Výška podpory v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Zdravím všetkých a prosím o radu.Neviete mi niekto poradiť ako si zistím výšku podpory.Na internete som našla že sa to vypočíta z hrubej mzdy 2 roky pred materskou.Mne to vyšlo okolo 450 eur,lebo som hrubu mzdu mala cca 900 eur. Lenže sestra mala 800 eur podporu za február,tak neviem. Tiež bola na rodičovskej. Ďakujem Ľubica
Dakujem.Papiere tam nesiem osobe,tak si hned vypisem den dovolenky.
Novinka https://www.socpoist.sk/aktuality-od-1-jula-201...
Od 1. júla 2018 je tak maximálny denný vymeriavací základ vo výške 62,7288 eura . Pri 31-dňovom kalendárnom mesiaci už bude jej maximálna výška predstavovať 972,30 eur (doteraz to bolo 925,50 eur) a v 30-dňovom kalendárnom mesiaci sa dávka zvýši na 941 eur (doteraz to bolo 899,60 eura).
Baby prosim o radu ked robim u sukromnika ktory nesuhlasi s vybranim jedneho dna dovolenky a nasledne preplatenim ostatnej ze si mam vybrat vsetku a povie mi kolko dovolenky mam este ako mu to dokazem neskor ze mam tolko dovolenkyje povinny mi poslat pasku?a este po 1-2 dni mam ist na pn potom musi zvysok dovolenky preplatit aje lepšie vybrat 1 ci 2 dni dovolenky dakujem sukromnici su smrrrrt
19.8 ma maly 3 roky
Ano tak sme vraveli ale je mozne ze jej nepreplatia tolko dovolenky ako maju?ako sa s nimi dohadat ze ma naozaj narok na tolko dovolenky
Zdravim všetkych,poprosim o radu 20.7.2018 mi konci rodicovska dovolenka.21.7.2018 nastupim s tym,ze budem cerpat dovolenku mam 37 dni,len neviem kolko zobrat,ci tak ako pisete max.1-2 alebo aj viac, aby mi vysla max.podpora.Pocas rodicovskej som bola zamestnana na dohodu,ovplyvni mi aj to vysku podpory.Dakujem za kazdu radu.
@monikavaskova Pokial to bola dohoda na pravidelný príjem tak ano. Tvoj VZ pre podporu bude príjem,z ktorého sa odvadzali odvody na PvN za posledne dva roky pred žiadosťou o podporu.
mam este jednu na otazku, ak by niekto vedel, ze ste to riesili, po RD ak idem na podporu v nezamestnanosti a dostavam davku maximalnu (ze dva dni cerpam dovolenku a zvysok preplatia), je tam potrebne este riesit na Socialnej poistovni ukoncenie RD kedy ako datumovo? aby nechybali nejake dni. dakujem pekne
@evittam Dobrý večer. Raz dávnejšie som sa tu v tejto téme a konkrétne u vás informovala o výške podpory v nezamestnanosti. Vedeli by ste mi napísať konkrétny vzorec výpočtu tejto dávky? Už prišiel ten "môj čas" a zaujíma ma, že keď môj syn dovŕši 8.8.2018 3 roky, predtým som pracovala na TP, cez materskú ani rodičovskú som inde nepracovala ani nečerpala dovolenku (zostatok mám 28 dní) hrubá mzda bola napr. 600€ a podám dohodu o skončení pracovného pomeru k 13.8.2018 (11. a 12.8. pripadá na víkend, takže sa nerátajú) ako mi vypočítajú denný vym.základ?
Vopred ďakujem 🙂
@mija777 urcite napise skusena evittam, ja si to predstavujem takto 🙂 vy cerpate 3 dni dovolenky a teda zostatok 25 dni krat dovolenkovy priemer napriklad 29eur/den, cize 25dnix29eur= HM 725/3=241,7*50%=120 eur cize maximalny vymeriavaci zaklad.
Tiez uz cakam na realitu, mala som podobne teraz 29.7 syn tri roky ma "prihlasili do PP", dovolenku cerpanu 30 a 31 jul a ku tomu dnu ukoncenie PP dohodou. zvysok dovolenky preplatili (na paske uvidim kolko presne ale cca 26)
@evittam mozem sa spytat na tu maximalnu podporu? Ak vysla 900e podpora ta najvyssia to este pojde na polovicu alebo vyplatia tych 900e ?
@veronikadamianko Prečo na polovicu?! To si kde čítala? Max.denny VZ je 62.7288 z toho 50% mas 31,3644 t.j.pri 30dnovom kal.mesiaci je dávka 940,93Eur.

@nitra2002 Staci k 15.-ten den budes cerpat dovolenku, vypis dovolenkovy listok na 15.