nebude, koľko by trvala? 1 mesiac?

melanta
29. máj 2025
@dudos

@janagem nemám ju pri sebe tak neviem. Určite si to pozriem. Musí to tam byť uvedené? A ak nie a nebude, koľko by trvala? 1 mesiac?

@dudos ak nemáš v zmluve dohodnuté inak, tak je mesačná. Pozor na to, že ak chceš, aby ti výpovedná doba začala 1.6., musíš stihnúť doručiť výpoveď ešte dnes, maximálne zajtra. Doručiť, nie odoslať. Ak ju nestihneš doručiť v máji, výpovedná doba začne plynúť až 1.7.

dudos
autor
29. máj 2025
@melanta

@dudos ak nemáš v zmluve dohodnuté inak, tak je mesačná. Pozor na to, že ak chceš, aby ti výpovedná doba začala 1.6., musíš stihnúť doručiť výpoveď ešte dnes, maximálne zajtra. Doručiť, nie odoslať. Ak ju nestihneš doručiť v máji, výpovedná doba začne plynúť až 1.7.

@melanta ďakujem. Prosím vás a podľa akého patagrafu podávam výpoveď? Už pozerám vzor na nete a naozaj toto nie je moja parketa.

janagem
29. máj 2025
@dudos

@dudos presne ako napísala melanta. Výpovedná doba musí byť aspoň jeden mesiac, ak toto v zmluve nie je definované, tak jeden mesiac. A začína prvým dňom nasledujúceho mesiaca od dorucenia

tiika
29. máj 2025
@dudos

@melanta ďakujem. Prosím vás a podľa akého patagrafu podávam výpoveď? Už pozerám vzor na nete a naozaj toto nie je moja parketa.

@dudos par.67 zákona c.311/2001 Z.z. Zákonník prace. Veď v tom vzore to máš, výpoveď zo strany zamestnanca.