Výška podpory v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Zdravím všetkých a prosím o radu.Neviete mi niekto poradiť ako si zistím výšku podpory.Na internete som našla že sa to vypočíta z hrubej mzdy 2 roky pred materskou.Mne to vyšlo okolo 450 eur,lebo som hrubu mzdu mala cca 900 eur. Lenže sestra mala 800 eur podporu za február,tak neviem. Tiež bola na rodičovskej. Ďakujem Ľubica
@evittam a teraz keď mi RD končí 1.2. (vtedy má malý 3 roky) a 2.2. je nedeľa a výpoveď dám k 3.2. tak 3.2. musím odrobiť ak som dobre pochopila a bude sa mi rátať 1 deň alebo 2 že som bola zamestnaná? asi som už otravná, ale nejako v tom mám stále bordel. Myslela som, že deň výpovede sa už nerobí. ďakujem
@evittam prosim ta, precitala som to tu velakrat, mam len este otazku- ak mi riaditel nepodpise dohodu o skonceni pp, tak do konca ja uara dam vypoved, bezi mi 2mes.vyp.lehota. 26.3.mi konci rd, dcera ma tri roky,pp bude trvat teda do konca marca, .moja otazka znie- kedy mam zacat cerpat dovolenku, az po rd , alebo mi ju moze zamestnavatel nariadit vycerpat pred skoncenim rd? Nechcem spravit chybu, a dakujem za odpoved
@evittam @majusqa77 este otazka, takze dovolenku budem cerpat od 27.3, 28-29. je vikend a 30,31.3.zvysok musia preplatit.Je to takto v poriadku? Len premyslam aj o druhej moznosti, ze by som cerpala dovolenku len toho 27.3 jeden den, a 30.3 by som isla pn.zvysok dovolenky mi musia preplatit, kedze 31.3 bude koniec pp. A budem pn nejake2mesiace napr.. dobre som pochopila , ze mi vyjde max.podpora aj takto? A potom po pn sa prihlasiim na up a budem.cerpat tu podporu. Chapem to spravne?
@zalka ahoj prosím Ta, tiež riešim tu podporu, ako si dopadla nakoniec?
Tak nakoniec tú vysokú podporu nedostanem, z firmy sa rozhodli že ma neprepustia, zatiaľ.
už sa cítim ako úplná trúba, stále to tu riešim, ale nakoniec ma predsa prepustia z roboty. včera mi volali a poslali na mail dohodu, aby som ju schválila. je tam ukončenie PP 4.2. ako som žiadala (2 pracovné dni po ukončení rodičovskej) a napísané 3 mesačné odstupné. Neviete náhodou či to odstupné tam nemá byť aj konkrétna suma, či stačí iba že na 3 mesiace? a ešte mi to chcú dať podpísať skôr, ešte tento mesiac. Nebude to problém pri žiadaní o podporu, že je PP ukončený 4.2.2020 ale dohoda o ukončení podpísaná skôr, napr 24.1.2020? A ešte tá dohoda nevadí že je iba dohoda a nie dohoda o ukončení pracovného pomeru z dôvodu nadbytočnosti? díky za odpovede
Uz niekomu prisla sekom podpora?
Prisla podpora na sek niekomu uz?

@evittam a keby som odpracovala 2 dni a nie 1 a k tomu dostala odstupné z minimálnej mzdy, asi 2 mesiace, možno 3 tak by mi vyšlo max podpora či potom už nie? dík