Výška platu na manažérskej pozícii, je to málo ?

18. jan 2020

Ahojte baby, prosim o objektivny pohlad. Pracujem ako administrativna sila (manazer kvality), plat 1550 eur v hrubom, mesto Martin. K tomu sluzobne auto aj na sukromne ucely,notebook,mobil. Pracovna doba 07:30 do 15:30. Jedno skolopovinne dieta, vek 30 rokov. Manzel na mna stale tlaci,ze si mam najst lepsie platenu pracu. Je to na tuto ppziciu malo? Lebo ja som spokojna, kolegovia su fajn, majitelka a sefka v jednej osobe tiez. Je pravda,ze mam velku zodpovednost a stres, ale to je asi vsade. Dakujem za vase uprimne nazory.

amelie2017
18. jan 2020

No podla mna super, aj plat aj pracovna doba. Neviem, ci v MT najdes nieco lepsie a este s tou pracovnou dobou. Takmer vsetky moje spoluziacky ostali po vyske v BA, lebo v Martine nenasli uplatnenie, pripadne moc nizky plat. Moja naj kamoska robila administrativu od 9 do 18 za 550 netto plus stravace.

fridi96
18. jan 2020

Nech nájde on pre seba a nie teba otravovať...je to super plat aj všetko okolo toho 🙂

lucinka1988
18. jan 2020

Uplne super plat aj pracovná doba aj všetko..Ak potrebujete vyšší príjem, nech sa snaží on..Myslím, že za pracovnú dobu od 07:30-15:30 by si ťažko dostala viac, pri vyšších mzdách je už aj iná daň za to- malo voľného času, časté sluzobne cesty, častokrát práca cez vikendy, po večeroch atd..

sasanka605
18. jan 2020

Manzel si asi robi prdel, a ta pracovna doba... Trochu ti zavidim teraz ked som to precitala 😁

autor
18. jan 2020

Dakujem baby, ja mam uplne rovnaky nazor. On zarobi viac, len stale rype, ze na manazersku poziciu mam smiesny plat, pritom ja som spokojna a o dieta sa staram len ja. Dam mu to precitat 🙂

c_est_la_vie
18. jan 2020

@amelie2017 nie je administrativna praca ako administrativna praca. Ak robila kamoska sekretarku ( kde ti staci SS a mala zodpovednost) tak 550 v cistom je na MT v pohode.

Autorka: Samo o sebe je to na region slusny plat, ale ci je slusny na poziciu, zalezi od faktorov.

Kolkorocnu prax mas v oblasti? Mas na poziciu specificke vzdelanie? Si people-manazer, alebo je slovo manazer brane skor ako procesny manazer? Ak people-manazer- kolko ludi mas pod sebou? V akom segmente posobis ( automotive, elektro....).

Na manazera- procesneho specialistu/ teamleada je plat slusny. Na people manazera v technickej oblasti ( 6+ludi) s VS vyrazne maly a pod 2000 by som nesla.

Ale to uz je na tebe🙂. Treba skusit pohovor, uvidis aku mas hodnotu na trhu a mozes negociovat. Ja zastavam nazor ze treba pozerat na rozdiel v cistom. Ak mate slusny standard tak by som za 100-150 eur v cistom neriskovala stratu prace, ktoru milujem.

ajka0207
18. jan 2020

V martine bud spokojná kde si, lepsie najdes velmi tazko. A ake super miesto ma manzel, ked tak mudruje?

autor
18. jan 2020

@c_est_la_vie dakujem za podrobnu odpoved, ja som na tejto pozicii od cerstveho absolventa VS, pockali na mna po RD, povysili interne... strojarstvo, pod sebou mam 12 ludi. Dovtedy nulova prax, nikdy som na inom pohovore ani nebola, ani si vyssi plat nepytala. Preto to neviem posudit...manazment kvality mam vystudovany.

wena
18. jan 2020

Ahoj, píšem z pohľadu HR, mám na starosti aj oblasť kvality. Aká úroveň manažmentu si? To je dosť dôležité a bez toho sa nedá odpovedať. Predpokladám, že máš aj manažérske odmeny podľa cieľov, to vie byť pekná suma k platu navyše. Ale čítam nižšie akurát že 12 ľudí máš pod sebou, takže vyšší manažment to zrejme nebude. Na túto LOKALITU a pozíciu je to adekvátny plat, ani nízky ani vysoký.

c_est_la_vie
18. jan 2020

V tom pripade ma manzel pravdu.
Priemerny plat absolventa technickeho odboru vs 2 stupna sa teraz pohybuje okolo 1500. Ja viem ze babam tuna sa to zda slusne, ale tie manazerske platy su inde a zacinaju od 2000.

