icon

Výška podpory v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke

nitra2002
16. mar 2018

Zdravím všetkých a prosím o radu.Neviete mi niekto poradiť ako si zistím výšku podpory.Na internete som našla že sa to vypočíta z hrubej mzdy 2 roky pred materskou.Mne to vyšlo okolo 450 eur,lebo som hrubu mzdu mala cca 900 eur. Lenže sestra mala 800 eur podporu za február,tak neviem. Tiež bola na rodičovskej. Ďakujem Ľubica

jonco
8. jan 2020

@evittam a keby som odpracovala 2 dni a nie 1 a k tomu dostala odstupné z minimálnej mzdy, asi 2 mesiace, možno 3 tak by mi vyšlo max podpora či potom už nie? dík

evittam
8. jan 2020

@jonco Netusim aku budes mat HM z ktorej bude platene PvN. Ak to bude na den minimálne 66.6083Eur tak ano budes mat max.podporu.

jonco
8. jan 2020

@evittam a teraz keď mi RD končí 1.2. (vtedy má malý 3 roky) a 2.2. je nedeľa a výpoveď dám k 3.2. tak 3.2. musím odrobiť ak som dobre pochopila a bude sa mi rátať 1 deň alebo 2 že som bola zamestnaná? asi som už otravná, ale nejako v tom mám stále bordel. Myslela som, že deň výpovede sa už nerobí. ďakujem

evittam
8. jan 2020

@jonco Ked das vypoved bezi výpovedná doba od 1.3.-30.4.2020.

jonco
8. jan 2020

@evittam nesprávne som sa vyjadrila, oni chcú vyhodiť mňa z dôvodu nadbytočnosti, len sa chcem dohodnúť aby to bola dohoda a nie výpoveď z ich strany a k akému dátumu to má byť aby som nebola škodová. čiže výpovedná doba by nemala byť, keďže ma tam vôbec nechcú.

evittam
8. jan 2020

@jonco Dohoda o skonceni PP bud k 3.alebo 4.2.a max.VZ na den. Ako som uz napísala.

monikka22
8. jan 2020

@suzie1 neviem ci radim spravne ale ked uz neda sa ti dohodnut teda ku koncu mesiaca a po 2 dnoch dovolenky sa das na pn? Do konca mesiaca? Aj ja viem ze u nas by mibto tiez nedali

snupi
9. jan 2020

@monikka22 ahoj chcem sa ta spytat, ci si dostala max.podporu?? Sledujem to tu pozorne, o 3mes.mi konci rd, a nechcem sa uz vratit do povodnej prace, tak premyslam ako to spravit aby mi vysla max.podpora

evittam
9. jan 2020

@snupi Tak ako tu piseme dookola.

monikka22
9. jan 2020

@snupi ja som este na rd

snupi
14. jan 2020

@evittam prosim ta, precitala som to tu velakrat, mam len este otazku- ak mi riaditel nepodpise dohodu o skonceni pp, tak do konca ja uara dam vypoved, bezi mi 2mes.vyp.lehota. 26.3.mi konci rd, dcera ma tri roky,pp bude trvat teda do konca marca, .moja otazka znie- kedy mam zacat cerpat dovolenku, az po rd , alebo mi ju moze zamestnavatel nariadit vycerpat pred skoncenim rd? Nechcem spravit chybu, a dakujem za odpoved

snupi
14. jan 2020

@monikka22 prepac, zle som oznacila, chcela som sa spytat inej isoby

majusqa77
14. jan 2020

@snupi nemoze ti nariadit skorsi naatup. Len este nezabudni mesiac pred koncom rd oznamit navrat

evittam
15. jan 2020

@snupi Ako pise
@majusqa77

snupi
15. jan 2020

@majusqa77 prepac, ale si trosku nerozumiem, preco mam ohlasit navrat- ked sa tam vlastne nevraciam- mesiac pred koncom rd, ked davam v januari vypoved.a pp skonci 31.3?

snupi
15. jan 2020

@evittam @majusqa77 este otazka, takze dovolenku budem cerpat od 27.3, 28-29. je vikend a 30,31.3.zvysok musia preplatit.Je to takto v poriadku? Len premyslam aj o druhej moznosti, ze by som cerpala dovolenku len toho 27.3 jeden den, a 30.3 by som isla pn.zvysok dovolenky mi musia preplatit, kedze 31.3 bude koniec pp. A budem pn nejake2mesiace napr.. dobre som pochopila , ze mi vyjde max.podpora aj takto? A potom po pn sa prihlasiim na up a budem.cerpat tu podporu. Chapem to spravne?

evittam
15. jan 2020

@snupi Vid ZP-ty si povinna pisomne oznámiť aspon mesiac vopred ukončenie RD a nástup do práce. A následne riesit co bude-vypoved,dohoda o skončení PP,co počas VL,....atd.

evittam
15. jan 2020

@snupi Ano správne.

snupi
15. jan 2020

@evittam dakujem, a este pre istotu, ked pojdem na tu pn, tak ta pn neovplyvni , respektive nepokazi max.pod?

evittam
15. jan 2020

@snupi PN je nezdaniteľny prijem

snupi
15. jan 2020

@evittam diky moc, myslim ze aj ty si mala pn a potom podporu, ak si dobre pamatam🙂)))

lenteraz111
17. jan 2020

@zalka ahoj prosím Ta, tiež riešim tu podporu, ako si dopadla nakoniec?

jonco
17. jan 2020

Tak nakoniec tú vysokú podporu nedostanem, z firmy sa rozhodli že ma neprepustia, zatiaľ.

jonco
20. jan 2020

@evittam môžem napísať súkromnú správu? chcem sa ešte niečo popýtať. Ďakujem

jonco
21. jan 2020

už sa cítim ako úplná trúba, stále to tu riešim, ale nakoniec ma predsa prepustia z roboty. včera mi volali a poslali na mail dohodu, aby som ju schválila. je tam ukončenie PP 4.2. ako som žiadala (2 pracovné dni po ukončení rodičovskej) a napísané 3 mesačné odstupné. Neviete náhodou či to odstupné tam nemá byť aj konkrétna suma, či stačí iba že na 3 mesiace? a ešte mi to chcú dať podpísať skôr, ešte tento mesiac. Nebude to problém pri žiadaní o podporu, že je PP ukončený 4.2.2020 ale dohoda o ukončení podpísaná skôr, napr 24.1.2020? A ešte tá dohoda nevadí že je iba dohoda a nie dohoda o ukončení pracovného pomeru z dôvodu nadbytočnosti? díky za odpovede

majusqa77
21. jan 2020

@jonco nebude to problem. ak chces, posli mi scan a pozriem sa ti na to. taktiez nemusi byt suma, stacia mesiace. vypocet je dany zakonnikom prace

jonco
21. jan 2020

@majusqa77 a ty robíš personalistku alebo účtovníčku? tka môžem napísať do ss? dík

eliska64
21. jan 2020

Uz niekomu prisla sekom podpora?

majusqa77
21. jan 2020

@jonco nieco podobne 🙂

eliska64
21. jan 2020

Prisla podpora na sek niekomu uz?