Vazne ti odporucam aplikovat aj niekde inde, zapytaj si na pohovore viac a uvidis. Alebo sa prihlas do nejakej dobrej agentury - Lugera, Balanced HR, Edgar Baker ( oni vedia platove range) a oni ti povedia o moznostiach, i kolko mozes pytat.

Ved ani ucast na vyberku ta k nicomu nezavazuje a ak to korektne odkomunikujes sefke, mozno ti prida.

Ja osobne vidim najvyssi problem ale v krize- firmy momentalne skor setria a novych prijimaju malo, takze nie je najlepsie menit pracu.

A este si zvaz ci neplanujes dalsiu MD, to by som radsej zostala tam, kde mam iszotku ze ma zoberu spat i po MD.

lejla77
18. jan 2020

Pozri na profesii, platy od 2 tis.

ledgerka
18. jan 2020

Ci je to malo alebo nie, muza do toho nic nie je. Urob si prieskum, mozes ist na nejaky ten pohovor a zistit co by ponukla ina firma. Ale rob to ak chces ty a citis ze by sa zisla zmena. Inak to je tolko ponuk v martine ze si to manzel tak lahko predstavuje?

loginexistuje
18. jan 2020

mas adekvatny plat k lokalite atd a manzel sa podiela na starostlivosti o dieta chodims nim k lekarovi bodi bybera zo skolky

jaskolka
18. jan 2020

Neviem ci by, si nasla lepšie platenú prácu, aj pracovná, doba je fajn, si tam spokojná. Koľko by si akože mala mat, aby bol spokojný? 3000 eur? Veď tvoj plat je na terajšiu dobu fantastické,neviem,co by on chcel. Veď on by mal si teda nájsť super platenú robotu, s obrovským platom, ak je nespokojný. Príde mi to veľmi sebecké od neho...

ajka0207
18. jan 2020

@lejla77 aj v martine platy od 2000 vyssie?

columbine
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lauritkatesty
18. jan 2020

@columbine jak je to možneeee 😲

columbine
18. jan 2020

@lauritkatesty aby som to uviedla na pravu mieru robim v administrative nie som manazer kvality 🙂

lauritkatesty
18. jan 2020

@columbine aha 🙂 takze to nie je rovnaka pozicia. Len sa nezastrel 😀.. maš este možnost na karierny postup tam u vas ?

columbine
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lauritkatesty
18. jan 2020

@columbine krasne opisane 😝 ja som bola vzdy v tom, že v BA su najvyšiie platy...

merkelica
18. jan 2020

jeho posli do riti.. a ano na manazersku poziciu mas maly plat.. otazka je co chces ty.. ci viac casu, menej stresu, alebo viac penazi.. a podla toho sa rozhodni..

kiwi3
18. jan 2020

@lauritkatesty a svist to potom balil do alobalu. ci ako to bolo... alebo zijem nejak mimo koryta

lauritkatesty
18. jan 2020

@kiwi3 kto ? nechapem 🙂

merkelica
18. jan 2020

@lauritkatesty svist. lat. Marmota marmota

lauritkatesty
18. jan 2020

@merkelica viem co je svišt.ale co balil do alobalu? A bola to tvoja reakcia načo? Ze v BA maju štatisticky vyssie platy ako na vychode ci ? Ja to netvrdim. Tvrdi sa to vseobcne v mediach.

merkelica
18. jan 2020

@lauritkatesty to bola taka reklama ze svist balil cokoladu v cokoladovni do alobalu a bolo to podane formou rozpravky.. btw. tie dalsie veci co pises sa asi netykaju mna, ak to spravne chapem

lauritkatesty
18. jan 2020

@merkelica jaj pardon, ano to malo patrit kiwi, lebo som nerozumela čo tým myslela.. 🙂

c_est_la_vie
19. jan 2020

Tak ako si sa rozhodla?

A pre tie baby co hovoria aky je to super plat odporucam pozriet si profesiu a nastavit lokalitu stredne slovensko.

autor
19. jan 2020

@c_est_la_vie urcite skusim pohovory, za to nic nedam. Je velkou pravdou to, ze nie sme automotive, cize poziadavky z tychto inzeratov nesplnam. IATF normu, pokrocile SPC metody a podobne ovladam len teoreticky. Firma,kde pracujem, je mala a velkou vyhodou je, ze okrem majitelky uz nemam nad sebou nadriadenych. Ostatnym tiez dakujem za postrehy, manzel zarobi mesacne 4000, je plant manager, takze on to vidi trosku inak. V rodine zoadna zena nezaraba ako ja, mam 7 rocne dieta, vsetky OCR a vyzdvihovanie riesim len ja, bez ziadnej ucasti manzela. Vyhovuje mi najma pracovna doba... ale skusim rozhodit siete a personalky, mozni zistim, ze si mam sucasnu pracu viac vazit a mozno pride ine zistenie a posuniem sa inde. Naozaj vdaka za vela cennych postrehov 🙂))